Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sonim XP3 Quest /Land Rover S1/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sonim XP3 Quest /Land Rover S1/

Моделът е нов, предназначен за тежка експлоатация и тепърва ще го потребяваме.
    След 5 годишна употреба на Nokia 5140 се спрях на Соним. За тези 5 години Нокиа-та смени едни „дрехи”и 2 батерии , с които издържаше 2.5 дни на моето говорене. За цялото това време Нокиа не успяха да създадат следващ телефон от този клас, а своевременно от тази година и официалният им представител у нас затвори врати L
    Поръчах си Sonim от нет-а.
    Телефонът пристига в голяма, здрава пластмасова водонепромокаема кутия с гумено уплътнение, която много прилича на кутия за маска за гмуркане и със сигурност се предполага, че човек ще ползва след това – примерно за аптечка. Понеже го поръчах черен, пристигна целият брендиран с надписи Land Rover, които не могат да се изтрият. Вътре съответно има картинкки само на различните модели Land Rover и нито един мотор
    Вътре в кутията има още изненади:
    - Зарядно за кола - добра хрумка, доколкото въобще не се сещам откъде бих си купил в БГ
    - SD карта – 2гб
    - Слушалки с кабел
    - Зарядно 110-220в – английски стандарт с трите крачета
    - USB кабел за връзка с PC.
    - CD – информация за потребителя

Първи впечатления.
    Изглежда голям и солиден. По-голям е от 5140 и по-тежък. Издържа успешно теста за работа в буркан с вода. Свети, вибрира и получава повикване и под водата. Началният заряд на тел. стига за няколко часа разглеждане на функциите му. Те впрочем съвсем не са много. 5140 беше достатъчно стар и орязан, но при този ми липсват функции, с които бях свикнал.
    - бързото повикване не става само с един бутон. Става с два.
    - Има 8 групи „потребители” в списъка, но не можеш да й избереш общ тон на звънене. Можеш да им изпратиш SMS – на цялата група. Можеш обаче да избереш различен тон за всеки от списъка.
    Тоновете в телефона са 6 или 8, от които на практика стават 2. Полифоничен е.
    След 12 часово зареждане /OFF/ започна и въвеждането му в експлоатация.
    Първи проблем – с часове не успях да го свържа с PC -то. Безплатната програмka Mobile Phone Tools сe изтегля от нет-а за 10 мин., инсталацията е даже по-кратка, но не вижда и не вижда телефона! След третата инсталация го ” видя”, но функцията и Multimedia не е активна
    Тук най-важна се оказа последователността на свързване.
    1. Много важно е в телефона да е вкл. tools/USB function/PC Sync/ON , след което телефона да се рестартира.
    2.Кабела в телефона
    3. Другият край на кабела в USBто на комп-а
    4.Старт на Mobile Phone Tools
    При друга последователност – не става.
    Докато течаха тези занимания, прехвърлих със SIM картата всички „контакти” от стария – 1000бр. на 5 пъти
    Безуспешни бяха опитите да кача поне един нормален звук на звънене. Извадих SD картата и записах няколко, но – не и не. Телефона не вижда SD картата. До края на деня заряда падна на половина (две от четири чертички). На следващият ден при нормална употреба телефона „умря” в края на деня. Последва ново 12 часово зареждане.
    Най-ценната му за мен способност – да издържа дълго време ( според информацията 63 дни стендбай и 15 часа разговори) се оказа под въпрос.
    Ново стартиране.
    Изключих вибрацията. Намалих осветлението на екрана. Оказа се, че през цялото време е бил включен Bloetooth – изключих го. До края на деня двете чертички електричество отново паднаха. Вторият ден изкара с две чертички без промяна. Сега кара трети ...Вероятно батерията ще влезе в нормален ритъм след третото и зареждане.
    Функцията GPS има опции OFF/ON, след което реално нищо не следва.
    SD картата телефонът разпозна след третото физическо махане/слагане, но не вижда записаните файлове на нея. На екрана се появи символ подобен на SD карта.
    Два пъти блокира. След получаване на SMS (първи път) и Повикване (втори път), докато е включен към PC-to. Блокирането се състоеше в невъзможност да отключиш клавиатурата. Разблокирането – сваляне на двата болта отзад, махане на батерията, слагане на батерията, завиване на болтовете, ON.
    Приемника засега е доста добър. На места, на които сигнала за Нокиата беше слаб, за този е мах.
    Не съм ползвал браузера. Тази му опция не ми е важна.
    Фенерчето е по-силно от това на 5140. Радиото не съм пробвал.
    Ще споделям следващи впечатления от експлоатацията му.
    ______2
    Е = MZ

До: Sonim XP3 Quest /Land Rover S1/

Да ти е честита новата придобивка
    Колега, дай малко повече инфо за телефона:
    - цена, вкл. доставка;
    - има ли компас и алтиметър;
    - линк за разглеждане и евентуална поръчка.
    Заглеждах се по Самсунг Б 2700, но това наистина ме заинтригува.
    Успех
    Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Телефона беше поръчан от официалния сайт на Соним с доставка в UK. Не вярвам на нашите пощи. До тук ми го достави приятел.
      Цената, която платих е 666 лв.
      Няма компас. Няма алтиметър.

След второто пълно зареждане на батерията вече пети ден работи, но очаквам всеки момент да изгасне

За петте дни има около 10ч. вх/изх разговори общо, като в последният ден - няма.

Всичките му tools са:

Аларма
      Bluetoot
      USB function
      Calendar
      Calculator
      Voice recorder
      GPS
      Stopwatsh
      Unit converter
      Countdown timer

Да, телефона има и 2.0 mpix. камера със светкавица, която никога няма да ползвам и браузер за GPRS/EDGE комуникация с мрежата.

За сега ме вълнува единствено издръжливостта на батерията 1850 мАh и възможността да изпратя SMS с координати от така наречения GPS, който бил вграден в него.

Разбира се ме интересува и тригодишната "Безусловна" гаранция обявена за телефона.

Иначе ето тук едни шегаджии го сготвиха със спагети, което обаче не ме развълнува толкова

http://gizmodo.com/5347148/sonim-xp3-review-boiled-alive
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Батерията вече е в нормален работен режим.
        Очевидно тези 1850 mAh не са без значение
        Телефонът издържа 9 (девет) дни с едно зареждане.
        За последните девет дни вх/изх разговори бяха 7 часа и 35 мин.
        Изпратени и получени SMS-и около 30.
        Трябва да отбележа, че при включване на която и да е от опциите Bluetoot или GPS постоянно, продължителността на работа е 48 часа.

Този капацитет на батерията е напълно според моите очаквания и съм радостен да го установя. Едва ли ще имам възможност да проверя и другия показател - 63 дни stendbay, но вярвам, че е възможно.

Телефонът "заспива" доста бързо и "дълбоко" след всяка манипулация и трябва да бъде "събуден" с произволен клавиш всеки път, когато потрябва, което вероятно допринася за добрите резултати на батерията.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Извинявам се , че вадя темата от прахта .
          Какво става с ГПС са .Има ли го.Работи ли и до коло.
          Много ще съм благодарен на отговори , че съм се насочил към
          Sonim XP3.2 Quest Pro

Коментар

Да, има GPS.

Необходимо е да се конфигурира програмката, която си е в телефона:

1.Мenu/Tools/GPS/ON

2.Menu/Applications/JAVA , което изисква малко търпение и кликане в съответните настройки на апликацията.

Крайният резултат:

На дисплея се появява карта с позицията ви. Също така инфо за околната температура и т.н.

Недостатъци:
            - Тази карта се точи от интернет - GPRS
            - Това е бавно и не става за навигация
            - Това е скъпо
            - Картата едва ли е с големи детайли вън от големите градове на България.

Предимства:
            Все пак има GPS, т.е. човек може да се ориентира
            Ако разбира се има обхват телефона му, т.е. клетка на GSM оператор
            ______2
            Е = MZ

Коментар

Много ти благодаря колега .Беше ми много полезен!

Коментар

Здравей колега, незнам дали си го пробвал дали е водоустойчив, но един човек който продава sonim XP1 каза, че още при първото потапяне се наводнил, каза ми, че всичко това е само раклама, която не е много вярна. Затова реших да попитам, теб защото искам да си взимам точно като твоя модел.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin_peev Преглед на мнение
                  Здравей колега, незнам дали си го пробвал дали е водоустойчив, но един човек който продава sonim XP1 каза, ...
                  Аз не продавам Соним. Само споделям впечатления от употребата му. Затова в първия си пост написах:

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                  Издържа успешно теста за работа в буркан с вода. Свети, вибрира и получава повикване и под водата...
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

Здравей колега, незнам дали си го пробвал дали е водоустойчив, но един човек който продава sonim XP1 каза, че още при първото потапяне се наводнил, каза ми, че всичко това е само раклама, която не е много вярна. Затова реших да попитам, теб защото искам да си взимам точно като твоя модел.
                    В този Форум мненията от рода ЕЖК /Една Жена Каза/ са особено неинтересни

И аз като собственик на SONIM XP3 потвърждавам, че под вода си звъни, вибрира, свети
                    и продължава да го прави и след като изсъхне.
                    Често го мия със сапун, защото и често го цапам с мръсни ръце.
                    Скоро ще навърши година и нямам никакви проблеми с него.

Между XP-1 и XP-3 има доста разлика. Може би там е ключа от палатката.

Коментар

внучката ми го замрази във вода в оригиналната му кутия звънна му след което разби леда на мивката иси говорихме

Коментар

От: Sonim XP3 Quest /Land Rover S1/

Има различни класове на водоустойчивост.

ХР1 е покрил стандарт IP54, което означава че издържа на поливане с вода, от всички страни, в продължение на 10 минути. Според производителя дори може да издържи на такова поливане в продължение на 45 минути.

ХР3 е малко по-водоустойчив. Покрил е стандарт IP67 който гарантира безпроблемната работа на апарата след потапяне във вода на дълбочина 15см. Според тестовете на Соним , ХР3 може да бъде потопен на един метър за 30 минути без проблем, стига температурата на телефона и температурата на водата да са еднакви.

Дали пък това че всички си мислят, че водоустойчив значи че е за водолази, и ги давят в каквото им падне, не е причината микрофона на всички Соним които съм виждал, да се чува все едно обхвата е лош. Някой има ли впечатления дали при чисто нов Соним го има този проблем.
                        Последно редактирано от kinex; 03-06-10, 17:26.

Коментар

Да. И при чисто нов е така.
                          Според мен мембрана, която е направена да понесе някакво налягане (15см, 1 м.) за да работи при потапяне под вода е по груба, нечувствителна и здрава, което води до по-лошо звуко приемане/предаване.
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Е да ама на ХР1 мембраната изобщо не е толкова груба, защото изобщо не е предвиден да издържа на водно налягане, а при него е същия шум. Чуват те все едно тичаш или духа силен вятър. В същото време на звукозапис звукът е кристално чист. За това си мисля че може да е нещо свързано с каналите и GSM мрежата.
                            Между другото, последните два пъти като говорихме, те чувах перфектно. Което значи че не може да е от микрофона.

Мислил ли си за друга марка як GSM. DURROCOMM например?

[/B][/B]

Коментар

Това е щото последните два пъти говорех от друг телефон
                              Мислил съм. И сега мисля, но не разбрах това "GSM. DURROCOMM" тел. ли е ...

Ще напиша по-подробно за експлоатацията на моя Соним по-късно. Имам какво да добавя.
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X