Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стар мобифон?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стар мобифон?

Трябва ми (работещ) мобифон от времето, когато бяха полупортативни - устройство с размерите на автокасетофон, слушалка, антена - отделно и т.н.

Някой да подритва такова в някое мазе?

До: Стар мобифон?

Модела е NOKIA-720

Коментар

Обади ми се на ГСМ-а. Ще помогна.

Коментар

Аз имам 2. Май са Моторола. Или поне единия. Ама нямат слушалки. Ако ги искаш,кажи на ЛС къде да ти ги пратя.Пари не искам.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз имам Бенефон Форте за мрежи NMT450 (mobikom) от 1989г - чисто нов, неползван. Мощност на трансмитера 15 Вата, тежи 5кг с батерията, която е 12-волтова. Стоковата антена е дълга 30 см, като може да се мести с коксиален кабел. - за справка - Драгона е 1ват максимум, а нормалните ГСМ апарати не повече от 0.6 Вата.
          Не го продавам, ама не мога да го пусна в употреба - от Мобиком нямат софтуер за такъв апарат(поне така ми казаха). Ако някой има идея за пускането му в употреба да пише.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Имам NOKIA-11 / фикс / без слушалка със същата мощност като 720

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
              Аз имам Бенефон Форте за мрежи NMT450 (mobikom) от 1989г - чисто нов, неползван. Мощност на трансмитера 15 Вата, тежи 5кг с батерията, която е 12-волтова. Стоковата антена е дълга 30 см, като може да се мести с коксиален кабел. - за справка - Драгона е 1ват максимум, а нормалните ГСМ апарати не повече от 0.6 Вата.
              Не го продавам, ама не мога да го пусна в употреба - от Мобиком нямат софтуер за такъв апарат(поне така ми казаха). Ако някой има идея за пускането му в употреба да пише.
              С такава мощност е нормално, да не ти го пуснат тука
              иначе ще ги бият от КРС

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                Обади ми се на ГСМ-а. Ще помогна.
                Благодаря. След ден-два.

Коментар

Не ги пускат, защото затриха мобифоните, не заради мощността. Още една модна изгъзица, която надделя над разума.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Не ги пускат, защото затриха мобифоните, не заради мощността. Още една модна изгъзица, която надделя над разума.
                    Не мога да се съглася с емоционалното ти изказване. Мобифоните си работят, аз имам един и го използвам. Не са ги "затрили", а бяха конкурентно изместени от GSM - технология с голямо технологично превъзходство и потенциал за масовост. Сега в България има 10000000 активни GSM-карти или поне така твърдят операторите. Заложените в NMT-стандарта ограничения просто не допускат да има твърде много мобифони и те да се струпват на едно място (т.е. в градовете). Тази технология е "чест за малцина" - така е замислена и това си остана, само дето малцината не са дебелите вратове, като в началото.

Коментар

Само за информация NOKIA-720 e с мощност 8W , а NOKIA-10 и NOKIA-11 са с мощност 10W. Може да работят и с външни антени.
                      Трябва да се програмира номер в сервиз на РТК и чак тогава да се ползват. Иначе мрежата си работи и сега без проблем

Коментар

О да, чалгата жиесемка е крайно перспективна технология. В обезселена планинска страна. Особено в сравнение с NMT 2 000.
                        Затриха ги. Последния път като отидох да си купя карта ги нямаше нито сервиза, нито магазинчето за карти, нито нищо. Одряман пазач на централата. Нищо не знам, никого не познавам. Партизан некъф.
                        И сега ми стоят и великанските и малкия мобифони. Като паметник на глупостта. И победата на модата над разума.
                        Последно редактирано от Стефан; 05-12-07, 20:29.

Коментар

Ей , това добре го каза. И аз имам един набор експонати

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            О да, чалгата жиесемка е крайно перспективна технология. В обезселена планинска страна. Особено в сравнение с NMT 2 000.
                            Затриха ги. Последния път като отидох да си купя карта ги нямаше нито сервиза, нито магазинчето за карти, нито нищо. Одряман пазач на централата. Нищо не знам, никого не познавам. Партизан некъф.
                            И сега ми стоят и великанските и малкия мобифони. Като паметник на глупостта. И победата на модата над разума.
                            Стига мрънка, ами иди в РТК и си ги пусни, като толкова ги тачиш. Карти има по бензиностанции, пощи и на други места. Никой не ги е "затрил". Просто си има ТЕХНОЛОГИЧНИ ОГРАНИЧЕНИЯ пущината, свързани с броя абонати на единица площ. 50000 абоната са супер - сега системата работи джелезно. 200000 бяха много - работеше зле.

Коментар

Та така. Никакъв напредък. Никой ли няма стар автомобилен мобифон?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X