Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не мога да повярвам!!! Комарите изчезнаха презглава !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не мога да повярвам!!! Комарите изчезнаха презглава !

Да се включа и аз това с програма работи само ако ползвателя и пие по кило мастика всяка вечер преди да я пусне . Както спомена колегата за да е ефективна трябва да се мени непрекъснато излъчваната честота. В http://constructor.bg/shop/product_i...ducts_id=10708 има схемата на такава машинка против комари. Работи на 9В и има мисля , че ИС555, която служи да мени честотата . Продава се сглобена и само платката та всеки да си налепи компонентите сам и да спести 2-3лв. Но да предупредя , че дори и тази схема не върши работа така , както ни се иска. Изпробвал съм я на две маси през 5метра в заведение паралелно с телефона. На едната маса схемата на другата телефона. И на двете маси имаше комари, но при устройството бяха чуствително по малко . Доколкото съм наясно тези програми не точно гонят комарите а по някакъв начин им действат на желанието да се хранят. Другия проблем според мен при ползването на телефон, е говорителя който трябва да излъчва честотата. Самия говорител не е предвиден да изкарва такива високи честоти и ефективността му спада. Та според мен варианта е нещо със сменяема честота , като ефекта ще е много по силен на затворено място. А най-добре с репелент . Но ако някой колега е ползвал нещо което му е харесало нека споделя. Аз смятам да накича пак платката , че старата остана в гората и да се разровя из магазините за електроника за индивидуален уред против комари . Представлява едно като запалка. Закачаш си го на колана и работи с батерийка 1.5В . Незнам дали работи ама за 6-7лв няма да се циганя надеждата умира последно. А като се има предвид , че живея в Бургас "Меден рудник" или казано по друг начин от двете страни езера, от третата блато а от четвъртата баир сещайте се сами . Поздрави на всички и да добавя , че аз съм най доволен от мастиката . Или не ме хапят или не ги усещам

Коментар

Нищо не прави това, преди повече от година започнах да го тествам, минах през всички честоти и все е същото. Хапят та пушек се вдига. Мажете с нещо против комари 100 пъти е по-ефективно!
      LZ1PER

Коментар

Едно еко-биологично решение за прогонване на комарниците (лично изпробвано). Сеете си един домат в саксия, слагате го или под-прозореца или на терасата. На 5-6 метра от домата комар не престъпва ) Седял съм цяла вечер на терасата със светната крушка без никакви проблеми...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ужас. От това ще се ометат и 1/4 от хората. Аз - със сигурност.
          А стига бе, чуваш ли 16 кHz?..
          Досега не съм виждал човек да ги чува. Знам, че има такива които чуват и 20, ама те са още по-рядко.

Ама какво се учудвам, всички знаят, че Ясен не е от тази планета...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

16 чуват почти всички. Даже и дъртльовците.
            Даже и да не чуваш тон, при по-голямо волюме, се усеща налягане в ушите.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз винаги чувам прилепите като си фъркат наоколо
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                16 чуват почти всички. Даже и дъртльовците.
                Даже и да не чуваш тон, при по-голямо волюме, се усеща налягане в ушите.
                Да бе да... Аз на 12 сдавам багажа... И доста други хора така, докъм 13-14 е нормално да се чува, макар и трудно, но над тази граница не познавах човек който да чува. Сега вече познавам
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Да бе да... Аз на 12 сдавам багажа... И доста други хора така, докъм 13-14 е нормално да се чува, макар и трудно, но над тази граница не познавах човек който да чува. Сега вече познавам
                  Малко са хората, които след 11-12 килохерца осъзнават усещането като звук, но усещането си го има и можеш да свикнеш, че е звук. Освен това, колкото и да са ти оглушали ушите, като е силен звукът, ще те болят, даже и да не го чуваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Аз винаги чувам прилепите като си фъркат наоколо
                    Чуваш някаква комуникация между тях, която е в звуковия диапазон, а не ултразвуковия им "радар". Първото всеки го чува...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

На някои модели прилепи честотите на сонара са под 10кХц. Чува се нещо като "чрррррр-чррррр-чрррррр"

Коментар

Заради Ник ми падна батерията на телефона, но на комарите им беше се тая. Снощи. Трябва да сменя автоматочно честотата през десети от секундата, че има и по-глухи комари от Ясен, тези програми - пробвах 4-5 , не го могат.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тия програмки ги тествам от преди 6-7години и нищо не се е променило, трябва си и хардуер.
                          За сега най спасяващо е дима от тлеещ огън.
                          За да се чува диапазона от по-високи честоти, трябват малко на брой години и добре измити уши

Коментар

Aз го имам на телефона. Сменят се 3 честоти, като аз ги чувам и ми бъркат в мозъка яко. И да, за тотално покритие, трябва целия диапазон да се покрие, което мен ще ме свали в несвяст исгурно за под 10 минути.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                              Едно еко-биологично решение за прогонване на комарниците (лично изпробвано). Сеете си един домат в саксия, слагате го или под-прозореца или на терасата. На 5-6 метра от домата комар не престъпва ) Седял съм цяла вечер на терасата със светната крушка без никакви проблеми...
                              Налага се те да опровергая. Доматите не стават за еко-био-оръжие срещу комари. Специфичната миризма от растението не им влияе по никакъв начин. Даже се крият в листата през деня в жегата. Лично проверено в градината вчера. Докато връзвах доматите на обяд в най-голямата жега явно ги разбутах и се разхвърчаха доста наоколо. И яко ми отмъстиха, че ги гоня от сянката

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                                Тия програмки ги тествам от преди 6-7години и нищо не се е променило, трябва си и хардуер.
                                За сега най спасяващо е дима от тлеещ огън.
                                За да се чува диапазона от по-високи честоти, трябват малко на брой години и добре измити уши
                                I second that... С годините хората губят чуваемост във високия диапазон. Това разбира се не означава, че губиш чувствителност и описаните по-горе симптоми, като налягане в тъпанчето са си напълно възможни. Въпроса с добре измитите уши... е въпрос на лична хигиена Ако трябва да опиша зависимост, то тя най-вероятно е обратно пропорционална. Колкото повече години трупаш, толкова по-добре си миеш ушите Поне на моите синове аз трябва да им ги доизмивам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X