Има проблем и ми трябва помощ,преди малко като се къпах и Нокиата беше в джоба на дънките ми докато се къпя слушах музика и като излизам от банята,взех дънките от закачалката и Джиесема взе че падна в вода до половината се намокри.Подсуших го колкото можах отначало не се включваше но после се включи и само на екрана батерията играе нагоре надолу както при зареждане.Нокиата е Супернова 7210 давайте съвети че още го изплащаме.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ изтървах Тел.Нокиа супернова в вода
Свий
X
-
До: Помощ изтървах Тел.Нокиа супернова в вода
Ох Тъп съм да му се невиди,вчера тоест днес през нощта го отворих барниках клавиатурата и се оправи,да но тъпите са тъпи без да искам направих дупка под цифрата 4-ри на онова найлоновото дето се свързва с екрана,и няколко клавиша не бачкаха като хората.Оправи се малко днес и музика слушах и като свърши батерията угасна и нито се вклучи нито нищо и зареждах батерията.Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеМахай веднага батерията, остави телефона 48 часа и се моли да няма последици
как са ядосвам на акъла си всъщност съм бе акъл и днес го закарах на сервиз и човека каза че не е трябвало го включвам че е окислено от водата и кво друго беше.А преди бях чел в ПС списание при клавиатура или лаптоп е същото ако се намокри се оставя да изсъхне и по дискавъри съм гледал че вреди а да не ми дойде наум.Сорри че пиша доста глупости.
ПП.Сега в четвъртък ще отида да видя каква съм я свършил,и се моля на бог дано да се оправи всичко.Благодаря за мненията вече си имам обеца на ухото дано да се оправи.
че над 300 лв на вятъра.
Коментар
-
Сори , колега.
Само да ви разсмея да споделя моя случай. Заставайки прав с лице към тоалетната чиния, телефона ми звъни и аз го поставям между рамото си и бузата. Естествено както се досещате при движението прибиране, телефона се изплъзна и пльок.. .. .. резултата е подобен на твоя.

Никога не говорете по време на ... има фатални последици.Т5
Crossrunner
Коментар
-
Късно е вече да помогна, но съм чувал, че при намокряне на мобилен телефон веднага се изважда батерията, разглобява се и се подсушава с прахосмукачка-ИЗСМУКВА се водата!
Не трябвало да се нагрява, защото....нагряване, конденз, окъсяване и пр....
Не претендирам, че е сто процента ефекта, но като се замисли човек-има логика.
Коментар
-
При потапяне в чиста вода, вадиш батерията и се молиш.
При цамбурване в мръсна вода - вадиш батерията и плакнеш в чиста, или чакаш да изсъхне и топиш в спирт.
При всички положения - батерията се вади, и се чака ДЪЛГО да се изсуши. За нагряване е знам. Аз ги оставям на парното или на слънце.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
И на мен ми хрумна идеята с прахосмукачка,щото преди 4 дена така си обрах прахоляка от компа а вътре кви паяжини къв прах(компа имам предвид) но не пробвах с ефекта на прахосмукачката с джиесема.Че аз каквото и да пипна се разваля а компа от 4 дена все го отварям и не се развали слава богу.Пусто любопитство,1ви път да обера прахоляка,2ри път извадих харда и двд-то от кабелите и пак ги вклучих,3ти път отпред панела кадето се вклучва компа,и 4ти път двд-то да дигна с два етажа по горе но после само с един етаж го дигнах горе та да не е много долу.Първоначално публикуван от magician Преглед на мнениеКъсно е вече да помогна, но съм чувал, че при намокряне на мобилен телефон веднага се изважда батерията, разглобява се и се подсушава с прахосмукачка-ИЗСМУКВА се водата!
Не трябвало да се нагрява, защото....нагряване, конденз, окъсяване и пр....
Не претендирам, че е сто процента ефекта, но като се замисли човек-има логика.
ПП.С етажите имам предвид редовете кадето се слага двд,и над него има и други редове и затова им викам етажи.
Коментар
-
Аз го поставих близо до печката тип камина.но после ми дойде наум да не стане нещо и го сложих най отгоре на една ракла да се изпари малко влагата,но като ме обхвана тва притеснение не мислех и хептем го развалих май.Дано се оправи взех да ставам банален вече.Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеПри потапяне в чиста вода, вадиш батерията и се молиш.
При цамбурване в мръсна вода - вадиш батерията и плакнеш в чиста, или чакаш да изсъхне и топиш в спирт.
При всички положения - батерията се вади, и се чака ДЪЛГО да се изсуши. За нагряване е знам. Аз ги оставям на парното или на слънце.
Коментар
-
Ей , недейте така бре умирам от смях (Има уникални препораки ), какви са тези бабини съвети ??
Това е капризна техника , почти няма шансове за справяне с проблема при намокряне на гсм в домашни условия .
Имате 2 задължителни неща кото трябва да направите , АКО искате да си ползвате
телефона отново .
1. Махате батерията на гсм-а.
2. Носите го по най бързия начин на сервиз .
Това е .
И пак при мокрен телефон и ванга неможе да каже дали има шансове за безпроблемен живот.
Поздрави .flash-gsm team
Коментар
-
Да и на попа да кажа че нокиата се е удавила и сега е в кома,и паля свещ за връщане на нокиата към живота.Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнениеКолега върви на църква и му запали една свещ

Коментар
-
В Силистра познавам един майстор на телефони, не знам дали не си закри работилницата, но сигурно може да ти помогне.Първоначално публикуван от Wheyzs_team_Atv Преглед на мнениеДа и на попа да кажа че нокиата се е удавила и сега е в кома,и паля свещ за връщане на нокиата към живота.
При всички случаи - батерията навън.
Коментар
-
Дай инфо как да се свържа с нега,ако не го оправят в сервиза да опитам и с него.Ох плаче ми се чак.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВ Силистра познавам един майстор на телефони, не знам дали не си закри работилницата, но сигурно може да ти помогне.
При всички случаи - батерията навън.
Коментар
-
Живея в държава където сервизи за телефони няма - тоест има, но за да го вземат и да го погледнат взимат колкото струва телефона. Та ако може по-полека със смеха.
Та пак да кажа - след един (чужд) айфон ваден от кенефа (а айфоните не са от най-простата техника) и след безкрайно псуване че не му се вади батерията - леченито му беше нова батерия от ибей, отваряне и смяна на батерията, и безпроблемна работа от тогава. За късметлиите които имат достъп до евтин сервиз - да го носят там.
Между другото, в официални инструкции от Никон, за журналисти, като последен шанс за лечение на фотоапарат от F сериите изпуснат в солена вода, инструкциите бяха "Да се затвори в съд със сладка вода, и да ни се прати по най-бързия начин". Та не знам ако падне телефона в някаква гняс, дали бих чакал до другия ден да отвори сервиза.
При всички положения - каквото и да стане след потапянето все е късмет.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар