Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрави вкъщи през прост микрофон ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поздрави вкъщи през прост микрофон ?

Здравейте , искам да ви питам как къде и с какво да прекарам звука от кой да е микрофон , дали ще да е от слушалки или от уеб-камера , ако ще и некъф просто микрофон да е , да го пусна през тонколоните вкъщи , а дойде банкет , а искам се избъзикам със съседите че са пед****ти... на майка на лаптопа свържа ли Web-cam-а веднага мога да си изпея нещо обаче на настолното PC ъ-ъ ? става въпрос за 3.5мм жак отзад на компа , не за усилватели , микрофони за пеене , и темподобни които ще са ми даже по-лесни за справяне ... уж съм разбирач пък нещо се уклепах с тъз задача ?
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

До: Поздрави вкъщи през прост микрофон ?

Първоначално публикуван от bi0nic Преглед на мнение
    Здравейте , искам да ви питам как къде и с какво да прекарам звука от кой да е микрофон , дали ще да е от слушалки или от уеб-камера , ако ще и некъф просто микрофон да е , да го пусна през тонколоните вкъщи , а дойде банкет , а искам се избъзикам със съседите че са пед****ти... на майка на лаптопа свържа ли Web-cam-а веднага мога да си изпея нещо обаче на настолното PC ъ-ъ ? става въпрос за 3.5мм жак отзад на компа , не за усилватели , микрофони за пеене , и темподобни които ще са ми даже по-лесни за справяне ... уж съм разбирач пък нещо се уклепах с тъз задача ?
    Първо се научи да пишеш
    LZ1DVB

Коментар

На звуковата карта има входове. Просто трябва да го боднеш там и ако евентуално не го разпознае като микрофон, да промениш настройките.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Като микрофон си работи , скайп майп всичко е на 6 , обаче как да изкарам звука на тонколоните ? някой да предложи точно кое къде да бутна или някоя програма ?

....
        Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
        Първо се научи да пишеш
        Колега къде по-точно съм направил фрапираща грешка че чак те е подразнило или просто си правиш постове а ? ако имаш някакво решение на въпроса ми - заповядай ... ако не - отивай другаде да спамиш ... бих си взел забележка единствено ако виждам че наистина съм сгрешил или ми я направи някой с повечко зелени точици от мене ... ма ти като те гледам си босичък по тая тема така че .... ?!?!
        Последно редактирано от Г. Атанасов; 26-03-10, 00:09.
        Няма кал - Няма кеф !!!
        Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Колега, един мой приятел ползва тази програма: http://zamunda.net/details.php?id=208676&hit=1 !
          Мисля че ще ти свърши добра работа.
          Инсталираш я, буташ си микрофона във неговата дупчица!
          Пускаш програмкъта, вкарвъш песните и като искаш да направиш, Поздрав! Натискаш Pause говориш и работата е 6+!
          Поне като се събираме в Апартаменти, Вили и т.н! Ний така го правим!
          Дано да съм ти помогнал!
          [B][I]Един от най - добрите! [I][B]
          [SIZE="1"]Мънгъфската Войвода...[/SIZE]

Коментар

На всяка звукова карта има като вход за микрофон, така и изхода за слушалки/тонколони. Ако от този изход директно не смогва да захрани големите тонколони, от този изход кабела го бодеш в усилвател, и от него вече вадиш сигнал към тонколоните.

ПП. Ето ти мнение от някой с повече зеленки. Постарай се малко повече с правописа. Можеш да ползваш този пост за образец
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

мерси за програмата
              п.п. :
              Различни места - различни диалекти ... неможе навсякъде еднакво да се говори аз гледам безгрешно да пиша но не съм безгрешен
              Няма кал - Няма кеф !!!
              Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Имаш напредък, но се желае още!
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Като микрофон си работи , скайп майп всичко е на 6 , обаче как да изкарам звука на тонколоните ? някой да предложи точно кое къде да бутна или някоя програма ?...
                  Във "Volume control" панела, в "options --> properties" има отделни настройки за "playback" и "recording". Скайпа се настройва през опциите за запис. За да чуваш микрофона през колоните, трябва да го настроиш през опциите за плейбек - съответното ниво и да махнеш "чавката" за мют, ако е сложена.
                  Много е вероятно да получиш качествена микрофония. Внимавай, за да не "изпечеш" средите и високите на колоните.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Като за начало я кажи с каква саунд карта си , марка, модел ?
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

В сините будки по спирките за два лева продават някви буклуци, казва се "бебефон". Върви по радиото, на 108 МХц. Калпаво е, да кажеш две думи - криво - ляво става. Примитивен радиомикрофон.

Коментар

уп спънка ... първо - VirtualDJ пълно линчуване , сече лаги не върви на никак .... второ - аз съм с 2 саунд карти ... на 1-та (вградената) ми е закачен буфера , на втората , слагана допълнително ми е закачен микрофона ... микрофона , пъхнат във розовото на вградената НЕ РАБОТИ , както и буфера във зеленото на допълнителната неработи ... тоест накратко - микрофона работи само през допълнителната , а буфера само през вградената ... ако има още нещо за казване - насреща съм ...
                        инфо за вградената единствено имам че е или 5 или 7 канална със доста изводчета ... мисля че я платих 20-25 лева преди няколко години ...

пп: Подкарах звука през доп. саунд карта , и буфера и микрофона ... но наистина микрофонията е
                        Последно редактирано от Г. Атанасов; 26-03-10, 23:41.
                        Няма кал - Няма кеф !!!
                        Suzuki LTZ400 2008

Коментар

уп спънка ... първо - VirtualDJ пълно линчуване , сече лаги не върви на никак .... второ - аз съм с 2 саунд карти ... на 1-та (вградената) ми е закачен буфера , на втората , слагана допълнително ми е закачен микрофона ... микрофона , пъхнат във розовото на вградената НЕ РАБОТИ , както и буфера във зеленото на допълнителната неработи ... тоест накратко - микрофона работи само през допълнителната , а буфера само през вградената ... ако има още нещо за казване - насреща съм ...
                          инфо за вградената единствено имам че е или 5 или 7 канална със доста изводчета ... мисля че я платих 20-25 лева преди няколко години ...

пп: Подкарах звука през доп. саунд карта , и буфера и микрофона ... но наистина микрофонията е
                          Охххх, намери си един Creative Audigy ZX, инсталирай ASIO драйвър и после ще говорим за DJ програми, настройки и т.н.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Доколкото схванах, искаш да пуснеш звука микрофон > PC > колони.
                            1. бодеш микрофона в розовия вход
                            2. Вадиш звука от линейния аут (май синия порт).
                            3. Бодеш кабела от линейния аут в усилвател.
                            4. Усилвателя в колоните.
                            5. Настройваш картата на запис.
                            6. Отваряш виртуалните фейдъри на картата (плъзгачите).
                            7. Настройваш нивата от точка 6.
                            8. Внимаваш колоните да не са насочени към микрофона.
                            9. Имаш желаното.
                            Допълнителен софт не ти е нужен.
                            Ако обаче искаш да месиш звук от линеен ин в РСто и микрофон в РСто - работиш с мишката върху въпросните виртуални фейдъри.
                            Но трябва и източника на звук (различен от микрофона) също да вкараш в пулта. В този смисъл - само с 1 уредба няма да минеш.
                            Или си вземаш уредба с възможност за караоке, бодеш микрофона в нея и готов.
                            Много по-лесния начин е да си вземеш някакъв мишпулт за малко пари, да го вкараш в някакъв усилвател (уредба) и си готов.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X