Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за M TEL HOME BOX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете за M TEL HOME BOX

купих M TEL HOME BOX UNLIMITED интернет има но работи много бавно, на 40км от софия съм,какво да направя задасе усили сигнала и съответно скороста

До: помогнете

Звънни на *88 и ги почвай. А какво разбираш под "бърз" и "бавен" нет?

ОФФ: София е с главна буква, В заглавието на темата се пише малко повече, и то започва с главна буква.... Изобщо, поглеждай сериозно на поста си за да може и хората който могат да помогнат да погледнат серозно на него!
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от forkata69 Преглед на мнение
      купих M TEL HOME BOX UNLIMITED интернет има но работи много бавно, на 40км от софия съм,какво да направя задасе усили сигнала и съответно скороста
      Забележката на колегата е правилна,а колкото до интернета ,първо добре прочети какво си купил и ако не отговаря на обещаното се обади на М-тел. и питай.Ако ли пък проблема е при теб миаля,че има доста колеги ,които могат да помогнат.Добре дошъл във форума !!!

Коментар

Първоначално публикуван от forkata69 Преглед на мнение
        Дано си прочел общите условия в сайта на М-Тел:

Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?
        - В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
        - В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
        - В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps.

Каква е минималната / средната / гарантираната достижима скорост на достъп до Интернет с услугата?
        Услугата ви предоставя т. нар. споделен достъп до Интернет, т.е. ви дава максимално достижима, но не и гарантирана скорост.

Виж картата на покритие тук и сам ще си сметнеш какво може да очакваш като скорости.

Коментар

Любимото ми...

run->cmd

arp -a

трябва да ти излезе гейтуея (рутера) нещо от сорта
          192.168.1.1 или 192.168.0.1

ping 192.168.1.1 -t -l 1472

отваряш още един cmd и там пишеш

ping abv.bg -t -l 1472

и гледаш. Ако има загуби на първия пинг, значи проблема си е при теб, рестартираш докато се оправи

ако на първият пинг е ок но на втория има загуби, пробвай с дир.бг или друг сайт, ако има проблеми звъниш на М-тел и ги тормозиш

Принципно от този нет, чудеса не очаквай, да си провериш пощата и да початиш става, но за повече не. От моите лични наблюдения съм забелязал, че дори и добра връзката на м-тел е с огромни времезакъснения - 200-300мс до български страници.
          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

От: До: помогнете

Здравейте,

Знам, че темата е доста стара, но аз искам да попитам няколко неща относно този homebox.

1. Какво стана с тези модеми след изтичането на договорите на хората с Мтел!? Върнаха ли им ги или са си още при тях?
            2. Какъв е конектора на антената!? Ако някои има такова у-во в къщи и може да качи една сника, ще съм много благодарен.

Значи, не се интересувам от самия модем, а от антената му. Търся външна GSM антена с TNC/male 50ohm конектор, като ми трябват около 20 броя. Именно затова питам дали въпросните устройства са върнати в Мтел или са при съответните потребители, за да знам къде да търся!
            Става въпрос за устройството от тази статия http://pcworld.bg/5914_test_homebox_v_mrezhata_na_mtel и антената от втората снимка!

Конектора трябва да е
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tnc-connector-plug-50-751.jpg
Прегледи:3
Размер:23.6 КБ
ID:5448758
            Предварително благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X