Има проблем и ми трябва помощ,преди малко като се къпах и Нокиата беше в джоба на дънките ми докато се къпя слушах музика и като излизам от банята,взех дънките от закачалката и Джиесема взе че падна в вода до половината се намокри.Подсуших го колкото можах отначало не се включваше но после се включи и само на екрана батерията играе нагоре надолу както при зареждане.Нокиата е Супернова 7210 давайте съвети че още го изплащаме.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ изтървах Тел.Нокиа супернова в вода
Свий
X
-
До: Помощ изтървах Тел.Нокиа супернова в вода
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеМахай веднага батерията, остави телефона 48 часа и се моли да няма последицикак са ядосвам на акъла си всъщност съм бе акъл и днес го закарах на сервиз и човека каза че не е трябвало го включвам че е окислено от водата и кво друго беше.А преди бях чел в ПС списание при клавиатура или лаптоп е същото ако се намокри се оставя да изсъхне и по дискавъри съм гледал че вреди а да не ми дойде наум.Сорри че пиша доста глупости.
ПП.Сега в четвъртък ще отида да видя каква съм я свършил,и се моля на бог дано да се оправи всичко.Благодаря за мненията вече си имам обеца на ухото дано да се оправи.че над 300 лв на вятъра.
Коментар
-
Сори , колега.
Само да ви разсмея да споделя моя случай. Заставайки прав с лице към тоалетната чиния, телефона ми звъни и аз го поставям между рамото си и бузата. Естествено както се досещате при движението прибиране, телефона се изплъзна и пльок.. .. .. резултата е подобен на твоя.
Никога не говорете по време на ... има фатални последици.Т5
Crossrunner
Коментар
-
Късно е вече да помогна, но съм чувал, че при намокряне на мобилен телефон веднага се изважда батерията, разглобява се и се подсушава с прахосмукачка-ИЗСМУКВА се водата!
Не трябвало да се нагрява, защото....нагряване, конденз, окъсяване и пр....
Не претендирам, че е сто процента ефекта, но като се замисли човек-има логика.
Коментар
-
При потапяне в чиста вода, вадиш батерията и се молиш.
При цамбурване в мръсна вода - вадиш батерията и плакнеш в чиста, или чакаш да изсъхне и топиш в спирт.
При всички положения - батерията се вади, и се чака ДЪЛГО да се изсуши. За нагряване е знам. Аз ги оставям на парното или на слънце.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Първоначално публикуван от magician Преглед на мнениеКъсно е вече да помогна, но съм чувал, че при намокряне на мобилен телефон веднага се изважда батерията, разглобява се и се подсушава с прахосмукачка-ИЗСМУКВА се водата!
Не трябвало да се нагрява, защото....нагряване, конденз, окъсяване и пр....
Не претендирам, че е сто процента ефекта, но като се замисли човек-има логика.
ПП.С етажите имам предвид редовете кадето се слага двд,и над него има и други редове и затова им викам етажи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеПри потапяне в чиста вода, вадиш батерията и се молиш.
При цамбурване в мръсна вода - вадиш батерията и плакнеш в чиста, или чакаш да изсъхне и топиш в спирт.
При всички положения - батерията се вади, и се чака ДЪЛГО да се изсуши. За нагряване е знам. Аз ги оставям на парното или на слънце.
Коментар
-
Ей , недейте така бре умирам от смях (Има уникални препораки ), какви са тези бабини съвети ??
Това е капризна техника , почти няма шансове за справяне с проблема при намокряне на гсм в домашни условия .
Имате 2 задължителни неща кото трябва да направите , АКО искате да си ползвате
телефона отново .
1. Махате батерията на гсм-а.
2. Носите го по най бързия начин на сервиз .
Това е .
И пак при мокрен телефон и ванга неможе да каже дали има шансове за безпроблемен живот.
Поздрави .flash-gsm team
Коментар
-
Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнениеКолега върви на църква и му запали една свещ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Wheyzs_team_Atv Преглед на мнениеДа и на попа да кажа че нокиата се е удавила и сега е в кома,и паля свещ за връщане на нокиата към живота.
При всички случаи - батерията навън.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВ Силистра познавам един майстор на телефони, не знам дали не си закри работилницата, но сигурно може да ти помогне.
При всички случаи - батерията навън.
Коментар
-
Живея в държава където сервизи за телефони няма - тоест има, но за да го вземат и да го погледнат взимат колкото струва телефона. Та ако може по-полека със смеха.
Та пак да кажа - след един (чужд) айфон ваден от кенефа (а айфоните не са от най-простата техника) и след безкрайно псуване че не му се вади батерията - леченито му беше нова батерия от ибей, отваряне и смяна на батерията, и безпроблемна работа от тогава. За късметлиите които имат достъп до евтин сервиз - да го носят там.
Между другото, в официални инструкции от Никон, за журналисти, като последен шанс за лечение на фотоапарат от F сериите изпуснат в солена вода, инструкциите бяха "Да се затвори в съд със сладка вода, и да ни се прати по най-бързия начин". Та не знам ако падне телефона в някаква гняс, дали бих чакал до другия ден да отвори сервиза.
При всички положения - каквото и да стане след потапянето все е късмет.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар