Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Насочване на сателитна антена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Насочване на сателитна антена

Вижда му се края на висенето на терасата и да връткаш като ненормален
    проклетата антена

Софтуера го има за IPhone и за Android.
    За Win.. ще почакаме.

До: Насочване на сателитна антена

За Windows може да се направи, ако имаш устройство на Windows с вграден акселерометър и компас. Тегавина...

Коментар

Хех, да насочиш хубаво сателитна антена без специалния уред дето мери нивото на сигнала (май са към 3-4000 евро ) си е бошлав работа...

Коментар

Първоначално публикуван от bobs Преглед на мнение
        Хех, да насочиш хубаво сателитна антена без специалния уред дето мери нивото на сигнала (май са към 3-4000 евро ) си е бошлав работа...
        Хайде да ни светнеш как ще се отрази насочването "на око", на китайските
        приемници с които най-често се гледа телевизия ?

Коментар

Аз и колегите ми сме настроили няколко хиляди само с обикновени приемници и не е било проблем, нито е имало нужда от такива глезотийки . Който си го може .... .
          Диян Димитров

Коментар

ИМАМ 4 ПРИЕМНИКА НА ITV В СОФИЯ , КОПРИВЩИЦА, ТРОЯН И ШИШМАНЦИ(ПЛД.) + ОЩЕ НЯКОЛКО МОНТИРАНИ ОТ МЕН, КОЛЕГИ СТИГА ГЛУПОСТИ КОМПАС И ДА ЗНАЕШ КЪДЕ ДА ГЛЕДАШ , АМА МАЛКО АКЪЛ И GOOGLE!!!
            но щом ви се дават пари ..... проблема е ваш!!!
            Правя показно в която и точка на БГ , но за ваша сметка..............
            0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Първоначално публикуван от salex75 Преглед на мнение
              ИМАМ 4 ПРИЕМНИКА НА ITV В СОФИЯ , КОПРИВЩИЦА, ТРОЯН И ШИШМАНЦИ(ПЛД.) + ОЩЕ НЯКОЛКО МОНТИРАНИ ОТ МЕН, КОЛЕГИ СТИГА ГЛУПОСТИ КОМПАС И ДА ЗНАЕШ КЪДЕ ДА ГЛЕДАШ , АМА МАЛКО АКЪЛ И GOOGLE!!!
              но щом ви се дават пари ..... проблема е ваш!!!
              Правя показно в която и точка на БГ , но за ваша сметка..............
              Вярно,компас кой сателит къде е,и един да обажда качество и сила на сигнала,което вижда на тАлавизора.Така настроих антена с мотор и досега познава всичко в траекториите.

Коментар

Ми то става и ръчно, не е като да не става, ама ми се струва куца работа малко...
                Как се държат ръчно настроените антени като се скапе малко времето или мине някой по-дебел облак отгоре - някой има ли наблюдения?
                А и за китайските приемници не е баш така щото си вършат работа. При цифров сигнал (ITV) каква разлика в качеството мислиш, че ще има - снежинки ли...???? Хех, там или имаш или нямаш, няма средно положение...
                Аз скоро си прекарвах ITV и си говорих с човека дето я настройваше - вика че на Bulsat си ги насочвали ръчно или по компас, което си е супер индианска работа...
                Ако не въртите антената непрекъснато ръчно към различни спътници не се занимавайте с глупости - викнете си човек да ви я насочи читаво с уред. Едва ли е скъпо а и процедурата е еднократна .
                Последно редактирано от bobs; 01-02-10, 22:42.

Коментар

Има лош сигнал.. прекъсвания..артефакти ( квадратчета ) по картината.

В много силна снежна буря има влошаване на сигнала и досадните прекъсвания за 1-2 секунди, но с по редовно зачистване на антената няма проблем.

Коментар

Аз преди си носих антената и приемника БУЛСАТКОМ ту в София - ту в Самоков. Четох от нета http://www.dvb-bg.com/showthread.php?t=20135 , гледам по google earth накъде е изток и налучквам накъде да сочи, а жена ми гледа децибелите дали ще изкочат и ми казва. Бая играчка си е де. Но като се закрепят децибелите над 10 всичко е ок, дори и в снежните бури не е прекъсвало.

По едно време се изхитрих и снимах от гледна точка на транспондер-а , май се казва това отпред, на къде гледа и си я настройвах по снимката бързо и на двете места. Даже мислих да взема да закача един китайски лазер и с него да целя като с мерник на къде да сочи, тъй като и в двата случая е в сгради, а не в небето.

Сега си купих още една антена и за Самоков (24 лв. май или 14лв...)
                    и си нося само приемника.
                    Но не съм имал проблеми с картина или нещо... един път като захапе и я стегнеш си е супер.
                    Иначе за Булсатком е 20 лв, да дойдат и да на я насочат. Ако питате мен по-добре половин час търсене.
                    Последно редактирано от iassen; 01-02-10, 23:09.

Коментар

Аз скоро си прекарвах ITV и си говорих с човека дето я настройваше - вика че на Bulsat си ги насочвали ръчно или по компас, което си е супер индианска работа...
                      .
                      Да така е. Спота на Булсатком е с ниво няколкократно превишаващо този на ITV на територията на БГ и дето се вика свети на дълги - не ти трябват прибори при такова ниво. Всеки китаец има достатъчно прецизен и селективен тунер, който показва с достатъчна точност нивото на сигнала. Булсатком плащат много по-скъпи транспондери и ширината на каналите им е предвидена за няколкократно по-високо качество на картината и звука. ITV са тотални мизерници и човек с малко познания по компресия на аудио и видео веднага ще усети евтините тесни канали и зверската компресия на ITV. Мен особено ме дразни шъшкащия им звук на всички канали, заради бюджетния им 8 кб/с аудио стрийм. Уточнявам, че не съм абонат на нито един от споменатите оператори. Никога не съм им платил и една стотинка и не съм работил за тях. Разкодирам ги през CCcam, а преди това с gbox, както всичко останало по небето. Антените ми са с мотори и мога да ги сравнявам лесно и бързо. А място за сравнение няма. Булсатком, макар и византийска е компания, която сериозно гледа на дейността си, а ITV e създадена по небезизвестната схема на MobilTel, TV2 и още много други далавери с лицензи в БГ. Дайте да лапнем лиценза за без пари и после ще го продадем х100. Почти всички успяха, само за ITV нещата не се развиха по най-добрия начин. Ама то с трици маймуни трудно се ловят. Колкото до насочването с утилки като тази от клипа, то те са безсмислени, ако човек знае какво прави, сиреч ако не е блял в основното училище.

/едит

Как се държат ръчно настроените антени като се скапе малко времето или мине някой по-дебел облак отгоре - някой има ли наблюдения?
                      .
                      Да аз имам много сериозни наблюдения. И дългогодишни. Държат се също като другите, насторени с измервателен прибор. При силен снеговалеж на 220 см подгреваема парабола ми гаснат италианците на 13-Hotbird дето при чисто небе се гледат само с конвертор. А точно тази тежка антена с тесен лъч се настройва най-прецизно със спектроанализатор и така е настроена и моята. При дебели облаци и снежна пелена няма спасение за никой. И с 360 см пак така.
                      Последно редактирано от elbgt; 01-02-10, 23:57.
                      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                        Никога не съм им платил и една стотинка.... Разкодирам ги през CCcam, а преди това с gbox, както всичко останало по небето.
                        Кефи ме яко!!!
                        То и аз съм на този принцип. Ако знаех, че cryptoworks-a им може да се хакне, изобщо нямаше да се занимавам да им плащам... Явно не съм ровил достатъчно сериозно в нета.
                        Сподели малко повече инфо ако си на кеф

Коментар

На кеф съм особено като става въпрос за подобни неща. CW е една от първите разбити кодировки. Много по-серизни и постоянно развивани ги "оправят" за максимум месец след като ги извадят. последния пример е пак с италианците - с прословутия им NDS. Вероятно знаеш че пълния им пакет струва около 2800 EUR, не като нашите сладури 22 EUR. Пазят го хората, но няма спасение. Вярно, че преди два месеца си седяхме на сухо близо месец, но сега всичко е ОК. В смисъл седяхме си без италианци, другите си пердашат.

Всъщност не е точно "разбиване", защото системата е така наречения card sharing, т.е. нещо като торентите, но за карти. Аз имам една карта, ти друга, трети човек трета. Събираме се на един card sharing сървър (много видове са) и си споделяме картите. Сървъра знае кой пич каква карта има и я монтира виртуално на всеки от групата, който се нуждае от нея. Всичко е автоматично и се случва в рамките на милисекунди. Общо взето това е. Всеки отключва това което другите и самия той имат. Картите стават твои всичките накуп. И не е задължително само ти да я ползваш. Може всички от групата заедно да я аксесват. Не и пречи. Обикновено групите от споделящи си потребители е между 100 и 300, но 300 става малко трудно за сървъра и затова най-често са 100-150. Ако ти трябват още се включваш към още един сървър. Никой няма да те върне ако имаш локална карта. Пък и често и да нямаш пак те приемат. При това положение цялото видимо небе с всичките му спътници и провайдери става отключено за теб. Само италианците, немците и англичаните от SKY групата струват към 8 000 EUR / година. Без да броим другите заслужаващи си пакети на поляци, испанци, французи, холандци и др. Абе някъде към 17 000 канала. А-ааа забравих руснаците. Напоследък се развиват доста добре.

Забравих най-важното приемника трябва да е с интернет порт и да е включен в нета. Не се нуждае от реален адрес или мапване на портове. Необходими са му няколко килобита скорост за текстов обмен (16-64 байта на около 5 мин) Такива приемници вече струват под 100 лв., а тези с HD около 400 лв, но HD е страхотно изживяване. Вече от БГ са достъпни около 180 HD канала с перфектно ниво.
                          Последно редактирано от elbgt; 02-02-10, 00:31.

Коментар

Чудесно, като ми остане малко време ще се позаиграя и аз с тия неща. То и без това малко ме е яд, че се прецаках с ITV и съм с договор до август... Поне е за по 16 кинта на месец - ще ги преживея до тогава...

Коментар

и 16 стотинки на месец не заслужават тия мизерници

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X