Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Motorola Defy+

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Motorola Defy+

Не знам по каква причина след Update boot менюто на моторолата спря да работи. За да е пълно мазалото се оказа, че и root-ването вече го няма, а и самия Android не стартира. Резултата е т.нар boot loop и няма човешки начин да го оправя без работещо boot меню. Постоянно отказва да инсталира от стандартното (защото е паднал root-а), а няма друго.

Не бях попадал в такива простотии от много отдавна.

От: Проблем с Motorola Defy+

Флашване чрез RSD Lite с оригинално пълно СБФ?
    С кой ром беше последно? Оригиналния?
    От кой град си? Ако си близо до Търново може да го погледнем. Имам опит с Defy/Defy+.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Близо до Търново съм, но нямам нищо против да опитам сам да се оправя, ако можеш да ми обясниш по-подробно как... Нямам оригинален sbf и не смея да рискувам със случаен. Самото връзване с RDS Lite също ми е мъгла. Можеш ли да ми дадеш малко отправни точки за да разбера по-добре какво трябва да направя?
      Последно редактирано от господин никой; 25-10-12, 13:06. Причина: typo

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...18#post1401318

Само си потърси и изтегли по-нова версия на драйверите и на RSD Lite.

Defy+ Stock Firmwares
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

RDS-то не иска да открие телефона... Свалих го и го инсталирах, но не го вижда. Според инструкциите, които чета от друг форум трябва да рестартирам телефона в boot loader режима на Андроид и да го свържа с USB-то. След това се пуска RDS-то и уж трябва да го открие, което за съжаление не става...

P.S. естествено съм инсталирал и драйвери. Използвах тези от официалният сайт, но моето RDS e 5.6
          Последно редактирано от господин никой; 25-10-12, 13:35. Причина: P.S.

Коментар

Като цяло Владо ти обесни как се флашва.
            Почти е сигурно, че ще го оправиш. Само внимавай с кое СБФ ще флашнеш.
            Ако имаш по-преки въпроси, може да питаш и на ЛС или да звъннеш. Винаги съм готов да помогна. 0879010360-Преслав.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Благодаря на колегите за помоща - мисля, че от тук ще се оправя и сам Още веднъж благодаря много

Коментар

Не знам какво обърках, но нещо не мога да го root-на тоя телефон... Какво ли не пробвах - включително и зерглинг ръша в няколко форми... Даже и някакъв java базиран експлоит. No go... В момента съм с последният Stock CE Rom.

Коментар

Стоковия ROM се рутва успешно и лесно с One Click Root. Само трябва да активираш преди това USB Debugging от Applications/Development. А щом си пробвал преди това с друго, най-добре първо го върни до заводските настройки (Factory data reset). След това за custom recovery ползвай 2ndInit.

Коментар

Не, за съжаление не сработи. Wipe и на двата партитишъна т.е. на кеша и връщане в заводски настройки, но нищо не стана. Използвах OneClick 2.3.3 и нямах успех. Замръзва на стъпка 7, както при повечето с подобен проблем.

Коментар

А коя е стъпка 7?

Коментар

Честно казано не помня, а не пазя и лога. При старите експлоити (2.1 например) е стъпка 5. Повечето хора с моя проблем спират на нея...

Коментар

Пробвай на друг компютър, да не нещо да блокира комуникацията - антивирус, firewall...

Коментар

Step 7 - Waiting for device...

mount -o rw,remount /dev/block/mmcblk1p21 /system > /data/local/tmp/output 2>&1

export TEMPRANDOM=42547

export PS1=END:$TEMPRANDOM;cat /data/local/tmp/output

mount: Operation not permitted

END:42547
                            Последно редактирано от господин никой; 30-10-12, 14:02. Причина: добавка

Коментар

Ако не възразява колегата да използвам темата - имам няколко въпроса?
                              И така телефона е Дифай+.
                              Първият въпрос е как да задам на различните групи контакти в указателя, собствени мелодии на звънене? Не успях по никакъв начин.
                              Вторият (всъщност по-важният) е защо според вас телефона едва хваща сигнал в 2G мрежата? В 3G режим всичко е ОК, но изляза ли от покритието на 3G мрежата направо губи обхват, там където на моя Соним (Мото-то е на жена ми) индикацията за сила на сиг. е на макс.
                              Дори и в градска среда, където има доста силен сигнал, като избера мрежата ръчно (2G Only) - индикацията за силата на сигнала е 1-2 чертички, като от време на време дори изчезва съвсем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X