Обява

Свий
Няма добавени обяви.

настройка на станция????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• настройка на станция????

понеже имам Midland Alan 100+ и стои неизползваем ме интересува възможно ли е да се сменят честотите му с разрешените за гражданска употреба
    Сузуки Самурай-старт от скрапа
    0885192667

Re: настройка на станция????

Първоначално публикуван от samurai_1(миро иванов)
    понеже имам Midland Alan 100+ и стои неизползваем ме интересува възможно ли е да се сменят честотите му с разрешените за гражданска употреба
    Че доколкото виждам в нет-а, тази станция работи в СВ диапазона, а пък той си е разрешен за гражданска употреба.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

СБ е 27 МHz.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        СБ е 27 МHz.
        Е да де. Midland Alan 100+ e точно в този диапазон.
        И в момента я има на прИмоция в "Метро" за 119.99 с ДДС
        Ние не сме неутрални!

Коментар

А ... Значи има разни. В търсачката първото беше някви дребни чекии на 433, ЛПД.

Коментар

Явно грешката е в моят телевизор понеже пише FM/AM реших че може да работи и на 446
            Сузуки Самурай-старт от скрапа
            0885192667

Коментар

Сигурно може. Йори знае един който сигурно може да и смени диапазона.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                Сигурно може. Йори знае един който сигурно може да и смени диапазона.
                Струва ли си да се опитваш да правиш от СВ радиостанция такава за PMR 446???
                Комплект 2 бр. Midland G5 (PMR 446) в Метро е 80 лв, а имаше и някакви по-евтини уоки-токи-та.
                Също комплект Кобра МТ725С (2 бр. + акумулатори + зарядно) в Пулсатор бяха към 140 лв.
                Последните ги ползваме цяло лято и съм доста доволен. Вярно е, че не са професионални, но като за нашите цели вършат работа. И при целодневно използване (не много интензивно) батериите не са ми падали съществено.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Диапазона на един предавател може да се сменя в сравнително малки граници. Невъзможно е смяната на CB към то 446, и схемните решения и елементната база са различни... Това е все едно от трактор с пренастройка да направите ферари и обратно...
                  VPetrov.photography

Коментар

От 433 не става ли 446? Високочестотната част трябва да може без особени проблеми. Обаче нямам идея дали процесора и форматите му са същите.

Коментар

От 433 със сигурност може да отиде на 446, но от 27 на 446 забрави. Онзи да не е господ. Най добре е тези които си купуват станции и не са наясно да си вземат консултант за да не се налага после да се правят гимнастики от сорта на пренастройки. Безмислено е. И най важното е да не се купуват евтини станции защото са със слабо излъчване, лоши микрофони и е пълна мъка за останалите да разберем какво ни говорят. В е-шопа на форума има няколко модела които са повече от добри, не си заслужава да купувате дърветата от метро. Изхвърляте пара на боклука.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Йори твоя човек може ли да види една МОТОРОЛА CP040 дали може да се ползва на 446?
                        http://www.maximonsolutions.com/cp040.html
                        Последно редактирано от ves1; 25-02-07, 11:08.
                        Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                        0884837709
                        0878383528

Коментар

На адреса който си дал не са посочени достатъчно данни. Търси представители на Моторола и питай тях. Моят съвет е да не се занимаваш.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

90-те години бях таксиметров шофиор и работех с Midland Alan 100+ ясно е че работи на 27 mHz и е безуно да се мисли, че може да се препрограмира на по високи честоти (дори и до 50 mHz не може да стигне). По отношение FM/AM бутона го водеха, че FM било цифрово излъчване и се чува по-ясно но на по-къси растояния, а АМ аналогово и се чува на по-големи растояния с повече странични шумове. Според мен този бутон си е чиста глупост .

Коментар

трябва ми станция на 160MHz.имам на 400MHz.можели да се направи.
                              КАРАЙ БАВНО ЗА ДА ЖИВЕЕШ ПО ДЪЛГО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X