Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за (не)нормален компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за (не)нормален компютър

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Свободни 45 GB! Но RAM-а е само 512 МВ. Panda антивирус. Отвреме-навреме съобщава, че замазала някой и друг вирус. (и даже се пъчи ) По-горе писах - проверих (доколкото разбирам) всички възможни програми. Пълен пас! А той си щрака. Нямаше да ми пречи, но така бави останалите действия и затова му клъцвам тока! След новия старт, два-три дни, се държи нормално и отново същото. Педжеровод предложи някои възможности, но не разбирам толкова. Май си плаче за нов.
    Понякога козата си иска пръч.Няма вечни неща.

Пак те съветвам да му направиш профилактика и да си смениш RAM-a,поне на първо време мисля,че това ще помогне.

Коментар

чисти ли го с Ад ауере? 512 рам не е проблемен.до колкото разбрах си с ХП и 512 си стига.не стига когато има некви скрити процеси.а толкова ''скрити'' и упрорити са само някой нежелани "ад'' (прибавени) или други ''програмки''. пак настоявам качи си от нета Ad-aware и направи фулл скан. може да килнеш процесите от ''вървящи'' процеси ама пак ще се самоактивират ако не ги изтриеш.не бързай да си отписваш компа.вече съм виждал какви ли не съвети (дори последния случай много фрапиращ- от един магазин който имат и сервиз посъветваха един пич да си смени дъното на лаптопа заради уайрлесс картата че не работела а човека просто некой му изтрил лаптоп мениджъра, инсталация и готово, а ония ''компютърджии'' да си сменил дъното....) стига бре. та да се повторя или потретя- 512 рам е напълно достатъчен за ХП при правилни настройки и това за ''новия комп'' и аз го знам ама е излишно. ако не можеш да се оправиш пиши на скайп bordbg като ме фанеш онлайн.ще ти прата една програмка (и ако ми имаш доверие) ще вляза в компа ти и ще помагаме.но инсталирай ад ауера, провери и изтрий каквото намери и съм 90 процента убеден че ще върви.после една настройка на производителността, едно малко ръчно почистване тук там и ще лети..... ти си прецени дали ти се дават пари за нов комп. а в краен случай и една прясна преинсталация и компа ще е нов..... а иначе ако имаш път по подбалкансия (че съм си на вилата там-с. Саранци) метни го в багажника и го докарай и ще го оправим, разбира се безплатно. каквото и да правиш не се отчайвай- още комповете са наши роби не ние на тях. (поне за сега)
      Последно редактирано от Tony33; 31-07-09, 13:18.
      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Panda антивирус.
        Ей го разковничето - махай пандата, има сума добри антивирусни и ще си свиркаш.

Преди бях качил панда и се чудех защо ми виси PC-to през 15мин...беше по-зле от пишеща машина. След деинсталацията на пандата всичко се оправи.
        Per aspera ad astra.

Коментар

мда и аз съм съгласен за пандата........ ама чека си оства задължителен все пак.....
          висете отпуснато

Коментар

Колеги, при вас в София ЧЕЗ-арите цъкат ли ви много тока, защото от нашите ЕОН-ци съм вдигнал ръце - от цъкане ми замина диска служебния десктоп с маса информация на него - не, че не правя архив, ама текущите ми задачки така си изгоряха... И сега вместо да сменям диска направо взех един компак втора употреба 2,4 пентиум - с вдигането на паметта на 1 ГБ отиде към 170 лв с ДДС-то - за офис и интернет направо си хвърка.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
              чисти ли го с Ад ауере? 512 рам не е проблемен.до колкото разбрах си с ХП и 512 си стига.не стига когато има некви скрити процеси.а толкова ''скрити'' и упрорити са само някой нежелани "ад'' (прибавени) или други ''програмки''. пак настоявам качи си от нета Ad-aware и направи фулл скан. може да килнеш процесите от ''вървящи'' процеси ама пак ще се самоактивират ако не ги изтриеш.не бързай да си отписваш компа.вече съм виждал какви ли не съвети (дори последния случай много фрапиращ- от един магазин който имат и сервиз посъветваха един пич да си смени дъното на лаптопа заради уайрлесс картата че не работела а човека просто некой му изтрил лаптоп мениджъра, инсталация и готово, а ония ''компютърджии'' да си сменил дъното....) стига бре. та да се повторя или потретя- 512 рам е напълно достатъчен за ХП при правилни настройки и това за ''новия комп'' и аз го знам ама е излишно. ако не можеш да се оправиш пиши на скайп bordbg като ме фанеш онлайн.ще ти прата една програмка (и ако ми имаш доверие) ще вляза в компа ти и ще помагаме.но инсталирай ад ауера, провери и изтрий каквото намери и съм 90 процента убеден че ще върви.после една настройка на производителността, едно малко ръчно почистване тук там и ще лети..... ти си прецени дали ти се дават пари за нов комп. а в краен случай и една прясна преинсталация и компа ще е нов..... а иначе ако имаш път по подбалкансия (че съм си на вилата там-с. Саранци) метни го в багажника и го докарай и ще го оправим, разбира се безплатно. каквото и да правиш не се отчайвай- още комповете са наши роби не ние на тях. (поне за сега)
              Този тип софтуери са колкото полезни толкова и вредни, помитат и доста неща, които не са вредители. Покрай сухото гори и мокрото. А относно паметта 512 МB са малко, но не под критичния минимум. Аз в момента съм с 3 GB(и то защото XPто като е 32 битово не познава повече) и са ми малко.

А иначе, компа не може да е за изхвърляне, просто ей така.
              LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от wickedsmile Преглед на мнение
                Този тип софтуери са колкото полезни толкова и вредни, помитат и доста неща, които не са вредители. Покрай сухото гори и мокрото. А относно паметта 512 МB са малко, но не под критичния минимум. Аз в момента съм с 3 GB(и то защото XPто като е 32 битово не познава повече) и са ми малко.

А иначе, компа не може да е за изхвърляне, просто ей така.
                Какво ги правите тез гигабайти - аз разлика между един и два не мога да усетя, че чак 3 за ХР?
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  Колеги, при вас в София ЧЕЗ-арите цъкат ли ви много тока, защото от нашите ЕОН-ци съм вдигнал ръце - от цъкане ми замина диска служебния десктоп с маса информация на него - не, че не правя архив, ама текущите ми задачки така си изгоряха...
                  Според информацията, която имам в София положението с токовите удари е по-добро отколкото във Варна. Това е общо, иначе винаги си зависи от квартала и какво имаш наоколо. Ако имаш проблеми сложи си UPS или поне защита преди машината. Ако информацията наистина е ценна, се слага софтуер за управление на данни (Storage Management Software) или поне Backup софтуер, което според мен е задължително за всяка фирма и институция, както и за половината домашни машини, но все пак всеки сам решава.
                  LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Какво ги правите тез гигабайти - аз разлика между един и два не мога да усетя, че чак 3 за ХР?
                    Сложих 3, за да вдигна някои показатели....но разликата беше почти незабележима. Все пак има приложения, които ги гълтат за закуска и питат за още . Просто зависи за какво си ползваш машината
                    LZ1DWW

Коментар

така е зависи за какво се ползва. а иначе някъде из другите теми бях писал- имах един панасоник лаптоп и на него съвсем успешно бях инсталирал ХП а горкия имаше 64 рам. ако искайте вярвайте. лошото е че сега е в латвия лаптопа та не мога да ви покажа....
                      а тия чегъртания не зависят само от рам така или иначе. зависи си от скорости на писане и четене, от състояние на софтуера, от разхвърлянето по диска. абе много работи. та аз след случая с панасоника вече съм и доста скептичен към разни надписи и теории..... а ад ауера не е регистри клийнър и няма нищо страшно да се ползва..... аз продължавам да настоявам един скен и ще тръгне компа. и 512 рам са предостатъчни при добра настройка.......
                      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                        а ад ауера не е регистри клийнър и няма нищо страшно да се ползва..... аз продължавам да настоявам един скен и ще тръгне компа. и 512 рам са предостатъчни при добра настройка.......
                        Не казвам, че ще намаже регистри не че е невъзможно...но съм виждал как маха антивирусна като след това в лога пише, че е троянец примерно
                        На мен лично последния път ми махна архиватора, софта за телефона и още няколко други софтуерчета, и в общи линии си остави бъгавинките, та ги чистих ръчно после .
                        LZ1DWW

Коментар

Здравей,

Един съвет - провери дали са ти включени така наречените Restore Points.

Сега нямам XP пред мен, но Гугъл ще ти каже къде се проверява. Ако в момента е записвал нов Restore Point нищо чудно за това да е светил харда.

Коментар

Свалих някакъв Ad-aware. Намери 410 грешки и ме попита дали искам да поправи 15 от тях.
                            А другите, бре?! А-а, не може! Трябвало да плащам! Нали беше FREE?
                            Бих платил ако му вярвах. А и, както писах, не му разбирам много и може да направя по-лошо.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Lavasoft Ad aware ли? базовата верия е безплатна. след като ти направи скана те пита какво да направиш(recomendet) избираш remove от списъка с команди и натискаш отдолу големия зелен кръгъл бутон perform now. изчиства ти сички бъгове и си свиркаш. иначе може да поразгледаш какво ти е намерил и гледаш ниво на заплаха (tai) над 3 е зле... ето ти и линк да го свалиш
                              http://www.webg.org/index.php?option...fileinfo&id=65
                              от бг сървър.аа и нали разбра избираш му full scan. и му даваш да ги маха това да ги реперва е бош лаф работа. успех. и никой не се е родил научен нали цел живот се учим. нема се предаваш на некви бабалюги. после си качи avg за антивирусна или ми пиши на скайпа ще ти цъкна некоя сериозна (но тежка!) антивирусна. успех. скайпа ми е bordbg
                              висете отпуснато

Коментар

Пробвайте BitDefender Total Security 2009. По БГ тракерите може да я намерите кракната, което ще рече, че не се нуждае да плащате за да ползвате пълните и фукнции без Update.Естествено друго си е платена програма, но и крактаните вършат работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X