Обява

Свий
Няма добавени обяви.

gsm оператори 3g мрежа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: gsm оператори 3g мрежа

Колегата по-горе е прав за НТС телефоните. От месец имам НТС 3300 и съм много доволен - GPS-а му е по-точен от на новото ми NUVI, а Томтом софта е направо супер. Само карта на България не съм намерил още... А, и даже може и да се говори по него . Препоръчвам го на всички любители на играчки!

Коментар

До: Re: gsm оператори 3g мрежа

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
      а бе колега като гледам как прогрисират клетъчните апарати скоро ще се обесмисли закупуването на фото,видео,gps,аудио и куп други неща а всичко ще бъде в едно
      Ми то вече е станало. Аз съм с Nokia N95 - е не знам какво няма този телефон. Като се почне от GSM, 3G, high-speed модем, 2 камери една от които 5 мегапиkcела с carl-zeis оптика. Снима понякога по-добре от големия ми Кониkа Минолта. GPS вграден, 2.5 гб памет, видеоконференции, mp3, мп4, high-деф видео камера, tv-out, world map + gps водене, 3D ускорител на ATI, wi-fi wireless.. какво се сетиш - има го.
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

В тази връзка, HP телефони - Pocket PC - не ги препоръчвам на никого. До преди 2 месеца бях с последното HP - RW6815 или нещо такова. Добро като PocketPC, но като телефон е много недоклатено и неудобно. Не можеш един телефон да набереш, ако не са ти свободни и двете ръце. Малка виртуална клавиатурка, скрити менюта през 2 в трето.. с две думи доста неща, които просто те карат да се изнервиш докато го ползваш.

Като PocketPC са добре, но GSM - не.

Иначе общите ми впечатления за PocketPC и windows mobile (имам още едно HP само PPC освен дето имах телефона) - бъгава история. Направо не знам soft, който да не crash-ва, некви проблеми постоянно, па се губи памет и трябва hard ресет + backup.. с две думи тегава работа и не ги препоръчвам, освен ако не е за хора с точно подбран набор от софтуер, който не се променя.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ето още един пример че всеки гледа различно нещата. Аз пък още преди време след пълното ми разочарование от "бронирания" Сименс реших че като няма да е много брониран поне да е по-функционален. И от тогава изборът ми е само HP телефони и никак не съм разочарован. Ходя винаги с два телефона. Единия ползвам като авариен и той е IPAQ rx6815.

Телефона е перфектното решение за подобни цели. Невероятно добър екран, много бърз и с достатъчно памет. Никакви проблеми с инсталацията или съвместимостта на какъвто и да е допълнителен софтуер. Единственото му неудобство е липсата на средства за бързо набиране с една ръка и без стилус... Но във всичко друго идеален.
          Предполагам че колегата по-горе не му харесват менютата и подредбата им защото не е свикнал с Pocket PC, за мен си е логична и нямам затруднения.
          За да мога бързо да набирам за втория телефон съм се спрял отново на HP но този път модел IPAQ 514:

Отново с Pocket PC но всичките му функции са перфектно ориентирани изцяло към телефона с ущърб на "покет" частта. Това е единствения телефон който след като получих си прехвърлих всичко на него и заработи без повече настройки след... 40сек... от включването му...

Зарежда се през USB кабела и така с включването му за зареждане всичко се синхронизира веднага и имах всичките ми номера, задачи, календар и събития веднага... Перфектен телефон. Много удобен и все едно правен по моя поръчка.

И така и двата ми телефона са HP и засега не виждам нищо по-добро на хоризонта.
          VPetrov.photography

Коментар

+1 аз съм с Qtec 9100 невероятна машина с неограничени възможности и нокиа 6234 също много добър и здрав телефон
            а за бързо набиране на PPC-то има една сурия софтуер с големи букви които много лесно се ползват през tuch screen-a, аз използвам гласово набиране, много е точно нищо общо с гласовото при обикновенните телефони.
            no signature no problems

Коментар

Венци, мнението ми е много ясно и неизкривено относно HP 6815. Имам PocketPC HP от 5 години без телефон и си бачкам идеално с него.

6815 работи, както споменах, перфектно като pocketpc (освен често бугавя soft, но да кажем че това си е бил мой проблем), но като телефон не е добре ориентиран. Сложен е и изисква внимание за елементарни операции, цъкане със стилоса и какво ли още не.

Като си в автомобил, дори със слушалка е много рисковано и трудно да се набира с него, защото изисква да се втренчваш в екранчето, да цъкаш с нокът и какво ли още не преди да извършиш елементарна операция като да набереш последните обадили се. Не можеш да сложиш свястна музика за СМС известие и разни други такива дреболии, които просто виждаш че хората не са го мислили или е било втори приоритет. Направете добро pocketpc, нека влезне в тези размери.. я сега му шибнете и един GSM модул отвътре и пускайте на пазара с пълна сила.

Иначе относно календар и синхронизация си върши работата номер 1. Много ми липсваше календара след като го строших и се носих с телефона на жена ми 2 месеца докато си харесам нов телефон. Но календари и пр. са типичните функции на pocketpc-то, не на gsm модула и обкръЖаващия го интерфейс.

Един gsm за да бъде добър като такъв трябва да е мислен като такъв и интерфейса му да бъде изграден с идеята, че ще обслужва функция телефон. RW6815 си е чисто pocketpc, но с екстра gsm.

p.s.

забравих да кажа, че за съжаление 6815 въпреки приятната си цена от 1100 лева преди няколко месеца, не знае какво е 3G, няма GPS вграден, не знае що е то streaming video и камерата му е с допотопна чуствителност (ISO).

Въпреки горе казаното оставам с топли чуства относно HP 6815, но не като телефон
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Е аз специално подчертах че ходя с два телефона. И като втори телефон ми е идеален... всъщност явно се разминаваме в оценката защото аз просто не го използвам за набиране или поне не често... А 3G и прочие въобще не ми трябва, всъщност телефона ми трябва като телефон и нищо друго... Втория модел който посочих и който основно ползвам за телефон е идеално проектиран за целта. Примерно търсенето на номер за избиране става като се натискат бутоните в които има букви от името без да се определя точната буква - хипер удобно... Но и той няма 3G държа да отбележа.
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                  Ми то вече е станало. Аз съм с Nokia N95 - е не знам какво няма този телефон. Като се почне от GSM, 3G, high-speed модем, 2 камери една от които 5 мегапиkcела с carl-zeis оптика. Снима понякога по-добре от големия ми Кониkа Минолта. GPS вграден, 2.5 гб памет, видеоконференции, mp3, мп4, high-деф видео камера, tv-out, world map + gps водене, 3D ускорител на ATI, wi-fi wireless.. какво се сетиш - има го.
                  Tutin, моля сподели малко от опита си за Европа и GPS а. Има ли карти за старите членки, вградени ли са? Има ли навигация за градовете, поне столиците, води ли грамотно, до адрес, завой, след завой ? Запомня ли тракове, губи ли връзка при по високи сгради и.т.н. Могат ли карти да се добавят на mikroSD флашката.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз съм голям фен на PocketPC от много години. Няма друга по-добра ОС за PDA. Палма е леко назад, а Симбиана дори не се доближава до понятието ОС. За разните недоразумения с линукс не ми се и говори. Наскоро ми попадна една Нокия N800... страхотно интересна играчка. ОС-а е Дебиан. Можеш да си загубиш дни да си играеш с нея... Ама от практична гледна точка пълно недоразумение. Дори GSM модул няма...

За телефони обаче не ги харесвам. Не е само неудобния интерфейс. Например при получаване на входящо обаждане има един сериозен лаг. От другата страна звъни, на дисплея е изписало, че идва обаждане, обаче бутона за приемане заработва чак след секунда. Абе леко дразнещи неща. Също така, ако седят няколко дни без ток и им свърши и втората батерия се налага рестор. Дреболии, ама дразнещи. Като за телефони Симбиана са доста по-оптимизирани. Но и те не са на нужното ниво. Най-удобни са ми съвременните несмартфони на СониЕриксон. Перфектно оптимизиран да служи за основната функция на телефона - обаждания - софтуеър. Мощен хардуеър и джава с възможност за достъп до файловата система на телефона. Като изключим блеклиста за входящи обаждания не съм открил апликейшън, който да ми трябва и да няма и добър еквивалент за джава.

Та моя избор на телефони е един симбиан смартфон Нокия 5500. Причината е, че е удъро и водоустойчив, а друг подобен неархаичен модел няма на пазара. И един СониЕриксон К800. Той е избран сред другите модели на СониЕриксон заради камерата му. Винаги е удобно човек да има приличен фотоапарат под ръка . Особено като се има предвид, че не обичам сапунерки и другите ми апарати не се побират в джоб . Плюс това имам и едно PocketPC, което не е телефон, но лесно се свързва през блутут с някой от другите. Обмислям обаче смяната му с такова с телефон и взимането на една вивателска карта с пакет 100 МБ GPRS и използването му предимно като комуникатор. За това покетите наистина нямат еквивалент.

Между другото, ако не ми беше доста необходим удъро и водоустойчив телефон веднага щях да сменя нокията с PocketPC телефон, като втори.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Tutin, моля сподели малко от опита си за Европа и GPS а. Има ли карти за старите членки, вградени ли са? Има ли навигация за градовете, поне столиците, води ли грамотно, до адрес, завой, след завой ? Запомня ли тракове, губи ли връзка при по високи сгради и.т.н. Могат ли карти да се добавят на mikroSD флашката.
                      Има карти не само за старите, но и за новите членки Има карта на България, не съм гледал колко детайлна из цялата страна, но на София изглежда перфектна.

Всъщност има карти за целия свят и са "free of charge". Принципа не е, че си купуваш определен регион, а малко като Google Earth. Имаш земното кълбо и можеш да си правиш zоом-in или zоом-out, където си поискаш. В момента в който zоомнеш до ниво, до което вече да ти показва примерно магистрали, летища, градове etc телефона започва да си сваля автоматично региона, който гледаш. Тоест виждаш на екрана как се появяват различните детайли - езера, улици, ресторанти etc. Оня ден разглеждах картата на Аржентина и Buenos Aires - всичко е ток. Свалянето на региона, който гледаш естествено изисква интернет връзка. Тоест ако си в обсега на wireless мрежа - можеш да ползваш нея. Ако не си - или 3G или GPRS или каквото има. Естествено най-добре действа с вирелес, защото е най-бързо и безплатно.

Има ли навигация за градовете, поне столиците
                      Има, детайлно на всички градове и села.

води ли грамотно, до адрес, завой, след завой ?
                      Има 2D поглед отгоре също и 3D поглед, може да се сменя режима runtime, само натискаш 0 копчето и ти върти камерата. До колко води грамотно не мога да ти кажа, защото честно казано много рядко ползвам GPS, а нокuята я имам от 2 седмици и още не съм го ползвал. Че води - води, има си и voice command etc, но дали е интелигентно - не знам.

Тука има 2 много големи НО-та (sega se setih).

Първото НО е, че вградения application с картата на света НЕ ти pozvoliava road-guidance безплатно. Въпреки че можеш да си дърпаш картите, да се lokalizirash през GPS etc, като му дадеш Start Road Guidance и ти казва да си купиш някакъв service.

Второто НО (положително този път) е, че можеш да си инсталираш ТомТом за N95 (Symbian 9.1 или 9.2), ако не искаш да си платиш service-а Ha Nokia.

Запомня ли тракове
                      Това мисля да, накъде го гледах из опциите да ти пише откъде минаваш.

губи ли връзка при по високи сгради и.т.н.
                      Не знам честно казано, играл съм си с ГПС-то само веднъж и беше слънчев ден в градината на една къща, демек перфектно покритие.

Времето му да хване сателити обаче е доста голямо (cold start) - някъде около 5-6 минути. В началото си помислих, че нещо не бачка работата но изведнъж ми светнаха иконките и ме локализира.

Аз си мислех да напиша едно review на този телефон, но все не ми остава време...
                      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Благодаря много за детайлната информация. Сега ще отида да си купя такъв телефон. Отдавна очаквах появяването на такова нещо и судоволствие ще го разуча.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ако искаш изчакай до утре, днес ще се опитам да намеря време да напиша няколко реда за телефона.
                          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                            Ако искаш изчакай до утре, днес ще се опитам да намеря време да напиша няколко реда за телефона.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=185388
                            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Оператора GloBul в момента има промоция на PCMCIA платка за лаптоп на цена 99,00 лева с ДДС. Чрез нея през 3G мрежата може да се ползва в реално време интернет , дори и в автомобила, стига да има 3G покритие на определеното място

Новата платка се нарича пък 3G Конект център и се включва към USB конектора към лаптопа или стационарният компютър и е пак 99,00 лева

За GSM телефоните имащи 3G функция има възможност да гледат някои видео камери в София или по курортите за цена 0,24 лв на минута или да провеждат видео конферентни разговори пак на същата цена.

За по скъпите модели интернета през 3G мрежата върви добре , особенно ако могат да отварят освен wep страници и wap

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X