Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за GoWeb на GLOBUL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за GoWeb на GLOBUL

Закупих си карта за услугата GoWeb на GLOBUL. Според сайта им, картата може да се използва с телефон като модем за компютър. Тук-най отдолу: http://globul.bg/bg/mobilenet.html?posm=1
    По този начин използвам телефона с други карти, включително и на Мтел. Но с тази на Глобул не става. Обаждах се 5-6 пъти на оператор и проведох поне 30 минути в очакване да се реши проблемът. Накрая се оказа, че не могат да установят защо не се получава. Връзката ми е на Sony Ericsson k550i през bluetooth. Излиза грешка 734: The PPP protocol was terminated.
    С абсолютно същата конфигурация при поставяне на карта на Мтел всичко работи. За мен остана неясно само къде да въведа:
    Modem Advanced Settings: at+cgdcont=1,"ip","globul"
    Някой успявал ли е да конфигурира за тази услуга телефон като bluetooth модем и как?

До: Въпрос за GoWeb на GLOBUL

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
    Закупих си карта за услугата GoWeb на GLOBUL. Според сайта им, картата може да се използва с телефон като модем за компютър. Тук-най отдолу: http://globul.bg/bg/mobilenet.html?posm=1
    По този начин използвам телефона с други карти, включително и на Мтел. Но с тази на Глобул не става. Обаждах се 5-6 пъти на оператор и проведох пон 30 минути в очакване да се реши проблемът. Накрая се оказа, че не могат да установят защо не се получава. Връзката ми е на Sony Ericsson k550i през bluetooth. Излиза грешка 734: The PPP protocol was terminated.
    С абсолютно същата конфигурация при поставяне на карта на Мтел всичко работи. За мен остана неясно само къде да въведа:
    Modem Advanced Settings: at+cgdcont=1,"ip","globul"
    Някой успявал ли е да конфигурира за тази услуга телефон като bluetooth модем и как?
    Значи:
    Това AT+CGD.. е настройка на профил в модема. Ако с м-телската настройка пердашиш в мрежата на Глобул, няма да стигаш далече. Това е основна настройка в телефона, за да имаш GPRS и други подобни блага. Нормално пристига на SMS от оператора като се включиш с нов телефон, но може би не веднага и не под номер 1.

А ето къде се въвежда това:
    Control Panel/System/Phone And Modem Options/страница Modems/(избираш standad bluetooth modem ...) / Properties/страница Advanced

Коментар

Колега, а каква скорост се вдига макс през блутут модем? По някакъв спомен ми се въртят в главата някакви килобити? И с кой точно пакет на Goweb си? Гледам сега има някакви за мобилен телефон, и отделно за лаптоп... Дали имат разлика в скоростта... Аз с моя си вдигам 1Mbit без проблем, през USB устройство.

П.С. Най-добре да си създадеш втора dial-up конекция като копие на първата, но да смениш AT командите, иначе при смяна на СИМ-а в телефона трябва да сменяш и настройката. А с две конекции - би трябвало да си стоят настроени за всеки оператор, и си звънкаш на която трябва.
      Последно редактирано от Tihomir(imageo); 26-12-09, 22:49.
      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Никой от пакетите на никой оператор не е ограничен по скорост - освен, разбира се, скоростта на модема и покритието в района. Аз с модем 1.8 мегабита съм постигал 1.8 с трите оператора.

Около половин мегабит в секунда може да се прекара през bluetooth, (говоря за bluetooth 1, bluetooth 2 сигурно може повече), но общата скорост зависи, естествено, и от телефона.

Понякога телефонът може повече през USB.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
          ...
          П.С. Най-добре да си създадеш втора dial-up конекция като копие на първата, но да смениш AT командите, иначе при смяна на СИМ-а в телефона трябва да сменяш и настройката. А с две конекции - би трябвало да си стоят настроени за всеки оператор, и си звънкаш на която трябва.
          Windows... не е лесно. Интересната АТ команда се въвежда като настройка на модема, а не на връзката. Евентуално може да се насипят няколко профила в телефона (само някои могат да достъпват различни профили през АТ) и после да се набира *99***1# - първи профил, *99***2# - втори и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Значи:
            Това AT+CGD.. е настройка на профил в модема. Ако с м-телската настройка пердашиш в мрежата на Глобул, няма да стигаш далече. Това е основна настройка в телефона, за да имаш GPRS и други подобни блага. Нормално пристига на SMS от оператора като се включиш с нов телефон, но може би не веднага и не под номер 1.

А ето къде се въвежда това:
            Control Panel/System/Phone And Modem Options/страница Modems/(избираш standad bluetooth modem ...) / Properties/страница Advanced
            Досега там стоеше: &D2
            Въведох посочения текст и се промени грешката-стана грешка в хардуера. Т.е. изобщо не се установява връзка с телефона. С настройките, които имам(старите) се свързвам без проблем към мрежите на Теленор и МТел. Към Глобул не става. Не става и по посочения начин. Със старата настройка при Глобул стига до "Registering your computer on the network"... и връща грешка.
            Има някоя тънкост в настройките, която никой от тях не се сеща да посочи.

................

Така се оказа накрая... Ясен даде в един от постовете си отговор на проблема...
            Понеже имам няколко оператора(това на техническия персонал го бях повторил няколко пъти), профилът е станал номер N. Аз в момент на откровено раздразнение отворих dial-up връзката и в полето Alternates добавих едно под друго: *99***1#, *99***2#,... *99***5#. И с първото щракване нещата си дойдоха на мястото.
            Последно редактирано от Еmil; 27-12-09, 23:21.

Коментар

всичко е наред, значи. Можеш да оставиш само един от "номерата" - след като го пробваш кой е. За мтел явно е *99***1#, за Глобул - някой от другите. За да дава хардуерна грешка, значи си направил правописна грешка в конфигуриращата команда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X