Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за избор на таблет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стотно питане №2

Този ми харесва.
    Менюто му е като телефона без разлика.

Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1" 16GB

Коментар

Майкъл, Майкъл... аз дивана си го избирах по това да ми е удобен да се полуизлегна на него с лаптопа. Отстрани е с широка една педя опора, върху която слагам лаптопа. Така си докарах постоянно наднормено тегло, обездвижване, дискови хернии между 3 и 8-ми прешлен(схващат ми се ръцете и ме болят лактите), предполагам, че и част от причините за инфарктите пак са в тоз диван и лаптопа.
      Движение трябва, не таблет.
      Мда, и таблет имам Acer W510 - да не ми тежи, ако случайно отида някъде, но е в пъти по-неудобен от лаптопа, въпреки, че е като ултрабук с докинг клавиатурата си.
      Да, движение трябва - ако искаш да живееш още.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Оспамихме темата...

На въпроса:

От личен опит:

1. PiPo-то, което споменава колегата по-горе е много прилична машина. Тествах подобен за няколко дни. Единственото, което не ми хареса е малкият живот на батерията.
        2. Samsung Galaxy Tab 3 - не ми хареса само цената :-)
        3. Ако имаш възможност тествай някъде и iPad 2 - стабилно, user-friendly, много добра батерия. Много хора се влюбват от от "първо докосване"...

и Офф: имам още един приятел системен администратор с хемороиди. Така си е направил работното място, че работи прав по няколко часа на ден :-) Даже си купи степер за да може да тренира докато "цъка"
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Re: Стотно питане №2

Аз не ти ли казах на времето, когато си купуваше телефон да си вземеш ASUS Padfone ?????
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dd.jpg
Прегледи:1
Размер:63.4 КБ
ID:5519799

Голям, проблем на всички не маркови е малкия живот на батерията и ако го ползваш интензивно ще си виси само на зарядното.

п.с. Ако го ползваш за сърфиране в интернет, чат и там тем подобни социални мрежи таблета е идеално решение. За нещо по сериозно не става.

Коментар

Поръчах самсунга Таб 2
            Утре по това време ще е тук

Коментар

Таблета дойде.

Обаче, не иска да приеме сим картата.

Пружинките я изхвърлят.

Има ли някаква хитрост при поставянето ?

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                Таблета дойде.

Обаче, не иска да приеме сим картата.

Пружинките я изхвърлят.

Има ли някаква хитрост при поставянето ?
                погледни посоката и страната на сим картата дали правилно са насочени, ако -да, още мъничко я натисни докато "захапе"
                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                В. Иванов

Коментар

Колегата е обяснил....
                  На самсунга иска да 'щракнеш' картите с нокътя - трябва да влезе доста на вътре, но влиза без усилие (само упора на пружинката)....
                  Батерията на самсунга държи много - преди година бях взел точно такъв - ТАБ 2... Заедно с блутут клавиатура към калъфче, което едновременно става стойка за таблета...
                  Но ми бе изключително неудобен и го прехвърлих на сина...
                  Да, за броузване става... Но не и за каквато и да е работа.....
                  Но какво да разправяме - ти вече си направил избора

П.С. сега проверих на Самсунга - картата си се вкарва в най-логичното положение - контактната повърхност - надолу (към гърба на таблета), лицето на картата - към дисплея... С 'острата'/скосена част напред...
                  Но наистина се натиска с нокът за да щракне..
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

От: Питане за избор на таблет

Не можах да разбера следното:

Маркирам част от текста, обаче е голям е не се вижда целия на екрана и трябва да се продължи маркировката.
                    Като опитвам да продължа маркировката на другата част, първата маркирана част се демаркира.
                    Сигурно си има тънкост, но не можах да я разбера.

Коментар

Би трябвало да стане ако придвижваш само долния 'зъб'... Но при всички случаи е неудобно...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Би трябвало да стане ако придвижваш само долния 'зъб'... Но при всички случаи е неудобно...
                        Горе вдясно излиза опция "маркирай всичко" и това е начина

А отделни по-малки части със стрелките

А като видя нещо много зор, бягам на лаптопа.

Коментар

В момента се глася да поръчам калъф за таблета.
                          Има и такива с блутууд клавиатури, но гледам че са само на латиница.
                          Какво ви е общото мнение за тази комбинация.

Коментар

Без клавиатура таблетът става само за четене и гледане на филми - ако искаш и да пописваш из форумите е удачна комбинацията с клавиатура.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Имам точно такава комбинация....
                              Мнооого е далеч от усещането за лаптоп...
                              Клавиатурите с калъф са доста тънки и 'гумени'... Няма го усещането за клавишите... Съответно клавиатурката е сравнително малка...
                              А превключването на клавишите става от тъчскрийна (може и от бутон на клавиатурата, но зависи каква софтуерна клавиатура си качил на таблета)...
                              Та в края на краищата го ползвам само като калъф, а не и клавиатура......

Коментар

Простете отклонението от темата, но след като в конфигурацията на таблета добавите калъфа с клавиатурата, няма ли в крайна сметка да се върнете там, от където сте тръгнали - формата на лаптопа? Но с всички неудобства на таблета - малък размер на екрана - с всички произтичащи от това неудобства, дребни бутони на клавиатурата, недостатъчна издръжливост на батерията и т.н.
                                Поздрави!
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X