Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е тава според вас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не разбирам и за това го задавам. Не всеки е компетентен по всички въпроси. И да става въпрос за мен. А и човек мисли по друуг начин когато живее в кооперация със съседи които не дават съгласие да си направя външен или вътрашен асансиор.и не е излизал 4 години просто почваш да се хващаш за сламки.

Коментар

Уред за повдигане на товари не е предвиждан за хора.
      То е все едно ако трябва този човек да отиде до болница на вържеш количката за теглича на някоя кола и така да го транспортираш до там!
      Враг усраине

Коментар

Не е предвиден за хора,защото на джойстика няма бутон SOS ли!? Айде стига еврогейщина. В съседния блок,един инвалид си беше направил някаква самоделка да слиза през терасата с количката. На първия етаж,ама това не е от значение.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Resizer_16912936252291.jpg
Прегледи:274
Размер:1.34 МБ
ID:6932588 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Resizer_16912935617911.jpg
Прегледи:274
Размер:1.54 МБ
ID:6932589
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Това изглежда като самоделна платформа и е доста далеч от идеята да закачаш хора с телфер с цел транспорт!
            Всъщност дори на платформите по строителните обекти е забранено да се возят хора.
            И го пише, въпреки, че са фабрични.

Това последното да го заведем като евро-гейщина но телфер с количка е като сюжет от балканска комедия.
            Специалист по всичко или Бал-Кан-Кан.
            Всъщност застъпено е и в двата филма
            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
              Не разбирам и за това го задавам. Не всеки е компетентен по всички въпроси. И да става въпрос за мен. А и човек мисли по друуг начин когато живее в кооперация със съседи които не дават съгласие да си направя външен или вътрашен асансиор.и не е излизал 4 години просто почваш да се хващаш за сламки.
              Здравейте, покрай баща ми Бог да го прости, наскоро почина и така не се и стигна до това решение, но може да е решение за вашия въпрос, столче за изкачване на стълби за трудноподвижни хора, ето снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:product_5126.jpg Прегледи:0 Размер:16.8 КБ ID:6932598

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:product_4566.jpg Прегледи:0 Размер:55.6 КБ ID:6932599

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:product_6336.jpg Прегледи:0 Размер:21.5 КБ ID:6932600

Монтира се покрай парапета на стълбището за да стига до съответния ви етаж и е много по-евтино решение от изграждане на асансьор за който съседите ви са против.

Коментар

• valyon
                valyon коментира
                Редактиране на коментар
                Виждал съм подобно устройство но ккакто казах поради не съгласшието на съседите и някои особености на сградата не ми върши работа. Ако беше само до първия етаж да щеше да е идеално. Благодаря все пак.

Качването на хора където и да е с телфер е крайно лоша идея. Това няма никакво осигуряване.
              Виждал съм инвалидна платформа до третия етаж, нещо от дълбините на соца извадено, което си беше жив хаспел, но платформата се задвижваше с верига и имаше допълнителни въжета за осигуряване.
              Разликата между това дали ще се возят хора или не, е в осигуряването. При мен в офиса до подземните гаражи се стига с платформа. При съседите е с асансьор. Като изключим "кабината", другото е на 80% едно и също. Да, обаче осигуряването на асансьора спрямо платформата е от порядъка х4 спрямо платформата. Повече и по-дебели въжета, еднопосочни съединители, една верига в повече, врати, защити и пр.... Дори да стане нещо, да избие хидравликата, и т.н., асансорът няма да се разбие долу. Платформата е с една верига и някакво въже, което уж трябва да издържи 3.5 тона...
              Последно редактирано от santaclash; 06-08-23, 13:42.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

https://www.tiktok.com/@otvetnareakc...66569356315930

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
                  А сега да попитам, до колко е сигуно. Става ли да повдигне инвалид заедно с инвалидна количка ( около200кг.) от земята до втори етаж?
                  Моя вдига всичко до половин тон,за сега до ет.5 .Другото е на собствена отговорност.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Да увиснеш на въжето на телфер в инвалидна количка ще да е голяма глупост. Пак може да се ползва телфер, но примерно ако се върже към стената релса до съответния етаж и по нея да се движи кош в който е качена количката с човека. Така ще могат да се направят осигуровки при евентуален проблем с телфера. Самата машина трябва да е по сериозна изработка и товароносимост от конфекцията, която се продава на пазара.
                    Ако комшиите нищо не разрешанат остава вариант със строителна платформа. Те са на колела и може да си прикараш под балкона да речем. Вдигат доста нависоко и са сигурни , а и са направени за хора. Нещо такова, за да стига до втория етаж, има най различни модели и височини.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:платформа.jpg
Прегледи:234
Размер:6.6 КБ
ID:6933020
                    Последно редактирано от piron45; 10-08-23, 10:09.

Коментар

Аз пък му предложих на човека да се съберем и да го изведем в парка , ама той от срам ми отказа ..... айде да му покажем какво беше форума едно време и да му помогнем да се разходи в парака на чист въздух
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Ето и една система за преминаване на стълби с инвалидна количка.
                        Система за количка

Моторизираната система за изкачване на стълби Smart S, дава възможност да прикачите количка, без да е необходимо да местите пациента. Може да се регулира според големината на всяка количка. Монтира се бързо, лесно, удобно и безопасно.

Характеристики
                        • Размери разгъната система 77*70*(105-163)
                        • Размери сгъната система 105*55*28
                        • Лимит на товаримост 200кг.
                        • Зареждане на батерията 6ч.
                        • Изминаване с едно зареждане 2500 стълби
                        • Нетно тегло 30кг.
                        • Брутно тегло 46кг.
                        • Материал Алуминий
                        • Гаранция 2 години

https://youtu.be/EQsqM6c5u8g
                        https://adapt.bg/category/27/%D1%83%...%B1%D0%B8.html

Последно редактирано от piron45; 10-08-23, 11:37.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                          Редактиране на коментар
                          Това изглежда доста хитро решение .

Сайта където продават https://www.smartspharma.com/%D0%BF%...kaApgvEALw_wcB

Коментар

Аз малко не разсбрах несъгласието на комшиите. Ако ще си инвестираш проекта и става дума за това да осигуриш известна мобилност на човек със специални потребности, мисля че има чисто юридически начини да ги "съгласиш" комшиите доста бързичко. Да не говорим за времеви понятия като 4 години.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                            Редактиране на коментар
                            Човека е много скромен и предполагам не смее да влиза в конфликти.

1 коментар

• #29.1

Вчера, 21:16

Човека е много скромен и предполагам не смее да влиза в конфликти.
                          И к'во? За да не влиза в конфликти, да вдига инвалидна количка с телфер? Тук има някакви извратени разбирания за толерантност, безопасност, грижа за човека и какво ли не.
                          Доколкото съм виждал подобни решения, релсата за седалката се слага по парапета, а не по стената на стълбището. Със съответната преработка на системата за достъп (четецът за чипове на входната врата) такава система до 3-ти етаж струваше около 20 000 евро. Да! И аз малко се замислих, когато видях такова изпълнение наживо, но се оказа, че "катеренето по стълбите" на подобна платформа е доста по- евтино и безопасно от преработка на асансьорната уредба.
                          А-а-а-а, колко би струвал подобен телфер или хаспел, със съответните осигуровки? Как би изглеждал върху фасадата и как биха реагирали комшиите, пред чиито прозорци и балкони минава подобна конструкция?
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                            Редактиране на коментар
                            Нито аз, нито ти сме в неговите гащи ....
                            Самочувствието е сложно нещо .
                            Дай да помогнем на човека да се разходи до парка, а комшийските неволи ще ги мислим после

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X