Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулатор на напрежение

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Регулатор на напрежение

    Здравейте, имам проблем с един стар мотоциклет на който му е изгоряло CDI. В момента няма от къде да се намери оригинално и варианта е да се сложи от някакъв друг мотоциклет.
    Сложих друго CDI с което мотоциклета работи, но CDI изгаря. Намерих схема в нета според която макс. напрежение на което може да работи е 350V AC а това напрежение се достига и прехвърля.
    Сега си мисля за вариант за регулатор/стабилизатор на напрежението на 200V AC да речем, но в нета не намирам нищо което да мога да добавя.
    На този етап знам, че при ритане на манивела напрежението е от 20 до 40V празен ход около 100V. CDI е комплект с бобината, но си нямам на идея каква е общата мощност за да задам като критерии какво искам да ми направи някой ако е възможно.
    Питането като цяло ми е дали има човек във форума който да изработи въпросния регулатор/стабилизатор на напрежение.
    EXC TPI 2019

  • #2
    Виж в мотозоната, има едно момче Марто СМД или нещо подобно. Той прави регулатори на напрежение - използвах негов и съм доволен.

    Коментар


    • #3
      От "магнета" се зарежда един кондензатор. В правилния момент, един тиристор го изпразва в бобината и се получава искра. Тези част е сравнително устойчива на повишени напрежения, а и повечето магнети са с близки напрежения. Някои схеми, които съм виждал, опасно високото напрежение паразитно отпушва тиристора и се получава искра в неправилен момент...

      Коментар


      • #4
        0898/73-65-30, Марто

        Коментар


        • #5
          Ще звънна на колегата който ми препоръчвате. Иначе ако напрежението не се покачва с CDI няма проблем, смисъл не загрява. Кара ли се на "гюронтия" и започва да грее. Първо бях купил някакво по евтино и се предаде много бързо, след това купих уж оригинално и не се нагряваше, и си казах, че ще работи, но уви.
          А реално гледам схеми по нета и там повечето части са направени за около 400V и затова предполагам, че нещо не издържа.
          EXC TPI 2019

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X