Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интегрална схема на парктроник!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интегрална схема на парктроник!!

Здравейте колеги,взех си един парктроник обаче нещо не работи!!След доста оглед и измерване се оказа интегралната му схема която е монтирана на конзола.Да обаче фирмата която е продала въпросният парктроник е изтрила надписа на интеграла (всеки се досеща защо)!!
    Ще пусна точният модел парктроник и броя на крачетата на интеграла ако може да ми помогнете някак??
    Марката е на VOLCANO модел BS616

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: помагайте за интегрална схема на парктроник!!

Без надписи - надали. Корпусите са стандартни, и има хиляди други чипове в същия. При това може да е процесор, а вътре - софтуер, който е МНОГО малко вероятно да може да бъде изкаран, предвид и това че чипа не е в ред.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Потърси за al Khateеb car parts или това дето е най-долу на етикета.
      Последно редактирано от Пенчо; 07-11-09, 18:37. Причина: грешка

Коментар

Снимка на платката от двете страни?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Снимка на платката от двете страни?

Коментар

До: Интегрална схема на парктроник!!

На пръв поглед прилича на микроконтролер. И да разбереш какъв е, за да го смениш и парктроникът да проработи ти трябва и съдържанието на паметта/паметите му (фърмуерът). Общо взето трудна работа. Някой мерил ли е по-задълбочено. Гледам, че кварцът не е разпояван, а се случва да дефектират. Струва ми се, че липсва един чип на платката.

И коментаторите...

Коментар

На пръв поглед прилича на микроконтролер. И да разбереш какъв е, за да го смениш и парктроникът да проработи ти трябва и съдържанието на паметта/паметите му (фърмуерът). Общо взето трудна работа. Някой мерил ли е по-задълбочено. Гледам, че кварцът не е разпояван, а се случва да дефектират. Струва ми се, че липсва един чип на платката.
              Кой кварц дефектира?Чипа който липсва от цокала ли говориш?

Коментар

Това, на което пише "Т1", предполагам, макар че корпуса ми е малко странен. Да не е керамичен, а не кварц?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                  Кой кварц дефектира?Чипа който липсва от цокала ли говориш?
                  Синият чарк до цокъла на чипа, с означение Y1, ако правилно го разчитам. Чипът който ме съмнява, че липсва е горе в дясно. Всички неизползвани падове фабрично са запълнени с припой. Само тези на тоя чип не са. Или някой си е играл да ги отпуши или там е свален чип. Резонаторът е керамичен, без вградени кондензатори.

И коментаторите...

Коментар

Според мен е PIC16 или PIC18. DIP 28 им е любим корпус на Микрочип.

Ако подозренията са, че точно той не работи според мен е добре да се провери дали е захранен правилно, работи ли му тактовия генератор, получава ли правилен рисет.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Синият чарк до цокъла на чипа, с означение Y1, ако правилно го разчитам. Чипът който ме съмнява, че липсва е горе в дясно. Всички неизползвани падове фабрично са запълнени с припой. Само тези на тоя чип не са. Или някой си е играл да ги отпуши или там е свален чип. Резонаторът е керамичен, без вградени кондензатори.
                      Моят модел е за 6 датчика,има същият модел с 8-датчика,явно тогава се слага допълнително този чип.Но не е барана платката аз я севтосах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X