Дистанционно на цифров тунер за кабелна ТВ. Взе нещо да "хваща" трудно, едната батерия малко протекла. Разглобих го, почистих всичко - платката с контактен спрей, гумата с бутоните с обезмаслител и после с контактния. Тръгна перфектно, с леко натискане на бутоните. На другия ден пак старата история. Вчера му бях извадил батериите,че го разнасях да си търся друго, ама няма. Снощи слагам батериите и пак работи перфектно. След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с дистанционно управление
Свий
X
-
1. Изчисти хубаво всичко което си омазал с контактен спрей.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение...След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
- 3 likes
Коментар
-
Не, стреля само с натискане на бутон, но иска много натискане.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПогледни IR светодиода на дистанционното през камерата на телефона да не би да "стреля" постоянно.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
1. С какво?Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение1. Изчисти хубаво всичко което си омазал с контактен спрей.
2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
2. и 3. Защо?
Същата процедура я направих по същото време на дистанционното на дърт телевизор, там ядове никакви. Правил съм го и на други дистанционни. Миналата година пак такова дистанционно се пазареше, пак не стана с него номера. От кабеларката ми изровиха това, но след като протече батерията се влоши, а не е като да се е разтекла много, леко на контактната пружина. Смених батериите но не работеше добре, затова и го чистих. Платката беше добре омазана с кола/ кафе или не знам какво още.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Защото колкото и да ни се иска, пенкилери които лекуват главоболие, кашлица, стават за полиране на мебели и смазват скърцащи панти няма, и няма да има. Независимо какво твърдят търговците.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение...2. и 3. Защо?
А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват...
И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...
- 1 like
Коментар
-
А 1. ?Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗащото колкото и да ни се иска, пенкилери които лекуват главоболие, кашлица, стават за полиране на мебели и смазват скърцащи панти няма, и няма да има. Независимо какво твърдят търговците.
А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват...
И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
В случая не е така, при нас си купуваш приемника. Моя е много стар и вече няма дистанционни. Искам да закърпя това дистанционно, телевизорите на които се ползва за 20 годишни и утре може да ги няма. Не искам да купя нови, тези ми вършат работа. Не хвърлям работеща техника.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
-
1...Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеА 1. ?
Ако джаджите са пред мен и ги правя в нормалните ми работни условия, знам с какво. Ама като не те знам ти с какво разполагаш...
Аз бих опитал да измия платката със спирт. Като втора опция, вода и малко сапун (не меглио и производните му). След това обилно измиване с вода, и задължително подсушаване със сгъстен въздух. Ако не разполагаш със сгъстен въздух по-добре не я мий с вода, че шансът да стане по-зле е голям.
Гумянака на клавиатурата бих измил отново с вода и сапун. Не бих използваш разтворители, та били те и "уж безобидни" като спирт.
Коментар
-
И за да ме разбереш по-добре:
Въпреки нелошата колекция от контакт клинъри, ги използвам рядко, и само в краен случай.
Възможно е да имам и още пръскалки, ама това беше на сгода за снимка.
Някаква част от показаните съдържат различна химия и работят по различен начин. Съответно и крайният резултат е различен.
Например, тоя горе, вдясно, според мен е или 1:1 или почти с брейк клинърите (обезмаслителите).
Та токова за пенкилерите...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар