Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за (не)нормален компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за (не)нормален компютър

По препоръка на dhx инсталирах Ad aware, която се подвизава на компа, само 24 часа. Днес, скоропостижно, я разкарах! Ами не може да се зарежда Виндоса повече от 10 минути! Какво му тежи толкова, бре?
    Благодаря на всички отзовали се и започвам да пълня "мечето" със стотинки...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нова програма, много програми или някакъв вирус.Може и време да му е станало за преинсталация.Колкото повече време карате с един уиндоус той по-често почва да дава грешки.
      Може да си сложите ново "прозорче"

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        По препоръка на dhx инсталирах Ad aware, която се подвизава на компа, само 24 часа. Днес, скоропостижно, я разкарах! Ами не може да се зарежда Виндоса повече от 10 минути! Какво му тежи толкова, бре?
        Благодаря на всички отзовали се и започвам да пълня "мечето" със стотинки...
        Хубаво, ама махна ли пандата?
        Per aspera ad astra.

Коментар

Не съм забелязал да пречи.
          Забравих да спомена: Преди 3-4 месеца е правена преинсталация.

Коментар

Добре, не я махай,
            но не се чуди, защо ти виси компютъра.
            Per aspera ad astra.

Коментар

ей това за нов комп е добра идея винаги ама само ако имате нужда. 100 процента компа е заразен.нищо повече. ад ауера е абсурд да бави.... просто наистина тая панда нищо не пази. напълнил се е с гадинки. направи ли му скен и да му дадеш да изтрие каквото е намерил? само изтриване!!! ама за толкова време от преинсталацията може да се напълни със стотици вируси. едно неподходящо посещение на някой сайт (особено с интернет експлорер, ако някой още го ползва де) и е готов.а пандата е наистина много слаба. раздават я без пари и по бг министерства и учреждения само да се зариби някой...... а това че бави е докато някой лоудер събира инфо из компа...... а вчера оправях един комп който иначе го поддържал някъв пич завършил информатика и поддържащ комповете на едно министерство (нема да казвам кое) ама за пръв път през живота си видях и никога не съм го вярвал и допускал че е възможно- ИНСТАЛИРАНИ 4 (ДА ЧЕТИРИ) антивирусни програми, резултата е ясен- комп без никва защита и пълен с конфликти.... та има и такива ''специалисти'' в родината ни де и то с дипломи.... и сега не мога да си обясня как е успял да набие 4 антивирусни ама явно това се учи в университетите (хахах). та ако нямаш какво да криеш в компа си (пък и аз няма да ровя) пак ти предлагам да ми дадеш да вляза в него да се пробваме да го спасим или ми го метай на вилата и срещу една бира ше го напраим нов
              п.с. опа срещу две бири че и за теб да има ;-)
              п.п.с. и в никакъв случай не плащай нещо онлайн през тоя комп. както и ако банкираш въпреки че там е друга бира със сертификатите де ама де да знам некой дали не може и сертификат да дръпне.
              Последно редактирано от Tony33; 04-08-09, 22:32.
              висете отпуснато

Коментар

Ами нали инсталирах Ad Aware. С него XP и след 10 минути не беше готов. Като кликна да я зареди - още толкова минути! Махнах я и си зарежда за 2-3 минути. Със или без Panda - няма разлика. Затова казвам, че не пречи. При преинсталацията бяха сложили Касперски. Личеше, че се затормозява. Тя пък ми омръзна с напомняне през половин час да съм си купел "продължение"...Като добавим и бавенето - разкарах я. Пандата не знам какво прави, но не товари и от време на време съобщава, че е изтрила нещо. И пак да кажа: Чегъртането на диска не е постоянно. Вчера и днес си работи нормално. Или, както си е бил винаги.
                На предложението на dhx за дистанционна помощ - нямам против, но се опасявам, че ще объркам нещо. Ако е за трудно разбиращи и бавно възприемащи, давай програмата.

Коментар

Колега , "дръпни" си Error Repair Professional . Има го в Замундата със съответното "хапче" (крак). За мен е перфектната чистачка. Не пре...ва регистъра , стига да не ползваш Registry optimyser. Аз я ползвам всеки ден от година и нещо насам и не съм имал никакви проблеми с нея . Не е лошо и да си дефрагментираш дисковете - JKDefrag (добра и безплатна). Проблема не ти е в Рам-а.
                  Колкото до Пандата - махай я веднага! А пък Касперски е най-пречещата антивирусна , която познавам.
                  По- добре Авира , а най-добре NOD32...
                  Както спомена колегата по- горе 2 или повече антивирусни , обаче никога! Махаш едната и слагаш друга.
                  Успех!
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

До автора на темата.
                    Дръпни си каквато антивирусна програма си харесаш (АВ), но си махни другите (деинсталирай) и си махни Fire Wall-a на Windows.Повечето програми със себе си имат интернет протекция, Fire Wall и защита(мониторинг на ПЦ-то) Пускаш Deep scan и чакаш какво ще отрие АВ-то.Ако може да се изтрие добре, ако не може провери регистрите и ръчно го махни гада, като видиш преди това къде точно се намира с помоща на АВ-а.Ако и така не стане back up на важните неща и слагаш нов Window$.

Коментар

стига сте тормозили човека

bojitch, отиди в първия срещнат интернет клуб и дай 10лв да ти го преинсталират
                      за 2 часа си готов и ще ти е мирна главата
                      EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

ами като ме ''фанеш'' във скайп ми пиши. ще помагаме. а аз пак си настоявам- свали си ад ауера направи фул скан и дай remove all (или като свърши скана (щото може и да е до половин час както е забатачен компа ми пиши на скайп и ще ти помагам да свършим работата). качи го на пъснат и заредил комп. а това че зарежда толкова време със ад ауера показва че имаш проблем със антивирусната. ад ауера отчита че нямаш защита и рънва.... тази програмка е спасявала 100 ци компове от преинсталация ;-). после ще ти пратя коорпоратиен антивирус (тежичък) ама няма да имаш повече проблеми с вируси ;-).
                        скайпа ми пак bordbg
                        висете отпуснато

Коментар

Ако ползуваш Р2Р програмка от рода на LimeWire, BearShare и т.н. е възможно някойда ти "дърпа ресурси". Зависи от настройките на въпросната програмка. Ако пък е зададено въпросната програмка, заедно със Skype, антивирусната и още куп неща да се зареждат автоматично, с включване на компа, може ХР да се зарежда и 15 минути. Не бързай да сменяш компютъра. С неподходящи приложения и трупане на информация на харда, скоро и геймърска машина ще ти умалее. Това, че си спукал гума, не е причина да сменяш колата, я!
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не не, стига сте карали човека само да инсталира програми, само ще омаже повече.

start>run>msconfig - тука от стартъпа махаш всичко не уиндолско, от сервизите също
                            start>run>regedit - local machine>software>microsoft>current version>run
                            отново триеш всичко

така ще се зарежда само вин-а. Махни пандата, хубава е пази, но е много тежка. Хубава антивирусна е тази, която освен да ти пази компа ти позволява и да работиш на него.

Аз ти препоръчвам аваст хоум. Лека и безплатна и има една много голяма екстра в сравнение с другите - трие бацилите и сканира преди да буутне бозата.

Освен това с десен клик на десктопа proporties>screen saver>power options нагласи някъкъв пуър сейвинг....да гаси харда след 10-15 мин.

512 рам си е екстра...ако не играеш игри, ако ти е и слаба видио картата и процесора, ще лагва доста и на флашовете. Обаче не и докато работиш нещо елементарно. ХП то със всикко над 128 рам се държи доста прилично.
                            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

е темата е стара ама това което казваш със регедита и конфига не се заблуждавай че ще спре вредителски файлове(повечето не стартират от рестарт на компа а по други схеми). и може да изключи доста полезни за дадения комп неща (поддръжка на езика като начало) там си е само да цъкаш и да поотпуснеш около шията на компа да не рънва много от излишните неща. ама няма много общо с вируси. а без антивирусна ''прозорец'' не издържа за жалост. виж други ОС мое и да ги мъчиш..... и на мен най-дразнещото нещо на компа (след ''прозореца'' ) е антивирусната ама какво да се прави. омръзва да приспособяваш секви програми които ти потрябват към другите ОС пък и повечето си остават със бъгове. та чичко паричко ни държи засега още...... а ние колко си плащаме досега в бг секи си знае..... ;-)
                              висете отпуснато

Коментар

Макар и късничко, и аз да дам моето мнение.
                                ИСкам напълно да се увериш, че докато стърже по харда, таск мениджърът не показва, че някоя програма ръфа процесорното време. Ако е така, то е много вероятно да имаш проблем с хард-диска. Случва се да се счупи проводник на някоя от главите и тогава, когато се опитва да достъпи файл, намиращ се на съответната плоча, се бави много, докато разчете данните, ако изобщо успее. При това светодиодът свети постоянно, почти без да премигва. Също характерно е, че тогава хардът не издава тракащи звуци.
                                Ако е точно това, тичай за нов хард, после вържи другия като втори и копирай каквото можеш да спасиш!
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X