Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

    Здравейте.

    Една приятелка ми остави едно Галакси С да си поотровя нервите с него. Е, такова натравяне до сега съм нямал 3 дена го рових.
    Проблема е следния. Някога(преди около година) екрана е сменян. От тогава, когато набира или когато някой се обажда и вдигне, телефона забива. Естествено първата мисъл, която ми мина беше, че проблема е софтуерен. Последва флашване през Один, чистак-бърсак нов сток РОМ. Проблема остана
    Казах си, окей, слагам къстъм, друг кернел, всичко друго. Отново флашване, руут, cyanogenmod 10.1 (4.3 Андроид), телефона лети, няма нищо общо с преди, чак ме изненада. Да, ама не. Проблема с разговорите остана. По пътя на логиката, стигнах до там, че всичко идва от proximity сензора.
    Изтеглих от Маркета Proximity Finder. Пуснах го, започна да забива по същия начин. Става неуправляем, излиза, влиза в менюто и забива тотално. Не се оправя с нищо, освен с махане на батерията или в най-добрия случай се рестартира сам. Пробвах да го изключа с Hardware Disabler, не стана. Пробвах да трия и да добавям разни кодове и редове в системните файлове, отново без резултат. В крайна сметка стигнах до извода, че това нещо го прави, само когато трябва proximity-то да извърши някакъв процес. А и пък е логично да е това, след смяна на дисплей. Някой си е оставил ръцете върху него, много ме дояда.
    Някой има ли идея как да го изключа това proximity, не е проблем, че няма да изгасва при разговор? Не искам този телефон да се отваря повече. Ако все пак има нужда... няма как. Пък и ако е нещо по-просто с отварянето, да го направя аз. Доверие нямам на никой.

    Благодаря.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

  • #2
    Re: Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

    Носи го в сервиз, може да не е достатъчно да го спреш софтуерно, защото сензора може да се ползва хардуерно от нещо друго и пак да си прави заявки към него. Можеш да се хванеш да разкомпилираш кърнела boot.img и да се мъчив в init.rc да му сриташ директно драйвера - не е гаранция, че нещо ще стане, но поне ще си поиграеш

    Коментар


    • #3
      От: Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

      Моят Галакси С си е с всичко оригинално, но напоследък(преди да му пукна дисплея днес) си го прави това-забива, работи супер бавно, набира супер бавно и какво ли още не.

      Коментар


      • #4
        От: Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

        Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
        не е проблем, че няма да изгасва при разговор...
        Напротив, проблем е. Това е бил и главния проблем, при който "стария благонадежден" г-н Джобс и сие почти не са зарязали телефоните и заради което потрошиха не малка сума пари по съдилища. Няма ли проксимити, телефона няма как да разбере че говориш, слагайки си го до ухото. Съответно ще се държи все едно кликаш и слайдваш с пръст върху него, тоест неизвестно как точно.

        Карайте го в сервиз, ако не го оправят и е в гаранция - искайте смяна. Ако пък не е в гаранция лично аз бих мислил за нов, освен ако въпросната интервенция не е някаква евтина. Ако видиш на какво мяза вътре сам ще разбереш защо ти го казвам. Не че е съвсем невъзможно да се оправи - просто със всяко следващо пипане шансовете за успешен ремонт намаляват в геометрична прогресия.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #5
          От: Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

          http://www.youtube.com/watch?v=EfNVmZ924Xs 8:20
          http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-fr...item2a35c1c962
          Дерзай

          п.с. Така като гледам, на фона на други апарати, това галакси се разглабя като лего. След като не става по "мекия" начин, давай смело по "твърдия".

          Коментар


          • #6
            От: Хардуерен или софтуерен проблем Samsung Galaxy S

            Този проблем го има и при други телефони (например HTC 3D, Samsung galaxy tab). Просто дисплеите са ментета и дават бъгове. Както и други казаха продавайте го.
            0898 36 59 39

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X