Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за Blackberry

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Всичко за Blackberry

    Предлагам да направим тази тема за поддръжка на Blackberry. В нея да пишем полезни съвети, трикове, сервизиране, интересен и полезен софт... Пък ако се развие добре, може модераторите да я "стикнат" и така да имаме всичко под ръка за това устройство.
    Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

  • #2
    До: Всичко за Blackberry

    Първо мога да споделя опита си по отключване на моя 8310 който беше заключен към Мтел.
    В този линк http://www.mininova.org/tor/2125273 има софтуер с чиято помощ успях да го направя. Два дни се борих с различни варианти докато попаднах на този.
    Няма нищо трудно, по принцип има инструкция в торента. Ще добавя само, че е нужно голямо търпение. Самата процедура от отключването до флашването с новия РОМ трае към половин час. Не изключвайте компютъра, не вадете кабела за данни, започнете процедурата с пълна батерия (нищо че се зарежда през кабела) и не гасете телефона докато не приключи операцията. Ако нещо се обърка по време на флашването не се отчайвайте, има инструкции как да се възстанови и нестартиращ телефон.
    Успех!
    Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

    Коментар


    • #3
      До: Всичко за Blackberry

      Здравейте колеги,баща ми купи за рождения ми ден Blackberry 8100 Pearl и отначало не ми харесваше.Забиваше,тихо звънеше и правеше проблеми.
      Но след известно време се оправи и вече съм с него от почти година.
      Въпросът ми е дали мога да се свързвам с Bluethoot без да се сдвоявам с друго у-во а направо да се свързваме,защото това много ми пречи.

      Коментар


      • #4
        До: Всичко за Blackberry

        Не разбирам точно какво искаш да направиш, но можеш да оставиш телефона си видим през БТ и без защита. Тогава другите устройства ще се свързват към него без парола, но това е нож с две остриета. Всеки би могъл да се свърже и евентуално да навреди.
        Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

        Коментар


        • #5
          До: Всичко за Blackberry

          Благодаря колега,помогна ми много.Не се бях изказал правилно,но ти си ме разбрал.Исках да може да се свързва с други у-ва като Nokia или Sony Ericsson без да се сдвоява направо да си намира и праща.Но мерси,че си ме разбрал и ми помогна
          Последно редактирано от Crosser; 06-01-10, 15:14.

          Коментар


          • #6
            От: Всичко за Blackberry

            Да поизтупам темата...
            Как мислите (тези, които имат опит) дали да се метна като основен телефон към някой от новите модели? Ползвам телефона главно като средство за комуникация със съпътстващи офисни приложения, а не за игри или мултимедия. И понеже от Блекбърито ептен нищо не отбирам затова питам...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

            Коментар


            • #7
              От: Всичко за Blackberry

              Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              Да поизтупам темата...
              Как мислите (тези, които имат опит) дали да се метна като основен телефон към някой от новите модели? Ползвам телефона главно като средство за комуникация със съпътстващи офисни приложения, а не за игри или мултимедия. И понеже от Блекбърито ептен нищо не отбирам затова питам...
              Във фирмата имаме (въпреки че повечето шефове за мой ужас минаха на ай-ай-ай-фони) - машинки са си. Направени са си за имейли. Телефонната им част не знам как е, със сигурност е по-добра от епълската но това не е критерий.

              Понякога стават разни странности като се изгубят синхронизации между отделни елементи на пощенската кутия (примерно престават да се синхронизират само календара, или само адресите, ей такива работи), но това е основно понеже при нас ползваме блакбери сървър.

              По-пригодени са за служебни "флоти", понеже през сървъра можеш масово да зачисляваш отделните апарати към потребителски групи и да задаваш права и задължения според групата (можеш да ограничиш каквото искаш - кога ще звъни, дали ще му работи камерата, ала бала). Това е незаменимо при даване на служебни апарати.

              За сметка на това ако говорим само за твоя апарат - 90% от тези неща ще са ти ненужни. Остават ти едно хубаво и едно лошо нещо.

              Хубавото е че (ако не се лъжа) - имейлите ти ще са криптирани (минават си през сървърите на Блакбери), и на теория никой на местно ниво не може да ти ги декриптира.

              Големите държави периодически се ловят с Блакбери за гушата и изискват ключа, ако не искат да им прекъснат услугата в страната си. Индийците примерно преди години ги накараха да го кихнат.

              Лошото е че (ако не се лъжа) имейлите ти ще са криптирани (минават през сървърите на Блакбери), и на теория канадците могат да ти ги декриптират когато искат

              Това апропо не съм сигурен дали не е валидно само за имейлите през Блакбери сървър (местен). Не знам ако го вържеш просто към някакъв уебмейл нещата ще са същите.

              Иначе като изпълнение - бягай като от огън от старите с "топче" за управление. Новите са по-държеливи, но няма начин да не минеш през поне един "коруптиран" софт на всяка втора година.

              Това, разбира се ако си го набичил с имейли да се пука по шевовете, като нашите.

              Накратко - нашите се трошат, но и минават през нечовешки неща.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #8
                От: Всичко за Blackberry

                Огледал съм се в 9900 и 9810, но имах няколко неуспешни опита да ги видя и пипна наживо...
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                Коментар


                • #9
                  От: Всичко за Blackberry

                  Най-доброто което съм ползвал за бизнес. В момента използвам 8310 и 4s , за работа определено предпочитам боровинката. Първата една седмица ще ти си иска да го изхвърлиш десетки пъти, но свикнеш ли е чудесен. За играчка определено не става.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Всичко за Blackberry

                    Ходих във Виваком, Мтел, Германос и това централните им магазини и никъде го нямаха наличен да го видя барем как изглежда...

                    Колебанието между двата модела е обусловено от изискването ми да мога да пиша на кирилица. Дано с 9900 това да е ОК иначе ще трябва да минавам на слайда 9810...
                    Последно редактирано от CAESAR; 07-12-12, 21:26.
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                    Коментар


                    • #11
                      От: Всичко за Blackberry

                      Нещо важно за блякберито, което много хора пропущат:

                      За да се използва блякберито именно като блякбери, а не като дървен смартфон с ограничен избор на софтуер (каквото то всъщност е по натура), трябва специален абонамент. Той на дребно е примерно 15-ина лева месечно и си го поделят RIM (производителят на блякбери, който осигуряват и сървърите за схемата с хвърчащата поща) и операторът, който осигурява специфичният вид свързаност на телефона с тези сървъри (това е нещо различно от интернета, поне в отсечката между оператора и телефона).
                      Следствие 1: като кихнат канадските сървъри, настава мор по блякберитата в световен мащаб. А те кихат, примерно веднъж на 1-2 години за по ден-два. Ама това обикновено са важни ден-два.
                      Следствие 2: пощата трябва да ти е на сървър, който се разбира с блякбери. Това може да е или да не е проблем. (gmail - и безплатният, и платеният, го могат, също повечето вариации на Майкрософт ексчейндж, също доста други, но не всички)

                      Криптирането: афиф работа, главно заради държавната репресия при мобилните услуги. Органите тривиално я четат, в България мисля, че е на режима, на който са SMS. Това може да е или да не е проблем.
                      Всяка директна поще през SSL е значително по-сигурна, макар и много по-тромава. В нея Органите могат да нюхат само при дейно сътрудничество от страна на администратора на пощенския ти сървър.

                      Когато това нещо се нагласи да работи, всичките корпоративни твари - от офисния планктон до едрите акули, се кълнат в него.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Всичко за Blackberry

                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ... трябва специален абонамент. Той на дребно е примерно 15-ина лева месечно и си го поделят RIM (производителят на блякбери, който осигуряват и сървърите за схемата с хвърчащата поща) и операторът, който осигурява специфичният вид свързаност на телефона с тези сървъри (това е нещо различно от интернета, поне в отсечката между оператора и телефона)...
                        Не знам как точно е нагласено в България. На моите ширини е нагласено по следния начин:

                        - Такава такса наистина има. Взима се когато ТИ ползваш ТВОЙ Blacкberry Enterprise Server в твоята фирма. Сървъра се свързва от една страна с мейл сървъра ти, от другата - с канадците (или с европейските сървъри ако си в Европа).

                        - За това дали работи по друг начин между оператора и телефона - поне при нас - ниц. Гадта си е едно към едно нормален абонамент данни, и се проверява много просто - ако активираш поредното ББ устройство на ББ сървъра си и устройството ти е с обикновен, а не със "специален ББ" абонамент - гадта работи докато сървърите на оператора ти направят автоматична проверка. Което може да е всичко между два часа и два месеца след активирането. Проверено надлежно от любезните ми потребители Като светне при оператора че ползваш ББ сървър от телефон с обикновен абонамент - просто спират имейлите. Останалото работи.

                        - За ползването на режима на SMS - не знам дали си прав, но и не разбирам. Подозирам че бъркаш с вградената услуга Blackberry Messaging (BBM), която е нещо като SMS чат е а абсолютно възможно да ползва SMS услугата. За самите имейли обаче криптирането мисля че си минава през канадците. Но отново - не съм спец.

                        Така или иначе - остава си че за пълноценно ползване на системата си трябва или ББ сървър, или да върви включен ББ десктоп на компютъра ти, което е система от една друга епоха.
                        Издъних се на Тюринг теста

                        Коментар


                        • #13
                          От: Всичко за Blackberry

                          Аз имах предвид режима на слухтене от Органите.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Всичко за Blackberry

                            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз имах предвид режима на слухтене от Органите.
                            Там ме знаеш. Гол и бос съм.
                            Издъних се на Тюринг теста

                            Коментар


                            • #15
                              Забравих - Blackberry Server Express хем е гратис, хем не изисква да имаш допълнителната опция към абонамента. Поне не при нас. Ограничен е откъм брой потребители (няколко дузини), и брой опции (май бяха стотина вместо над 600 при "голямата" версия.
                              Издъних се на Тюринг теста

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X