Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СМС до Сателитен телефон Иридиум

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • СМС до Сателитен телефон Иридиум

    http://www.allroadcommunications.com.../sendtext.aspx

    БЕЗПЛАТЕН СМС от вашия комп. до сателитен телефон Иридиум.

    Правилно сьм написал,не му теглят минутки,а и на вас не ви го слагат.Няма ограничения на СМСите които можете да пращате.

    В комбинация с един СПОТ вьрши чудесна работа за приемане на прогноза за времето да речем.СПОТа праща едно ОК СЬМ с координати,ти пу пращаш СМС на сателитката какво е времето в района.





    Няма нищо общо сьс страничката горе или по-точно само телефона сме си взели от там.Плана тия години е около 60 кинта на месец и 1.60 минутката без ограничение на минутите.


    Кинтите долари,че тук другото не го е*ават.
    Последно редактирано от Peppy; 22-01-09, 23:49.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

  • #2
    До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

    Първоначално публикуван от irvine Преглед на мнение
    Здравей колега , може ли малко по подробно за цялата тази технология . Питам защото ми предстой презокеанско плаване и искам да се снабдя с всякакви щуротийки които могат да са ми от полза. Ако имаш идея как да имам и интернет на яхтата цена няма да имаш. Предварително балгодаря .
    Кой океан???Да знам колко си ми далеч.

    Това е страничка от която можеш да пращаш СМС до сателитен телефон Иридиум както сьм писал.Не ти свалят минути,не ти начислява никой и нищо.Може да си пускаш по колкото си искаш на ден.

    Телефон Моторола 9505А,резервна батерия,зарядни,куфар,водонепроницаем кальф.........грубо 2000$.Плана ни на месец е 60$ като включва 40 минути с натрупване без краен срок.

    Това ти е телефона.В комбинация с един ФАЙНД МЕ СПОТ или сателитен предавател може да те следят кьде си и да ти пращат прогноза твоите от брега.

    http://www.findmespot.com

    Това е колкото кутия цигари,цена 150$ и 100$ годишна вноска.Регистрира се в Интернет като праща мейл с координати и предварително зададено сьобщение.Има 2 различни като моите са ОК СМЕ,ПОМОЩ като тия се пращат на мейла ни.Третото се праща директно в центара на тия като те вече преценяват според координатите на кой да се обадят.Ако сьм в средата на океана да речем няма да се обаждат на пожарната

    Примерно

    SPOT Check OK.
    ESN:0-7358899
    Latitude:26.1703
    Longitude:-113.5506
    Nearest Location:not known
    Distance:not known
    Time:10/04/2008 03:37:21 (GMT)
    http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=26.1703,-113.5506&ie=UTF8&z=12&om=1

    Това ти идва на майла.Жена ти го преглежда,спокойна е,че няма да си дойдеш тая вечер и................ма тва е друга тема.Та преглежда го и не звьни на никой,а просто ти праща прогноза за тая част на света на Сателитния с 2-3 броя СМСи.Ако навьрже и точките и часовото време може да види и каква е средната скоост с която се движиш.Ние главно го ползваме за получаване на прогнози за времето.

    Това е евтиния вариянт.Скьпите са много.Кажи до какви пари си говорим на месец,лодката твоя ли е и ще инсталираш ли нещо на нея или просто за прехода ви трябва врьзка?

    Ако е само за прехода вариянта горе е най-удачен.Ако говорим за хиляди долари в антени и стотици на месец е друго,тук вече вариянтите както казах са много и ми трябва точна идея кьде и какво за да ти дам поне прост сьвет какво ви трябва.


    Ако е само майл е едно,ако искате да има интернет е сьвсем друго,ССБ радио има ли,КВХ антени.............???

    Как да е,темата не е много сложна ако трябва цялата техника да си я мькнеш сам и да си я пренасяш от една лодка на друга както правим ние.Ако си ограничен и до 2-3000$ пьк е сьвсем лесно,много вариянти за тая цена няма.



    И ми кажи кой е тоз океан,че да видим какви линкове имам за времето в района.


    Ако я закьршите някьде чукни 2 реда - специалисти по закьршването сме с брата.Малко скьпо взимаме ма на примоция за закьршили няма как


    Ти си,кажи какво,що и колко.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #3
      До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

      Ползвам от година Иридиум сателитен телефон, за осигуряване при пътуване - тази зима обикалях Китай и Виетнам и ми вършеше много добра работа. Оттук се пращат SMS-и.

      В България има представители, които предлагат както телефоните в различни комплектации, така и абонамент за услугата.
      Ако пътувате извън България (извън Европейските страни), използването на сателитния телефон е по-евтино от роуминга. Например в Македония, Косово и Албания.

      Както братята споделят, за океана комбинацията персонален тракер SPOT заедно с Иридиум телефон като Motorola 9505А е перфектна.

      За Моторолата има Data kit от различни производители, например този.
      В телефона има вграден Hayes модем към който с RS/USB кабел се свързва компютъра. Скоростта не е висока, но за поща е добре, малки файлове, даже да се гледат сайтове без много картинки става. За друго е много бавно...
      Но океана е голям и бърза работа няма

      Ако имате път към София, мога да покажа как работи.
      Show must go on!
      LZ1VES

      Коментар


      • #4
        До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

        Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
        Ползвам от година Иридиум сателитен телефон, за осигуряване при пътуване - тази зима обикалях Китай и Виетнам и ми вършеше много добра работа. Оттук се пращат SMS-и.
        БЛАГОДАРЯ за страничката,запазвам си я на компа за резервен вариант ако клекне моята.

        Прочетох в сьседната тема за сателитните телефони,че Близнака е имал проблеми в Африка с качеството на звука - гласовете се чували някак си изкривено тьнки.Аз никога не сьм го изпитвал това,при теб как е?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • #5
          До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

          Имало е случаи да променя гласа - обикновено където има друго радиооборудване - отслабва сигнала и се стеснява честотната лента.

          Аз съм го ползвал в хотела от кревата, като ми пуснат SMS - чакаш да дойде спътник откъм прозореца - макс 5 минути, говориш до 5 минути, и към края гласовете стават тънки и неразбираеми - време да затваряш.
          Да спомена, че ако го оставиш в стаята, дори и със затворена антена до прозореца, той си приема повикванията и SMS-ите. Но за разговор трябва да е извадена антената и насочена към сателита - обикновено право нагоре.

          На открито - в планина и в морето няма грижи....
          Show must go on!
          LZ1VES

          Коментар


          • #6
            До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

            Току що направих проба на смс страниците. Понякога е стара информацията та викам да видим как е. На Веско страницата 15 секунди. Allroad около половин минута. Телефона Моторола 9505А, Сан Диего.
            Веско е прав. На минута плащаме $ 1.59, ако си ползвам САЩ cell телефона в БГ ми е около $ 2.50. Проблема е, че те гледат странно като заразпъваш разни антени.
            Ами гледам долу Веско си написа телефона та да допълня тук нашия 8816 / е айде и нашия на лични
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

            Коментар


            • #7
              До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

              Телефона ми е (ако някой друг го иска - на лични), ама съм в къщи и работи на периоди. А навън - зима
              И на мен ми беше чудно, как ще реагират китайците, като изваждам антените. Ама нула внимание - ако бях руса кака, щях да направя повече впечатление...
              Show must go on!
              LZ1VES

              Коментар


              • #8
                До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

                А китайците са си ок предполагам ама пробвай в едно квартално кафе. Наоколо гъзарчета с на тате колите. Ние с кола, което струва наполовина на телефона. Овца сред магарета / или там обратното / Около нас разговори кой колко е велик, мацките захласнати.. и изведнъж званка голямото мобифон. Е тогава няма скрито колкото и да ти се иска. Две педи е с разпъната антена. Вдигам, уж гледам да се крия, говоря тихо ама няма как- отсреща говорят английски та и аз така. Точно след 10 секунди тишина в цялото кафе. Абе...срам все едно съм го краднал.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                Коментар


                • #9
                  До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

                  Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Вдигам, уж гледам да се крия, говоря тихо ама няма как- отсреща говорят английски та и аз така. Точно след 10 секунди тишина в цялото кафе.

                  Ми то няма как,като кажеш само " никакви наркотици,никакво орьжие,трьгваме трима,вие само пригответе 15 000$ за гориво и живи/умрели след 2 седмици си я получавате..........." и хората се чудят малко

                  На де се чуди и колегата - прекарваме лодки с брата и го правим за пари,с кефа приключихме преди време.Ако трябва да помагаме с нещо,даже само с информация за това какво оборудване влачим или кое как го правим...........може да пуснеш нова тема и да я почваме.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • #10
                    До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

                    Темата е продължена в нов подфорум "Морско и океанско плаване"
                    Show must go on!
                    LZ1VES

                    Коментар


                    • #11
                      До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

                      Като кликна на даденото от теб ми изписва това.


                      BENZBOSS, вие нямате право на достъп до тази страница. Причините за това е възможно да бъдат:
                      1. Вашите привилегии за достъп до страницата. Може би вие се опитвате да редактирате нечия публикация, да достъпите модераторски или администраторски опции или други системи които са ви забранени?
                      2. Ако се опитвате да публикувате е възможно Администратора да ви е забранил достъпа или вие още да не сте получили активация.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

                      Коментар


                      • #12
                        До: СМС до Сателитен телефон Иридиум

                        Така е, защото направихме днес нов подфорум, което си е промяна в конфигурацията на базата данни. За да се опреснят кешовете, е необходимо известно време. Ако щракнеш 2-3 пъти, ще се оправи - темата е в подфорум "Експедиции"
                        Show must go on!
                        LZ1VES

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X