Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за smd платки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за smd платки

Можете ли да ми препоръчате някакъв вид универсални (експериментални) платки, разчетени за smd-монтаж, 5mils ме устройва идеално, за по-дребните нямам нерви засега. Използувам предимно SO-корпуси (6mm wide).

Засега съм мяркал такива само такива, но SO/SOIC част е твърде малка, а SSOP и QFP са с грешка в единия размер и повечето са практически неизползваеми.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Питане за smd платки

А защо не си направиш на някоя програма, и да дадеш да ти ги направят. Ако решиш, аз имам едни пловдивски хаймани, при които редовно правя платки.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      А защо не си направиш на някоя програма, и да дадеш да ти ги направят. Ако решиш, аз имам едни пловдивски хаймани, при които редовно правя платки.
      Не знам дали няма да ми легнат златни, предвид шаблоните. Майните и аз ги знам, като разгадая някой ден в какъв точно формат искат дрил-файла, ще ги търся, че има и платки за правене.

Коментар

Ако не те е страх може да се пробваш с ютията на жена ти.

Коментар

Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
          Ако не те е страх може да се пробваш с...
          Рецептите ги знам, и с лазера, и с фотолак и със CNC, просто ми се иска да е нещо готово и да е що-годе читаво, нямам нито време, нито нерви да се занимавам да си ги правя.
          Май все пак ще взема да послушам Спарки да си направя нещо на Оркада и на поръчка...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Не знам дали няма да ми легнат златни, предвид шаблоните. Майните и аз ги знам, като разгадая някой ден в какъв точно формат искат дрил-файла, ще ги търся, че има и платки за правене.
            Приемат всякакви формати от широкоизвестните. Аз конкретно бачкам с Altium Designer 2009 понякога, и им давам файлове в тоя формат.

Травят ги, кеф ти калайдисани, кеф ти никел-злато. За 3 платки с размер 7х5см, барабар с шаблоните, взимат около 25лв, за бавна поръчка. За по-голяма бройка цената е надолу, а ако после поръчваш още със същия шаблон, повече не ти взимат пари за шаблон.

Изобщо, аз засега съм доволен.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Приемат всякакви формати от широкоизвестните. Аз конкретно бачкам с Altium Designer 2009 понякога, и им давам файлове в тоя формат.

Травят ги, кеф ти калайдисани, кеф ти никел-злато. За 3 платки с размер 7х5см, барабар с шаблоните, взимат около 25лв, за бавна поръчка. За по-голяма бройка цената е надолу, а ако после поръчваш още със същия шаблон, повече не ти взимат пари за шаблон.

Изобщо, аз засега съм доволен.
              Това с метализация или едностранно само?
              А за дрил-файла - просто на сайта им имаше някакъв странен формат, който не ми стана много ясен, но така и не съм звъннал да питам, което си е моя грешка.
              Иначе за шаблоните ясно, че е еднократно, просто на някои места като чуят метализация и цените стават много интересни.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Това с метализация или едностранно само?
                А за дрил-файла - просто на сайта им имаше някакъв странен формат, който не ми стана много ясен, но така и не съм звъннал да питам, което си е моя грешка.
                Иначе за шаблоните ясно, че е еднократно, просто на някои места като чуят метализация и цените стават много интересни.
                Това е двустранно, с метализация, солдер маска и бял печат, никел-злато, и поръчка за 20 дена. По-бързи поръчки са по-скъпи, естествено. Имат и 3-дневна дори, и на всичкото отгоре я спазват.

Не им давам дрил файл. Давам им направо .PCB файла, а те от него си вадят каквото им трябва. Поддържат протелските формати, а няма начин да не поддържат и OrCAD-ските. Просто им звънни и ги питай.

ей ги на: http://selectrapcb.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X