Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушва ли ни Гуглето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подслушва ли ни Гуглето?

Много странна случка ми се случи: Попадам на презентация на елекро велосипеди. Предлагат безплатен тест разподка пи избрано от тях трасе. Приемам и се обаждам на съпругата ми да ми донесе маратонки и чорапи, понеже съм с джапанки. За да запиша маршрута отварям приложението "Хуйговей здраве", избирам каране на велосипед и записвам трака.
    След 15 мин разходката свършва, оставям велосипеда и отмарям с кафе и студена вода. Поглеждам си телефона, спирам приложението и започвам да довъркам предложените от Гуглето новини. Неочаквано там ми изниква щатска реклама на електровелосипед. До сега такава не съм виждал. Никога не съм търсил електровелосипеди. Каквото съм търсил, като кемпери, литиеви батерии за тях, фотоволтаични колектори, джипки, окачвания мотоциклети и др. ги има в изобилие. Но до сега НЕ съм търсил електровелосипед и не съм срещал такива реклами.

Замислих се какво инфо съм дал... записал съм на хартия имена, ЕГН, тел. № и мейл. Мисля си:пратили са ми мейл с заглавие оферта за велосипед с ел. двг и батерийка и от там са ме таргетирали. Проверявам мейла и от тях нямам писмо.

Ами сега.... единствено в тел разговор, съм споменал, че ще тествам електровелосипед.

Ясен е въпроса, нали?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Подслушват.
    не само теб ми и жена ти.
    не само телефонни разговори ми и всичко през микрофона на телефона
    И ти показват каквото показват .

То па ако бяха само те някои форуми продават верифицирани имейли пак за да ти показват реклами (и не само)
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аналогичен случай у нАше село. Преди 2-3 години говоря по телефона с половинката и споменавам тамифлу. Същия ден ми тръгнаха реклами с този илач.

Не съм търсил въпросното в Гугъл, не съм отварял сайтове с него.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Няколко пъти ги засичам, Ами ги карам на принципа от стария виц-а, вие сте били водното и вашата!

Коментар

Все още продават телефони с фенерче и FM радио.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ако бяха гугъл нямаше да видиш американска фирма. По вероятен сценарии - :хуавей са те продали. Не е сложно да те прихванат, че си карал по трасе, по което се тестват електровелосипеди.

Вземи си алекса устройство и тогава ще видиш брутално профилиране и таргетиране.

Субективното ми чувство, е че епъл и гугъл слушат ключови думи, но резултата от профилирането е доста по-префинен, особено на гугъл.

Коментар

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Какво е алекса устройство?

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Възможно е. Ползвам тел. апарат Шайоми, но от старите си апарати ползвам акаунт на "Хуйговей здраве".
              Моля за линк на смартфон с Алекса.

• bokomo
              bokomo коментира
              Редактиране на коментар
              Алекса не е телефон.

https://smartarena.bg/alexa-amazon-glasov-asistent/

Е да продават само с фенерче. Майка ми ползва такъв!
            Ама въпроса е - дали наистина се слуша и ако да - какъв е алгоритъма??
            Защото ми се струва пресилено....
            Ама пък няма обяснение как става ... или има?

Коментар

Хич няма обяснение....

Звънял си ма телефон, на който звънят интересуващи се от електровелосипеди. Същия телефон се мъдри и из нета. И без да те слушат 2+2 си е все 4. Ти може о да не си дал информация, ама останалите Х човека са дали, макар че и само факта че телефона се мъдри в web страница е достатъчен.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Не, не съм звънял. Разхождам се сутринта, по къде обяд на Мидалидаре рок. Виждам велосипеди с извества европейска марка собственост на индийци. Оглеждам велосипедите. Заговарят ме. Отговарям, че не съм им клиент, но въпреки това любезно ми предлагат да тествам предлаганите от тях продукти. Водил съм разговор по тел. само със съпругата си да ми донесе маратонки и чорапи, че ще карам велосипед с ел. двигател.

Премислих отново всичко, проверих си тел. разговори и с никого преди тове не съм комуникирал на тази или подобна тема.

Варианта е някакво случайно съвпадение, супер случайно.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                А що смяташ че гугле не знае че там, фето си се помотал, не се мъдрят индийци с велосипеди?

Мисълта ми е че се мисли прекалено на едро, а всъщност нещото може да работи с много по-малко данни, но за сметка на това разполагащо с огромна база данни. Ме му трябва задължотелно да те слуша. Не казвам че не го прави, ното обратното. Я ще браузнеш, я ще звъннеш, я ще се разходиш... И ням да си, все тая.

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Към Спартак: Да, това е логично- от четвъртък до неделя тав в тази точка се водят разговори за ел. велосипеди и който отиде и се застои там започва да Гугли за ел. велосипеди. Всички минали по този трак, по който и за се разходят Гуглят за ел. велосипеди.
                Логично е и аз като съм на същото място и изминавам същия маршрут да ме интересуват ел. велосипеди. И Гуглето ми предоставя инфото.

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
              Е да продават само с фенерче. Майка ми ползва такъв!
              Ама въпроса е - дали наистина се слуша и ако да - какъв е алгоритъма??
              Защото ми се струва пресилено....
              Ама пък няма обяснение как става ... или има?
              Алгоритъма е супер лесен - потребителите накичват телефоните си с множество приложения с много щедри правомощия и способности, като например достъп до микрофона, до камерата, до ДжиПиЕс, до мрежовата карта, до контактите, до файловата система извън папката на приложението и т.н.

Андроид НЕ може да се ограничи достатъчно за да се доближи до телефон с фенерче, още по-зле е иОС.

Който иска спокойствие ползва други ОС на умните си телефони или ползва устроийства с клавиши и фенерче.

Всички, Сирита, алекси, гугъли слушат, четат, пращат и т.н. решения има но те идват след плащане на цена, на която малко хора ще се навият.

Не е трудно да се досети приложението, че човек кара колело, по скороста с която се движи, много от електро джаджите имат протоколи за комуникация и излъчват нон стоп, телефона засича тия неща и е на 99,99999% сигурно, че потребителя се вози на еди си каква джаджа, масово всичко, което има БТ излъчва => https://electronics.howstuffworks.co...rveillance.htm

Подслушвачки за Български език... пробвай колко са добри гласовите команди на големите сири, алекси, гугъли мугъли и ще се увериш сам до колко е възможно и масово...

Скоро ще има теми защо колата 2022 модел отказва да завива към Лукоил бензиностанции, не ми било бъг ами най ми било ЕС санкции срещу Русия )
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                Значи според теб - проблема е в приложенията така ли?
                Някое от тези приложения които аз самия сам съм инсталирал и на практика то работи против мене?
                Все пак - това се използва за реклама в конкретния случай? Значи достъпа е буквално масов?

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Колко плащаш на година за Андроида на телефона си? Ако не плащаш ти, познай кой плаща...

От години сме забелязали, че слушат. Постоянно ни излизат реклами за неща, за които сме говорили. Последното, но не реклама, а информация, беше на 14.07.Карам във Франция и при ранното тръгване движение почти никакво, камиони изобщо. С напредването на деня трафика на леки коли се увеличава, камиони тук там, а паркингите пълни и опънали софри. Викам на жената абе днес да не е някой празник, че камионите стоят. Не знаела. Решавам да проверя и още докато пиша в гугъл 14......и веднага излиза продължението.... юли Франция-денят на Бастилията.
              Случайност? Едва ли.
              Приложенията, които са инсталирани и се ползват на служебния тел са - уатсап,MLens и MFleet. Други не ползвам, а което е непотребно съм изтрил ако е възможно.
              "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
              Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

14 му е достатъчо - ти си във Франция, 14-и е национален празник на Франция и доста други са във Франция, и доста други са писали 14 в Google.

Пак - не казвам че не слушат, само дето слушането е технологично скъпо, а да те следят къде си, с кого (не какво) говориш и какво търсиш в Google е много по-лесно, бързо, малко като данни, и евтино.

Не надценявайте нещата. Не ги и подценявайте, но просто приемете че сами "излъчвате" в ефира предостатъчно информация, и предвид огромната база данни, с която тия компании разполагат, и разработените поведенчески статистически модели и ИИ, който работи върху тях, системата има достатъчна база за да вади преобладаващо правилни предсказания на поведението ви, още повече че постоянно има обратна връзка какво се случва след "предсказанието".

Конретно в случая - какво би ви интересувало, започвайки да пишетя "14" в търсачка, от място, където 14 значи нещо конкретно, особено на дата 14.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Според мен това е най-логичното обяснение.

То данс слуша, ти за Гугъла ))
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  ДАНС слуша само тези за които има интерес, не масово, всички които говорят.
                  Да подслушваш няколко милиарда човека за какво си говорят, и да им таргетъраш рекламите не, че е невъзможно, но достатъчно трудно и скъпо.

• turtey
                  turtey коментира
                  Редактиране на коментар
                  Слуша за ключови думи.
                  Ония които ги записват са друг контингент.
                  Трети са тия които ги слушат и на изгасен телефон.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...Конретно в случая - какво би ви интересувало, започвайки да пишетя "14" в търсачка, от място, където 14 значи нещо конкретно, особено на дата 14.
                ...от телефона на не френскоговорящ намиращ се във Франция...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

По-вероятно са те засекли, че се движеш по трасе предназначено за ел. велосипеди..
                  Някъде из настройките в Гуглето можеш да видиш точно къде, кога и по какъв точно маршрут си се движил във всеки един момент. Та за мен е това.
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Ами що не си триете даните в Гугъл, като толкова много му треперите?

Аз се притеснявам как става обртния ефект: пролетта започнаха реклами за лекарства против уринарни инфекции и ... хооооп... една такава ми мина през...
                    ВЪзможно ли е да е свързано с някакъв вид подслушване?

П.П. като пуснат рекламите по новините и бързям да гася ТВ-то, че да не ме сполети някоя "женска" болежка, че тогава наистина ще повярвам, че нещо има
                    Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X