Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с UMTS (3G) !?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с UMTS (3G) !?

    От около един месец като ми трябва да ползвам нет. през телефона(Нокиа Е51) не мога да се свържа с 3G на Виваком(с актуални настройки за мобилен интернет съм) . В градовете където преди съм ползвал, в момента немога .
    На жената тел.(Нокиа 6555) също имаше преди , а сега не(на същия оператор) !!! При ръчен скан изобщо не се намира 3G мрежа на Виваком.
    Естествено звъннах на оператор, но след три неуспешни опита ми писна да слушам, колко е важно за тях моето обаждане на запис и се отказах.

    Днес минах случайно покрай един техен "бизнес център" и се отбих да питам. За малшанс имаше двама служители които с нищо не ми помогнаха.
    Единият новобранка дето само вдигаше раменете и ме съветваше да званя на 123, а другият "продавач-консултант" беше една кокона дето само ми повтаряше да съм си вземел нов телефон с двугодишен договор и колко на "сметка" щяло да ми е Дето се казва "де го чукаш, де се пука" !

    Както и да е, показаха ми една Нокия Е71, на която 3G си работеше. На кутията и забелязох нещо странно, за 3G пишеше честоти : WCDMA 900/2100MHz. А на кутиите на моя и на жена ми пише : WCDMA 850/2100MHz.
    И двата тел. са вземани нови от 2be, Germanos и до скоро си работеха с UMTS.
    Единственото което ми идва на прима виста е , че на места Виваком мигрира към UMTS на 900MHz, но ако това е така защо спира клетките на 2100MHz ?!
    LZ1DVB

  • #2
    От: Проблем с UMTS (3G) !?

    Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
    Единственото което ми идва на прима виста е , че на места Виваком мигрира към UMTS на 900MHz, но ако това е така защо спира клетките на 2100MHz ?!
    Здравей колега, това е причината. Виваком мигрира UMTS мрежата си от UMTS 2100 към UMTS 900, във всички градове освен най-големите и части от Черноморието. На места двата банда работят все още едновременно - UMTS900/2100 за повече капацитет. Явно не си в такъв град.
    Причината към преминаването е по-доброто покритие на тази честота и пускането на 7.2 Mbps HSDPA. Аз ползвам модем Алкател X220L (подържащ UMTS 900) и съм много доволен. За разлика от старата алкателска пръчка, която забиваше през 10 мин. и трябваше да рестартирам и РСто.
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с UMTS (3G) !?

      Мдаа явно точно това става !
      В сайта на КРС, прочетох, че това е в следстие на европейска хармонизация, UMTS на 900 MHz !!! Явно от Виваком, са решили да направят по-голямо покритие на 3G мрежата си развивайки я не на 2100 MHz , а на 900MHz !
      Обаче защо подяволите спират действащи клетки на 2100 MHz, по-добре да си работят успоредно с тези на 900 MHz. Най-малкото ще имат много по-голям капацитет на мрежата си, отделно, че развалят нещо вече направено и работещо !

      Ами какво да правят абонати, които тел. им не поддържат UMTS на 900 MHz ??? Със сигурност има доста такива потребители.
      Поне да бяха направили някакво прес съобщение или нещо друго. Та хората да знаят, че от тази и тази дата, тези и тези мобилни телефони няма могат да работят с тяхното UMTS-900MHz , ОСВЕН в градовете примерно : София, Пловдив, Варна ... кадето си остава UMTS-2100MHz !!! Смешното в ситуацията е , че дори техни служители не знаят за какво става въпрос и се пулят учудено, че не ми работи UMTS , а би трябвало !

      Не постъпват никак професионално !
      Последно редактирано от slav.bg; 10-10-10, 12:09.
      LZ1DVB

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с UMTS (3G) !?

        Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
        Смешното в ситуацията е , че дори техни служители не знаят за какво става въпрос и се пулят учудено, че не ми работи UMTS , а би трябвало !

        Не постъпват никак професионално !
        Получил си съвсем логичен резултат. Няма смисъл да си говориш с търговците на технически теми - те ако ги разбираха, нямаше да работят там. Звъненето на 123 е единствено правилно - ако и да се чака понякога.

        Коментар


        • #5
          От: Проблем с UMTS (3G) !?

          Имам някакво подозрени, че и с Глобул става нещо подобно, защото преди 4дни ми изчезна нета на телефона. Звъннах на оператор и ми пратиха наново настройки и тръгна. Не мисля че телефона ми си ги е "забравил" просто така.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

          Коментар


          • #6
            От: Проблем с UMTS (3G) !?

            Глобул са шампиони в това.

            По едно време имаха две различни схеми на настройка - и по двете върви интернет, но едната ти използва лимита от абонамента, а другата си те товари няколко лева на мегабайт без никакво предупреждение.

            Коментар


            • #7
              От: Проблем с UMTS (3G) !?

              Потвърдено е от 123, че се прави прехвърляне на UMTS на 900 MHz ,с изключение на няколко града кадето ще работи и UMTS-2100 MHz !
              Без отговор остана защо спират действащи UMTS на 2100 MHz и какво да правим с тези телефони дето ни ги продаваха до скоро като 3G, а сега реално не могат да се използват за това !
              LZ1DVB

              Коментар


              • #8
                От: Проблем с UMTS (3G) !?

                Ако е купен от тях, върни го като повреден.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X