Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стойка за таблет 10" за кола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Девойки и младежи, със сили свежи. Последните няколко дни, забелязвам проблеми с GPS сигнала на територията на Пловдив. И проблеми в жужълмапса. Докато съм в движение общо взето ме следи, макар понякога да ме показва в съседната улица. Но спра ли на място, започват едни зигзази през околните сгради. Извън града си ме трасира нормално, няма проблеми. Имам една програмка на таблета, която ми показва сигнала от спътниците, и разположението им по небето. Почти винаги са видими минимум 15-на спътника общо. а често пъти и двойно повече. Извън града сигнала им е зелен или жълт, по-рядко оранжев или червен. В града баче преобладава оранжево - червен сигнал. На какво би могло да се дължи?
    Скапан GPS модул в таблета? Силно радиозамърсяване, и силни смущения?
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Има ли как само за тест извън колата таблета?

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Мога да то тествам с тротинетка, или колело, но на неголеми разстояния. Може и купето на колата да пречи... Вътре в сградата на работата, не лови никакви спътници....

Таблетът работи само GPS или е с GNSS и поддържа и някои от другите системи за позициониране?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Таблетът работи само GPS или е с GNSS и поддържа и някои от другите системи за позициониране?
        По ТТД на производителя поддържа - GPS, Galileo, Glonass, Beidu и A-gps. Имам някакви съмнения, че жегата му пречи понякога, когато работи като наФигация. При малко по-хладни температури, като че ли се държи по-добре. Донякъде и вградените антени може да са проблем. Преди време имах лаптоп, на който му бях сложил външни антени, с пигтейли. Имаше ефект.

Коментар

Прилагам скийншотове от приложението за спътниците, пред сградата на работата. За онагледяване...

Коментар

В проблемна ситуация, като започне на прескача просто го извади от колата и виж дали ще има разлика.
            В консерва няма начин позиционирането да не се влошава и като цяло за тамагочи няма какво много да направиш.
            Може би само да смениш позицията в която го държиш.

Друго, което ми хрумва е външен GPS приемник монтиран извън ламарините.
            Нещо с BT или дори на USB - не съм го правил точно по този начин с мазньочи но сигурно има решения.

Въпросът е, че изнасянето на антена или целият приемник на открито винаги помага!
            Враг усраине

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Продават се антени ама нали в нещо трябва да се включат - в таблет не става.
              Обикновено не става, де

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              има ги на уйесби, и с преходник става

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              За тях споминах по-горе но това не е просто антена а такава с премник.
              Всъщност модул затворен херметично в кожух.
              И хемороида трябва да го “припознае” за да е в някаква полза.

Сложиш ли таблета хоризонтално и ще се оправи мапса. Той търси посока от устройството и когато то е вертикално се шашка.

Коментар

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              хммм, ще пробвам

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Сложиш ли таблета хоризонтално и ще се оправи мапса. Той търси посока от устройството и когато то е вертикално се шашка.
            Нищо чудно и да се окажеш прав. Точно потеглях към къщи, и прочетох твоето мнение. И пробвах в движение. Първо го завъртях на 90 градуса хоризотално, и смущенията понамаляха, и започна да се държи по-адекватно. Покарах така няколко километра, и уж по-добре от преди. И докато карах, реших да го завъртя на още 90 градуса в същата посока. И се оказа, че май съм държал таблета с краката нагоре и главата надолу. Най-вероятно антените на GSP модула са в другия край на корпуса, а той пък на свой ред е метален, алЮминиев е май...И засега уж зиг-зазите спряха...Ще покарам още няколко дни така, пък да видим...
            Последно редактирано от KingofROAD; 13-09-24, 22:14.

Коментар

Това ако се окаже верно...
              Ше умра от гъдел
              Враг усраине

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                То и аз ще пукясам от гъдел, ама а де ... има някаква пачанга, щото съм го виждал и на телефон замзунг да прави подобни щуротии....

Много е просто. Гугъл търси накъде ти сочи носа чрез устройството, което ползваш. Ако тръгнеш с гъза напред той се фрустрира и трябва да включи AI за да търси логика в действията ти. И тук кашата става пълна...

Коментар

Нещо като псето:

Що ми е урет та и г@з0 да ми е отпред?!?
                Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  Това ако се окаже верно...
                  Ше умра от гъдел
                  Оказа се, че смущения влизат през USB type C кабела, през захранването и бъникат GSP модула. И от това се получават странни зигзази, когато стоя на място, или пък каране в съседните улици при движение по права линия. Махам захранващия кабел, и таблета остава на батерия, но GPS-a се оправя. Сега кабела ли е проблема, или захранването в запалката не ми се ръчка, то стои там от 4-5 години, и допреди няколко месеца рядко се ползваше. Имах някъде още едно такова, или от бай китаец ще гледам да си взема захванване, на мястото на празен бутон, с поне 2-3-4 USB т.А изхода...
                  Последно редактирано от KingofROAD; 31-10-24, 04:49.

Коментар

Смени едно от двете и ще разбереш...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X