Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зареждане на пакет батерии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Зареждане на пакет батерии

е де.
    1-14 клетки зарежда. Той със зареждането се е оправил вече. Толкова скъп девайс е смислен само ако ще балансира.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Я кажи, как съедини батерийките една с друга? Защото ако е запояване, ...

Тия не умират чак толкова лесно от презаряд.

И още, да не очакваш обикновени NiMH да имат нещо в тях след 2 месеца?
      Ще има те като ги купих изкараха един ден работа, едва ли са ги заредили преди два месеца.
      Иначе ги запоявах имат си пластинки , но става и без пластинки няма проблем после, ако се запоят бързо с киселина .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        ... става и без пластинки няма проблем после
        Умират изключително бързо след това.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Умират изключително бързо след това.

Зависи кой и с какво ги запоява

Коментар

Лепнеш ли калай, ...

Специално NiMH получават увеличен саморазряд, който и без това не им е силна страна. Литиеви не смея и да пробвам - прекалено добре зная какво има вътре. А не е да нямам самочувствие в запояването.

Коментар

И аз съм опитвал. С разни флюсове, с много горещ поялник, с голям, с малък, ...
              Стават само глупости, и парите на вятъра. С литиевите ще стане гигантска глупост, не само по парите.

Коментар

Ясно ми е, че запояването е компромисен вариант, ама пък чак толкова да скапва елементите не знаех. Аз съм запоявал 2-3 пъти като след като почистя и обработя контактната площ ползвам як индукционен поялник и го загрявам добре. Спойката става за 2 секунди (в двата случая които запоявах) и батерийката изобщо не се нагрява. Сигурно съм имал късмет.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                  Зависи кой и с какво ги запоява
                  Така е, става. Особено с подходящ флюс и нискотемпературен тинол.Както и фина шкурка преди това.
                  Пробвано многократно и без забележими последствия.

Коментар

Ще снимам довечера флюса от който съм доволен и ми помогна доста да направя що годе спойки на акумулаторчетата.

Това е флюса който ми върши работа. Произведен е от фирма НН Електроник ООД - Шумен.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Estranged; 14-01-10, 16:56. Причина: добавяне на снимки

Коментар

Аз съм запоявал литиеви ...... само първия път имаше ....... проблем.
                      Сега съм се изучил ...
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Фолиото с което се опакова пакета с батериите от къде може да се намери ?

Коментар

И аз съм запоявал литиева. Направих си едно фенерче с една литиева батерия и един як светодиод, ползвах го една година без да го зареждам и после някъде го изгубих
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Има фирми ,които правят пакети,като използват точкова заварка.Не е скъпо.
                            Когато запоявам батерии използвам оптофосфорна киселина.Става мигновено с поялник на по-висока температура-400°С

Не знам колегата за какво фолио пита-за външна облицовка съм използвал фолио за реклами-държи здраво и заема желаната форма.

Като е ясен капацитета на батериите и зарядния ток ,може вместо сложни чипове да се зареждат по време.За целта да се използва прост таймер за 220В,през който да се включи адаптера на зарядното .
                            ПП За онзи резистор за заряда-нали ще му сметнете и Мощността-няма да е малка-Например адаптера 16В-3В-мин. за(10) бат(пълен разряд)=13в и заряден ток 0,2А(200мА за 2 Аh бат ),или 13х0,2 ~=2,5W мин. Бих сложил керамичен поне 5 W и 30ома за бат 2Аh,за да може зарядния ток да е 200мА при пакет разреден до 10В (16-10)/30=0,2А
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Измислих хитра зареждачка , необходими са източник на стабилизирано напрежение (стабилизатор или импулсен адаптер) и един параметричен стабилизатор 78хх , който да се използва за генератор на ток .

Например , ако е необходим заряд със 100мА до достигане на 16В се взима стабилизирано напрежение 24в. Последователно през батериите се подава на един 7807 след който е свързано товарно съпротивление 70ом/1Вт . По този начин тока през резистора е 100мА съответно през батериите е почти същия (тока през управляващата верига на 7807 е много малък) и всичко това се случва , докато напрежението на батериите не стигне около 16в, тогава имаме 16в върху батериите 1в пад на стабилизатора и 7в върху товарния резистор - общо 24в . Така няма как да се надвишат 16-те волта на батериите, а тока на зареждане до последно ще е почти постоянен .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                                Измислих хитра зареждачка , необходими са източник на стабилизирано напрежение (стабилизатор или импулсен адаптер) и един параметричен стабилизатор 78хх , който да се използва за генератор на ток .

Например , ако е необходим заряд със 100мА до достигане на 16В се взима стабилизирано напрежение 24в. Последователно през батериите се подава на един 7807 след който е свързано товарно съпротивление 70ом/1Вт . По този начин тока през резистора е 100мА съответно през батериите е почти същия (тока през управляващата верига на 7807 е много малък) и всичко това се случва , докато напрежението на батериите не стигне около 16в, тогава имаме 16в върху батериите 1в пад на стабилизатора и 7в върху товарния резистор - общо 24в . Така няма как да се надвишат 16-те волта на батериите, а тока на зареждане до последно ще е почти постоянен .
                                Използвай LM317 - същата работа, ама на 1.25 волта - съответно по-лесни за намиране резистори. На него даже му е гарантиран постоянен ток през управляващия електрод, та е съвсем цветна картинката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X