Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с GPS на iPhone SE

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с GPS на iPhone SE

    Здравейте! Имам iPhone SE от около 3 години. Взех го не защото е айфон, а защото само те предлагаха малък телефон. Изобщо като кажа в някой магазин, че искам компактен телефон 4-4.5 инча ме гледат странно, защото явно търсенето е на големи. Както и да е... До този момент не съм имал никакви проблеми. Много стабилен телефон, компактен. Не съм правил никакви ъпдейти на операционната система, освен в самото начало, така че версията е 10.2 или 10.3 (актуалната в момента сигурно е към 13) . Причината да не правя това е, че имах горчив опит точно от такъв ъпдейт, вярно на друга марка, когато перфектно работещ телефон стана много зле. Мяасто на паметта има. Около 40%. Ъпдейтвам си гугълските приложения, вайбър и т.н.
    Проблемът който се появи от няколко седмици – много бавно заработва локацията. По принцип я държа изключена и пускам само когато ми трябва, основно за навигация и туристически приложения. Досега, когато я пусна на открито и за под минута положението е активно. Използвам и едно друго приложение за GPS data и на него виждам какво се случва. Сега след пускане, обикновено минават 10-15 минути преди да ме локализира. Все едно съм затворено помещение. Чакам-чакам. Понякога след рестарт се оправя и се държи както преди, но не винаги. Един път заработи ли , докато не го изключа си е точен целия ден. Не мога да разбера какво го бъгна така гадно.
    Сещам се, че някога имах една Нокиа Е5, която още си работи, но и тя така след няколко години и трябваше много време да се свърже. Така и не разбрах къде беше проблема тогава.

  • #2
    И аз имам този модел от около 2 години като до сега не съм забелязвал подобен проблем.
    Вчера обаче, случайно забелязах на 2 последователно направени снимки във Витоша (на открито) драстични разлики в координатите.
    Поразгледах гео таговете и на останалите и видях съществени отклонения.
    Не зная от кога е започнал да го прави, може би не от вчера.
    Аз не изключвам локацията и съм със сравнително нова версия на ОС-а.
    Чудя се дали не се дължи на този жълт прах (или каквото там е тази помия), дето е във въздуха от седмица +.
    Враг усраине

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X