Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запис на разговори и Андроид

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Запис на разговори и Андроид

    Писах някъде за това в друга тема, но не е лошо да си е отделно, защото някой някъде ми беше писал за един модел, но не го намирам. Съществуват множество програми за аудио запис на разговорите, които работят чудесно на Андроид до 8. След това излязоха законите за защита на личните данни и гугъл подтиснали тая функция в Андроид 9. Четох, че отскоро функцията отново била разрешена в Андроид 10, но аз не успях да подкарам нито една от програмите на десятките около мен.

    Най-добрата програма, призната и от който друг си играл с такива е Boldbeast Recorder - https://play.google.com/store/apps/d...beast.recorder

    Преди нея съм ползвал Automatic Call Recorder (ACR - https://play.google.com/store/apps/d...der.forandroid) и също става, но горната е по-добра. И двете имат безплатни версии, но не са хич скъпи и съм си ги плащал.

    В тази тема има описания как се подкарва такава програма на Андроид 9 на определени телефони - https://forum.androidbg.com/showthre...yyNdzVlZ2BQTQ8

    Xaomi-то на жената има заводски вградена такава програма и работи, но не записва телефонните номера и ако трябва да търсиш разговор от преди няколко дена е убийство. А горепосочените програми с екстрите и там не успяват. Работят, но не се чува звука на отсрещния.

    Тази функция беше едно от най-добрите неща, които открих в смартфоните. Не се налага да помниш или пишеш нещо, десетки пъти ми е помагала и когато отсрещната страна твърди, че е казала друго. В моята работа това са реални пари. Много хора не знаят, че съществуват и затова не се ползват често. Но всеки, на който съм му показвал такава (докато работеха) е поискал да инсталирам и на него и я е ползвал и сега все ме питат за решения за по-новите Андроиди. Заради това карам с телефон от 2016-та, че и още един подобен си пазя, ако този ме изостави. Но ми се ще да се подновя с нещо с повече памет и мегапиксели, че все няма място.

    Та пускам темата с надеждата някой, ако е успял да подкара такава програма с пълните им екстри (запис и на двата гласа и на номера) на по-съвременен телефон - да сподели.

  • #2
    Е някои работят, но при определени условия и дори с определени телефони, само при Гугъл Пиксел абсолютно нищо не става. На Xiaomi няма ли възможност файлът да се запише другаде и да се преименува ръчно?
    Google Voice може да записва когато ти се обаждат на определен номер, само цъкаш един бутон, просвирва и автоматично съобщение че разговорът се записва. Но не става ти да се обаждаш.
    https://play.google.com/store/apps/d...cecallrecorder записва с Андроид 9.
    За в бъдеще се спекулира, че записването ще се върне в Андроидите, но от друга страна Xiaomi се отказа от собствената си технология, която можеше да записва, и сложи гугълската технология в най-новите си телефони, така че не се знае. Тази година много неща запецнаха в развитието си и са под въпрос.

    Коментар


    • #3
      Ся загледах ксаомито, че не помня що го отхвърлих. Xiaomi Redmi S2. Хм, че той даже бил на Андроид 9. Гледам му в настройките. При купуване го дават да е с 8.1. Записва перфектно и двата гласа, записва и номера (не знам що с обратните спомени съм останал), много важно е че, мога лесно да споделя разговора, в т.ч. да си го кача в гугъл драйв. В началото разчитах само на CD картата, но след един срив и загубата на един разговор за 150 лева качвам всичко важно и там. Няма опцията да си добавям бележки за разговора, но може да се преглътне като си слагаш бележките в името на файла. Ама сега като казваш, че в новите телефони са се отказали в собствената си технология, значи темата остава на дневен ред. На тоя със сигурност съм му пробвал външните софтуери и не стават.

      Такива, при които по време на разговор трябва да натискаш нещо, че да работят ги изключваме от кръгозора. Камо ли пък да е само за входящи обаждания.

      Този рекордер, който си показал, ми излиза, че съм го инсталирвал. Ако си сигурен, че няма проблеми на Андроид 9 - потвърди и ще го пробвам пак! Но факта, че според гугъл плей вече съм го пробвал и предпочетох да подаря телефон за 600 лв и да си остана със стария ме кара да съм подозрителен.

      Коментар


      • #4
        Според мен телефон, който не подържа тази опция не струва да бъде ползван, аз съм ползвал записите през години толкова пъти, че реших да сменя тъпия Андроид и иОС с Линукс само и само да имам гаранция при автоматично записване на обажданията.

        Програмчето, което ползвам/х за Андроид се казва apkmonk.com/app/com.skysoft.callrecorder
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Аз ползвам това но в частта да записва какво аз съм казал, но става и за двете страни. Малко е тегаво с настройките, но става: https://www.apkmonk.com/app/com.appstar.callrecorder/

      • #5
        Обясни малко по-подробно! Бях чел някъде за други ОС, но не съм наясно. Ти ли си го инсталираш или така се продава?

        Коментар


        • #6
          След като "recorder" не желаеше да записва и при една нужда от такава работа гугъл изрови инструкция как да се настрои автоматично записване от настройките на телефона - т.е. съвсем лесно. Преди това пропилях няколко часа в четене и опити за намиране на програма/приложение.
          Сега телефонът си записва сам, много е удобно. При разговор винаги има видимо копче "запиши/не запиши". За Xiaomi нещо си 8 се отнася горното, това лято е купен.

          Коментар


          • Stbd
            Stbd коментира
            Редактиране на коментар
            Не знам. Търсенето на начина беше с нещо като "call recording setting in android phone", май писах и xiaomi. Решението беше абсурдно просто, но инструкциите не съответстваха на менютата в "настройки" и отидоха поне 15 минути ровене и размисъл в кое подменю са дадените примери с картинки.
            Ей сега се видя, че нещата в телефона тук са се променили много - минали са някакви обновявания. Нищо общо с това от лятото.

          • IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            сега изведнъж видях, че имам такова копче "запис", без нищо да съм правил, сигурно е дошло с някой ъпдейт.
            даже и работи, само дето една кака предупреждава силно и отсрещния чува за началото и края на записа.

          • Джоу (x3mrjoe)
            Джоу (x3mrjoe) коментира
            Редактиране на коментар
            Май от вчера нещо ново почна да мига на дисплея докато говоря, та го загледах, щото мислех, че или съм пропуснал нещо, или ми се привижда.
            Появи ми се бутон за запис, точно под бутони за високоговорител.
            Явно е от ъпдейти на 11-ката.

        • #7
          Към коментара в предното мнение - версия 9PQ01,190319,001 няма женски глас, за сведение

          Коментар


          • IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            ако това ти е версията на android, то моята е 11RKQ1.200826.002

        • #8
          Отдавна не бях влизал тук. Намерих страхотно решение за самсунзи в един друг форум. Ще сложа линк, па ако на някой не му харесва да го маха - https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=98919

          Оказва се, че записването на разговорите го има заводски в телефона, но е подтиснато за държавите, в които е забранено. Телефона се нулира (ако не е нов) и му се подменя нещо с индонезийско такова (там записа на разговори не е забранен) и телефона става като за там. При настройките нищо не пречи да си му кажеш, че си в България, да го настроиш на български, да си се ъпдейтва автоматично и т.н. Няма нужда от никакви софтуери. В хронологията на разговорите вече имаш иконка с високоговорителче, от която да си прослушваш проведения разговор. Записва само разговори (тоест само когато някой вдигне), качеството е перфектно (като си пусна разговор от старите програми разбирам колко съм се мъчил). С малко обяснения по вайбър го направих на два нови телефона А31 и А32 и вече 4-5 месеца никакви грижи.

          В онзи форум има подроно описано как се прави и за шаомитата, но е доста по-сложно и май не толкова сигурно. Затова при преподписването предпочетох самсунзи и съм много щастлив от развитието.

          Коментар


          • #9
            Шаомито си записва. Само дето в началото мазен женски глас предупреждава, че разговорът се записва.
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

            Коментар


            • #10
              Новите Мотороли и Андроид 11 го имат фабрично
              Публикувайте отговор

              Коментар


              • #11
                Понеже от доста години ползвам XIAOMI телефони ,имам записи от 2014 във клоуда,автоматично се качват там и мога от всеки телефон да си ги дръпна.

                Понастоящем съм със REDMI NOTE 8T ,отключих бутлоудъра и дотам,колегите със REDMI NOTE 8 PRO свалят и слагат индонезийски ром,индийски ром и т.н

                За 8Т не намирам такъв ром,със гугълски дайлер съм в момента и много страдам от липсата на запис на разговорите.


                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2021-10-04-19-20-08-989_com.android.settings.jpg
Прегледи:617
Размер:106.7 КБ
ID:6776676
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

                Коментар


                • u_bo
                  u_bo коментира
                  Редактиране на коментар
                  eto
                  https://xiaomi.eu/community/threads/...release.52628/

                • Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Виждам само това ....EU T9 dialer support...
                  Да разбирам ли че със сигурност ще може да записва разговорите...тоест гугълския дайлер го няма.

                • u_bo
                  u_bo коментира
                  Редактиране на коментар
                  Гарантирано записва този дайлер.

              • #12
                Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                Отдавна не бях влизал тук. Намерих страхотно решение за самсунзи в един друг форум. Ще сложа линк, па ако на някой не му харесва да го маха - https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=98919

                Оказва се, че записването на разговорите го има заводски в телефона, но е подтиснато за държавите, в които е забранено. Телефона се нулира (ако не е нов) и му се подменя нещо с индонезийско такова (там записа на разговори не е забранен) и телефона става като за там. При настройките нищо не пречи да си му кажеш, че си в България, да го настроиш на български, да си се ъпдейтва автоматично и т.н. Няма нужда от никакви софтуери. В хронологията на разговорите вече имаш иконка с високоговорителче, от която да си прослушваш проведения разговор. Записва само разговори (тоест само когато някой вдигне), качеството е перфектно (като си пусна разговор от старите програми разбирам колко съм се мъчил). С малко обяснения по вайбър го направих на два нови телефона А31 и А32 и вече 4-5 месеца никакви грижи.

                В онзи форум има подроно описано как се прави и за шаомитата, но е доста по-сложно и май не толкова сигурно. Затова при преподписването предпочетох самсунзи и съм много щастлив от развитието.
                Това го направих на моя Самсунг и работи добре. Ако някой иска разяснения, да пита.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                Коментар


                • u_bo
                  u_bo коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами качи го тука - точно по темата е.

                • disko04
                  disko04 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Няма какво да качвам. Мога да дам съвет как да стане, а всеки трябва да си свали фирмуера за собственият си модел Самсунг.

              • #13
                Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

                Това го направих на моя Самсунг и работи добре. Ако някой иска разяснения, да пита.

                как да се направи?.....

                Коментар


                • #14
                  Сваляш си за модела софтуера за Индонезия със CSC код XID, равна или по висока версия от твоята за момента (в нея има български), флаш със ODIN и рисет след това (трябва да си направиш бекъп преди това ако имаш ценни неща). След процедурата, в настройките на дайлъра имаш вече настройки за запис на входящите и изходящи обаждания със най-високо качество.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                  Коментар


                  • #15
                    Някой да знае дали на Xiaomi може да се нагласи автоматично да се пуска записа на разговор ?

                    Коментар


                    • Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Кой модел.Дайлера ако е гугълски ,забрави

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X