Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търси се сигналгенератор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: търси се сигналгенератор.

Пет волтов меандър. Просто телче, на което закачаш сондата.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Пет волтов меандър. Просто телче, на което закачаш сондата.
      Маа' му! Не става. 10 волта ми трябват и правоъгълно, не меандър.

Аз купих вече някви чаркове. 8.192Mhz кварц и 2 делителя 74HC4060, че да си имам повечко честоти и за други случаи. Ще му пльосна 2 полевака в пуш-пул на изхода да го вдигнат на 11V, примерно, и после ще го намалям до колкото ми трябва, гледайки го с другия осцилоскоп. Поне на прима виста това ми дойде на акъла.

Надявам се да не дотрябват филтри, ама ще видим.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като идея за изхода - може да ползваш мосфет драйверите на Майкрочип от серията ТС4ххх. Работят на напрежението което ти трябва, пуш-пул са, "носят" на ток (1 - 9А, зависи от чарка). Единствено не знам дали при входен сигнал с коефициент на запълване 50% в изхода ще е абсолютно същото, заради хистерезиса на входната част. В Комет ги имаше на склад.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Като идея за изхода - може да ползваш мосфет драйверите на Майкрочип от серията ТС4ххх. Работят на напрежението което ти трябва, пуш-пул са, "носят" на ток (1 - 9А, зависи от чарка). Единствено не знам дали при входен сигнал с коефициент на запълване 50% в изхода ще е абсолютно същото, заради хистерезиса на входната част. В Комет ги имаше на склад.
          Ще ги погледна. Мерси за идеята.

А иначе, текущо имам дребни полеваци. P и N. На Zetex май бяха. Само трябва да измъдря повдигането на управлението за горния, ама не е голям дерт.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X