Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с дистанционно управление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с дистанционно управление

Дистанционно на цифров тунер за кабелна ТВ. Взе нещо да "хваща" трудно, едната батерия малко протекла. Разглобих го, почистих всичко - платката с контактен спрей, гумата с бутоните с обезмаслител и после с контактния. Тръгна перфектно, с леко натискане на бутоните. На другия ден пак старата история. Вчера му бях извадил батериите,че го разнасях да си търся друго, ама няма. Снощи слагам батериите и пак работи перфектно. След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Погледни IR светодиода на дистанционното през камерата на телефона да не би да "стреля" постоянно.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      ...След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
      1. Изчисти хубаво всичко което си омазал с контактен спрей.
      2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
      3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Погледни IR светодиода на дистанционното през камерата на телефона да не би да "стреля" постоянно.
        Не, стреля само с натискане на бутон, но иска много натискане.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          1. Изчисти хубаво всичко което си омазал с контактен спрей.
          2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
          3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
          1. С какво?
          2. и 3. Защо?
          Същата процедура я направих по същото време на дистанционното на дърт телевизор, там ядове никакви. Правил съм го и на други дистанционни. Миналата година пак такова дистанционно се пазареше, пак не стана с него номера. От кабеларката ми изровиха това, но след като протече батерията се влоши, а не е като да се е разтекла много, леко на контактната пружина. Смених батериите но не работеше добре, затова и го чистих. Платката беше добре омазана с кола/ кафе или не знам какво още.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

...2. и 3. Защо?
            Защото колкото и да ни се иска, пенкилери които лекуват главоболие, кашлица, стават за полиране на мебели и смазват скърцащи панти няма, и няма да има. Независимо какво твърдят търговците.

А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват... И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Защото колкото и да ни се иска, пенкилери които лекуват главоболие, кашлица, стават за полиране на мебели и смазват скърцащи панти няма, и няма да има. Независимо какво твърдят търговците.

А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват... И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...
              А 1. ?
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Обикновено кабелния ТВ оператор ти дава ново дистанционно без пазарлъци.То е нещо, което е направено в Китай за под 1 долар.Често се поврежда, и лечението е ново

Коментар

В случая не е така, при нас си купуваш приемника. Моя е много стар и вече няма дистанционни. Искам да закърпя това дистанционно, телевизорите на които се ползва за 20 годишни и утре може да ги няма. Не искам да купя нови, тези ми вършат работа. Не хвърлям работеща техника.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

А 1. ?
                    1...
                    Ако джаджите са пред мен и ги правя в нормалните ми работни условия, знам с какво. Ама като не те знам ти с какво разполагаш...

Аз бих опитал да измия платката със спирт. Като втора опция, вода и малко сапун (не меглио и производните му). След това обилно измиване с вода, и задължително подсушаване със сгъстен въздух. Ако не разполагаш със сгъстен въздух по-добре не я мий с вода, че шансът да стане по-зле е голям.
                    Гумянака на клавиатурата бих измил отново с вода и сапун. Не бих използваш разтворители, та били те и "уж безобидни" като спирт.

И коментаторите...

Коментар

Ами под ръка имам етилов спирт 95 процента. Въздух няма, трябва да ходя по комшиите, ще го пропусна май.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

И за да ме разбереш по-добре:
                        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:c_cleaner.jpg Прегледи:0 Размер:356.6 КБ ID:7007229

Въпреки нелошата колекция от контакт клинъри, ги използвам рядко, и само в краен случай.
                        Възможно е да имам и още пръскалки, ама това беше на сгода за снимка.

Някаква част от показаните съдържат различна химия и работят по различен начин. Съответно и крайният резултат е различен.
                        Например, тоя горе, вдясно, според мен е или 1:1 или почти с брейк клинърите (обезмаслителите).

Та токова за пенкилерите...

И коментаторите...

Коментар

Позаредил си се . Виждал съм контактен спрей, който си е чисто проникващо масло тип WD40. Моят е на Motip и се изпарява веднага, не оставя мазно. Довечера ще се пробвам със спирта.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Купи си едно обучаемо дистанционно. Ще си поиграеш малко и става.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Аз ги лекувам с графит(молив) на контактната точка от към "гумянката"
                              Почистването със спирт задължително

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 3 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X