Обява

Свий
Няма добавени обяви.

oт 3,5 жак на 2 чинча

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• oт 3,5 жак на 2 чинча

Саундкартата на компютъра ми правеше проблеми. Беше с 3,5 стерео жак и постоянно единия канал се губеше поради лоша връзка. Взех и запоих два чинча от долната страна на платката и вече нямам проблем с каналите - дели ги идеално. Имам чуството обаче, че звука се влоши, или поне на някой песни. Има ли логично обяснение или си внушавам?

От: oт 3,5 жак на 2 чинча

Информацията която даваш не ми стига за да преценя... Какво ще рече "запоих"? Къде, как, какво точно си запоил? И най-вече защо??? Проблема за който говориш най-често е свързан с крив кабел. Защо не опита първо с това да смениш кабела или да видиш поне кой канал се губи - може чисто физически да липсва контакт.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      Информацията която даваш не ми стига за да преценя... Какво ще рече "запоих"? Къде, как, какво точно си запоил? И най-вече защо??? Проблема за който говориш най-често е свързан с крив кабел. Защо не опита първо с това да смениш кабела или да видиш поне кой канал се губи - може чисто физически да липсва контакт.
      Чисто физически липсва контакт. Трябва да въртя жака наляво и надясно за да уцеля кога работят и 2 та канала. Естествено той пак се завърташе обратно и те се губиха отново. Както е запоено гнездото на жакчето върху звуковата карта, от долната му страна където са му крачетата запоих жичките на чинчовете. Кабела си беше идеален, защото го правих аз 2 дена преди това и го бях презапасил с хубави кабелчета.

Слагам и едни снимки, но за съжаление със лошо качество.

пп жака не си седи в гнездото, просто съм го сложил да маркира за кое е запоено.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от T-1000; 09-07-10, 10:12. Причина: Добавяне на снимки

Коментар

Изглежда напълно нормално, но при аналоговите устройства има доста външни фактори. Например какво е съпротивлението на проводниците и дали са добри спойките... Както го описваш може да е напълно редовно.

Опитай да свалиш някакъв по-качествен формат музика (например Flac) и същия го пусни през твоята аудио карта и тази на съседа например, но !!! използвайки едни и същи (по-възможност по-добри) колони и усилвател.

Както един приятел казваше - няма по-добър от органолептичният анализ, дори и да не е идеално точен.

Коментар

С флак свири усезаемо по-добре. Интересното е, че понякога свири лошо, а понякога без никакъв проблем. Това ме хвърля в недоумение. В момента свири добре, без никакви проблеми, а понякога криви много лошо. Възможно е да е от усилвателя, все пак е на около 30 години, макар че не ми се вярва той да е виновника.

Спойките са добре, огледах ги и ги пробвах всичките. Явно понякога не му е ден?!

Коментар

Преди време бях набарал една програма която ти сваля честотната характеристика на звуковата карта като боднеш изхода от слушалките към входа за микрофона като прави различни тестове, но не се сещам как се казва. Мисля че беше тази, но по принцип съм виждал и други подобни програми. В този случай вече ще може да се тества характеристиката например при смяна на предаването на сигнала да речем директно от изхода през жака макар и прекъсващ или изкаран сигнала през двата чинча.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
              Саундкартата на компютъра ми правеше проблеми. Беше с 3,5 стерео жак и постоянно единия канал се губеше поради лоша връзка. Взех и запоих два чинча от долната страна на платката и вече нямам проблем с каналите - дели ги идеално. Имам чуството обаче, че звука се влоши, или поне на някой песни. Има ли логично обяснение или си внушавам?
              Много е вероятно да си внушаваш. Направи следният експеримент - включи на два различни входа на усилвателя новия и стария кабел, например на Tape 1 и Tape 2. Като решиш, че има проблем със звука на новия кабел, превключи на стария и ще разбереш.

Едно от важните условия е масата на чинчовете (външният им край) да не се опира в железарията на кутията. И двете са "маси" но не трябва да имат контакт в тая точка.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

Едно от важните условия е масата на чинчовете (външният им край) да не се опира в железарията на кутията. И двете са "маси" но не трябва да имат контакт в тая точка.
                Точно масата ми прави проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X