Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таблет за рисуване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таблет за рисуване

Потърсих такава тема но не открих и ето я;
    Трябва да се купува таблет за рисуване,но този които казаха в магазина,че става,струва 800-900лв,а на мен не ми се дават толкова.Някой има ли представа от тези неща да даде съвет.Условията не са много,да е 3G,да има стилус/за рисуването/,да е между 9,5 и 10,5 инча и най-важното,нещо по-ефтинко.
    Последно редактирано от Rosen-shumen; 07-06-13, 21:27.

От: Таблет за рисуване

Тук за нещо професионално ли става въпрос или?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Жена ми е студент по рисуване и иска такова нещо,но само някакъв скъп Samsung Note N8000 има по магазините,че си викам,не може да няма нещо по-евтино.

Коментар

Таблетите за рисуване представляват подложка с писалка. Цените започват от около 50лв до няколко стотин.
        Предполагам вие си мислите за таблет с който може да се рисува. Тогава ви трябва таблет, който е с wacom digitizer и се работи с писалка. Има доста т.нар. Convertible PC втора употреба, на разумна цена, които биха ви свършили работа. Samsung Note N8000 дори да не е скъп, определено не е правилния избор.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Таблетите за рисуване представляват подложка с писалка. Цените започват от около 50лв до няколко стотин.
          Предполагам вие си мислите за таблет с който може да се рисува. Тогава ви трябва таблет, който е с wacom digitizer и се работи с писалка. Има доста т.нар. Convertible PC втора употреба, на разумна цена, които биха ви свършили работа. Samsung Note N8000 дори да не е скъп, определено не е правилния избор.
          Разгледах тези на Wacom,но нещо,нищо не разбрах,пак трябва някой който разбира да даде съвет.То това не е ли само подложка за рисуване и нарисуваното да се вижда на компютър,има ли такива който докато рисуваш да се вижда директно върху дисплея.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
            Разгледах тези на Wacom,но нещо,нищо не разбрах,пак трябва някой който разбира да даде съвет.То това не е ли само подложка за рисуване и нарисуваното да се вижда на компютър,има ли такива който докато рисуваш да се вижда директно върху дисплея.
            На Wacom таблетите са класика в жанра но както казваш, те са подложи на които рисуваш с писалка и това което рисуваш излиза на монитора на компа пиксел по пиксел. Те са по-коректния и фин метод за дигитално рисуване. До колкото разбирам ти обаче търси нещо друго - обикновен таблет, върху който да рисуваш с пръст или капацитивна писалка и в същото време да можеш да го ползваш като обикновен таблет за комуникация.
            За себе си съм решил проблема по следния начин - взех си евтин(150$) 8 инчов китайски таблет със достатъчно добри характеристики (pipo s2) и му инсталирах програмките handwrite и handraw - върши си работата за драскане и писане на бележки, но на мен и друга ми беше идеята като го вземах - мейл и достъп до интернет през външен 3G модем. Като бонус ми дойде коравия графичен ускорител и тежките игри вървят перфектно . Реално инвестицията ти ще дойде около 200 долара, заради 3G -то. При мен беше по-евтино заради неговата липса.
            42

Коментар

Първото, за което говоря е това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:G40.JPG
Прегледи:1
Размер:44.8 КБ
ID:5490666

При него рисуваш върху таблета и гледаш екрана. Писалките са магнитни и на екрана виждаш с една точка къде се движи писалката преди да я докоснеш до таблета и да почнеш да рисуваш.

Другите за които говоря са лаптоп с въртящ се екран:

Име:thinkpad_x200_tablet_2.jpg
Размер:52.4 КБ
ID:5490665

Има и 24" такива , като Wacom Cintiq 24HD, но щом 900лв ти идват много, тези по-добре хич и не ги гледай.

Име:wacom_21ux_1.jpg
Размер:87.3 КБ
ID:5490664
              Последно редактирано от silverfox; 08-06-13, 10:28.

Коментар

Втория вариант е най удачен определено. Последните са 4-5 цифрени суми в зелено Така че те не са опция.
                Намират се даже такива таблет лаптопи точно с вградена технология на wacom който поддържа писалката. Иначе масовите модели са с резистивен екран, който пак става донякъде но Wacom щом е е рисуване разпознава и натиска който се прилага. Това става дума за стандартния таблет за рисуване. Имам таквоз чудо за рисуване 5 инчово на Wacom. Техните продукти са скъпи но качествени, освен това писалките им нямат батерия което е в плюс откъм тегло, тъй като използват специална патентована тяхна си технология мисля базирана на индукционен принцип. Освен това даже Галакси таблетите с писалака в частност Note 10.1 ползват точно таква технология от Wacom.
                Между другото големите таблети за рисуване с голяма площ като от първата снимка пак са си бая цена особено ако е на Wacom. Даже из нета видях че Wacom ще правят точно такъв таблет за рисуване специално разработен от тях, точно какъвто си търси колегата т.е. напълно функицонален таблет с писалка като на обикновен таблет за рисуване. Ама кога ще го пуснат на пазара такова чудо и на каква цена не се знае.

Коментар

След вашите съвети резултат има,купих и обикновен таблет/Acer iconia tab A 211/ да си го ползва всеки ден и сега ще се купува отделен само за рисуване на Wacom.Крайната цена отива над 1000лв но кво да се прави,женска му работа,няма угодия.Разгледах няколко сайта които предлагат Wacom,но описанията нещо не ги схващам.Ако някой може да сподели повече за тях приемам съвети всякакви за тези таблети.Дават ги графични таблети,само графики ли се рисуват на тях или може и цветно да се рисува.
                  Последно редактирано от Rosen-shumen; 12-06-13, 09:25.

Коментар

Ако някой може да сподели повече за тях приемам съвети всякакви за тези таблети.Дават ги графични таблети,само графики ли се рисуват на тях или може и цветно да се рисува.
                    Имаше в епохата на фотоапаратите с лента класически виц - "Извинете, този апарат само черно-бяло ли снима, или може и цветно?" Та и с таблетите е същото - може да го използваш с всички възможни програми, които имаш на компа, включително и папките с файлове да си разцъкваш.

Не става ясно - жената на сериозно ли ще работи с него, или само ще скицира по нещо за кеф? За първи опити бих взел най-евтиния, Bamboo3 Pen за 180-190 лева - с кабел, без изгъзици като допир с пръсти и безжична връзка. Ако ще се върши истинска работа, бих се метнал на Intuous5 Medium, но там вече са около 600 кинта.

Използвам подобен таблет от доста години ежедневно, и без него вече не бих седнал да работя картинки - работи се много по-бързо и прецизно, и не ти се скапва китката след цял ден цъкане с мишка. Разликата между евтините и скъпите е основно в чувствителността на лек натиск и в следенето на чертата, която драсваш по таблета. Спокойно може да започне с по-евтин и да го смени с по-скъп, ако наистина го използва пълноценно и започне да усеща липсата на прецизност.
                    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

След вашите съвети резултат има,купих и обикновен таблет/Acer iconia tab A 211/ да си го ползва всеки ден и сега ще се купува отделен само за рисуване на Wacom.Крайната цена отива над 1000лв но кво да се прави,женска му работа,няма угодия.
                      Това определено е правилният избор и въпреки, че излиза по-скъпо, няма да съжаляваш.

Коментар

Аз ползвам графичен таблет на Wacom и по принцип графичен се водят този тип таблети не че с тях се рисуват само черно-бели графика. Той има опция освен за работа с писалка може да се работи и с пръсти подобно на тъчпада на лаптопите. Дефакто писалката замества мишката и чрез нея можеш да си управляваш и курсора по екрана на компютъра. Предимството идва вече като се използва специализиран софтуер като фотошоп или друга програма за рисуване която поддържа такива таблети, те реагират на натиск т.е. колкото повече натискаш може да ти уплътнява например линията или графичната четка с която рисуваш. Аз моя таблет съм го ползвал главно за чертане и имах за цел да го ползвам за по лесна обработка на снимки във фотошоп, но повечето време си стои в шкафа реално. Вече много зависи и каква големина търсиш на таблети. Големите с размери например в размер A4 достигат пак хилядарка, най-евтините и малки като размери на Wacom почват отоколо 180лв. Другата марка дето правят такива графични таблети и се намират у нас са на Genius и осезаемо са по евтини от Wacom. Ако търсиш цена те са твоя избор. Но Wacom са класиката. На genius единственото което ми харесва е че на дадени обрасти от тъча дето се чертае по периферията като се докоснат могат да се задават определени шорткъти, което в някои случаи е доста удобно за работа.
                        Между другото последните модели от евтините на Wacom както е писал бадеф имат и възможност да работят и безжично, но тази екстра е само опционална за нея ти трябват още 90 кинта да платиш за да ползваш такъв приемник.

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                          Не става ясно - жената на сериозно ли ще работи с него
                          Не защото ми е жена ама много хубаво рисува на хартия с моливи и бои.Ние както и другите хора искаме да се развиваме така и дойде идеята,но лошото е ,че никой тук/в Шумен/ не е чувал за такова нещо.

Име:17876_105678726125304_260874_n.jpg
Размер:95.7 КБ
ID:5493017

Това е рисувано преди много години,лошото е,че нямаме навик да снимаме всички картини.

Коментар

Не защото ми е жена ама много хубаво рисува на хартия с моливи и бои.Ние както и другите хора искаме да се развиваме така и дойде идеята,но лошото е ,че никой тук/в Шумен/ не е чувал за такова нещо.

[ATTACH=CONFIG]595896[/ATTACH]

Това е рисувано преди много години,лошото е,че нямаме навик да снимаме всички картини.
                            Е жена ти определено я бива но ще и трябва известно време да свикне за работата с такъв графичен таблет. В Шумен никоя ли компютърна фирма не предлага продукти на Wacom или поне да има възможността да се поръчат от техни дистрибутори?
                            Ако не ти се занимава например с поръчки по нета тук във Варна има една фирма която предлага таблети на Wacom откъдето съм вземал и моя таблет. Ако искаш повече инфо ми драсни едно ЛС.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                              Е жена ти определено я бива но ще и трябва известно време да свикне за работата с такъв графичен таблет. В Шумен никоя ли компютърна фирма не предлага продукти на Wacom или поне да има възможността да се поръчат от техни дистрибутори?
                              Ако не ти се занимава например с поръчки по нета тук във Варна има една фирма която предлага таблети на Wacom откъдето съм вземал и моя таблет. Ако искаш повече инфо ми драсни едно ЛС.
                              То това е рисувано преди десетина години,докато учеше средното си образование.Сега малко късно започна да учи висшо в тая насока.Аз започнах да си мисля,дали да не и купя втора употреба да се разбере дали и допада и тогава да скачаме на нещо хубаво.Иначе Варна е близо можем да дойдем да разгледаме като начало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X