Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спам от руснаци в ICQ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спам от руснаци в ICQ.

Сега като гледам май започнаха да се появяват подобни online сървизи които предлагат услугите на по-известните мисънджъри като ICQ и други подобни там може и да ги филтрира самия сайт подобни спамове, поне още не съм получил такъв по тях. Нещо подобно са imo.im и ICQ2Go. В последно време предпочитам да ползвам нещо такова вместо да си инсталирам клинент програма за целта.

Коментар

И аз получавам най-редовно. Може би има и нещо общо с това че в профила си съм написал че знам руски.

Не ми пречи, но понякога е досадно.

Иначе съм с Miranda.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз имам проблем, но със Skype. От мой абонат закачих това нещо:
        olEe Vij maina
        [19.06.2009 13:23:12] Smok: SvaLih si SupeR Qki EmotIkonkI Yeaaa
        [19.06.2009 13:23:12] Smok: suPeR Gotini Saaa (party)
        [19.06.2009 13:23:12] Smok: Ako Iskash I Ti da Si svaLish NoviTe EmoTikonI vlez v http://emotikonki.skype-hack.com/ i Si Svali Programta
        И понеже той е сериозен възрастен човек, "дипл. инж." и аз отворих линка. Сега всеки път когато някой от моите абоните за първи път от тази дата насам е на линия получава от мен тези простотии.
        Как да очистя този спам?

Извинявам се за "4atavizata", но просто цитирам съобщенията.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          ...Сега всеки път когато някой от моите абоните за първи път от тази дата насам е на линия получава от мен тези простотии.
          Как да очистя този спам?...
          Пробвай тази програмка. Спасявала ме е от простотиите на skype

Това е сайта на програмката
          http://malwarebytes.org/

Линк за Download
          http://download.cnet.com/Malwarebyte...=dl&tag=button

Коментар

На mail.bg ежедневно получавам над 100 писма от "зажаднели рускини". Повечето отиват директно в спам директорията, но някой се промъкват. Лошото е, че и желаните писма понякога отиват в спам-а и това прави работата с пощата невъзможна.

Коментар

Много са досадни. И аз го имам същият проблем от няколко дни. С qip съм. Включих всички антиспамове, и пак по 10-на покани получавам на ден.

Коментар

При мен също проблема с руския спам се реши, след като разкарах QIP преди година. QIP e чудесен, но тъй като е руски и се ползва масово от братушките, предполагам че спамерите се ориентират по вида на клиента.

Сега съм пак на миранда, и няма грам спам. Има и един плъгин за нея, антиспам, който задава предварително дефиниран въпрос и отговор, но не го ползвам.

Като основни анти-спам мерки за icq мога да посоча следните:
                • Обезателно се изключват опциите в "Privacy" за показване на онлайн статуса;
                • Oтговор на запитвания за текущия статус - само до потребители в контакнтия лист;
                • Добавяне в контакт листа, само след разрешение.

Единственото досадно нещо с миранда, а и май с другите с отворен код са честите промени по ICQ протокола, водещи до чести ъпдейти, но аз лично съм склонен да го преживея, тъй като ползвам мирандата и за yahoo, msn и Goolge chat.

Коментар

Аз ползвам QIP и съм си настроил анти спам контрола и нямам проблеми. Поразгледайте го малко и ще видите, че има всичките необходими настройки за да не ви притесняват разни готовые девушки .

Коментар

С кЮпа съм и аз. И да предимно с него е проблема. Но с малко човъркане се оправя и има един от най-добрите анти спамове.

А официалната версия на ICQ си е спам сама по себе си
                    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

С последния QIP и добра настроика на анти-спама, проблема се решава.

Коментар

Някой няма ли да се наеме, да постне как и какви настройки се правят в QIP, ще е полезно за всички.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          Някой няма ли да се наеме, да постне как и какви настройки се правят в QIP, ще е полезно за всички.
                          Правилнните настройки са да се изтрие qip и никога повече да не се инсталира, а за ICQ разговори да се ползва SIM, Pidgin, MirandaIM или нещо друго с отворен код.

QIP е троянски кон, в това отношение е 1:1 с оригиналната ICQ програма. Само преследва различни цели. Но със сигурност, различни от тези на потребителя.

Коментар

По-рано бях с "Миранда", но не помня защо я изхвърлих...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              По-рано бях с "Миранда", но не помня защо я изхвърлих...
                              Точно тя е малко дървена. Но и тя прави само каквото и кажеш.

Има една досадна подробност за ICQ програмите като цяло - трябва да се сменят от време на време. Важи включително за официалната. Просто галфоните от AOL от време на време нарочно сменят нещо в протокола за обмен.

Коментар

Do not accept messages concerning authorization
                                Do not accept messages with URLs
                                Enable anti-spam bot
                                (където си задаваш някакъв въпрос на български и отговор)

А мирандата е верно дърво, SIM e готин, но адски бъгав...
                                Като цяло наи-доброто решение е преминаване към XMMP (jabber) някои от многоброините клиенти за целта (PSI например е симпатичен)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X