Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeable

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeable

батерии?
    Моля обърнете внимание, че търся именно 1.5 волта. Другите от 1.2 В ги има навсякъде.

До: Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeble

Имаше един модел в Сони център и един в Конрад. Някакви по различни се водеха и със специфично зарядно, но цената се връзваше като теглото им в злато .
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Мисля че на практика е невъзможно да има такива презареждаеми батерии - точно 1,5 V.
      Един елемент дава напрежение 1,2 V.
      В автомобилните акумулатори има 10 елемента по 1,2 V = 12 V.
      !

Коментар

Първоначално публикуван от Милко Милков Преглед на мнение
        Мисля че на практика е невъзможно да има такива презареждаеми батерии - точно 1,5 V.
        Един елемент дава напрежение 1,2 V.
        В автомобилните акумулатори има 10 елемента по 1,2 V = 12 V.

Е не така де, малко се поизучете првди да пишете.
        Автомобилните( основно оловни) акумулатори са по 2.1 Волта на клетка, 6 клетки по 2.1 Волта - 12.6 Волта.
        Презареждащи се клетки могат да се направят с разнообразни напрежения, но всичко опира до технология и цвна.

Коментар

Извинявам се, грешката е моя. Една клетка в оловно цинковите акумулатори наистина е 2,1 V.
          При NiMH и Ni кадмиевите акумулатори една клетка е 1,2 V.
          !

Коментар

До: Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeable

Мисля че от Farnell можеш да ги намериш и представители за Бълагирия са comet.bg и по принцип чрез тях можеш да си поръчаваш неща от Farnell.
            Предполагам че това търсиш иначе: ЦЪК
            Едит:
            Сега видях че търсиш от по големите като размер и в сайта им пише че не ги поддържат на склад, жалко. Явно трябва да се търси другаде.

Коментар

Добрия стар ebay кво казва?
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Купих си цифров апарат Кодак. Захранва се от 2xАА батерии. Когато се опитвам да му поставя презареждащи се такива, правя около 20-тина снимки или 1-2 клипчета и ми светва индикатора за изхабена батерия. Мисля си, че може би причината е в батериите които все пак са с по- ниско напрежение (1.2В) наместо 1.5В за които е направено фотоапаратчето.

Коментар

Първоначално публикуван от sailorbg Преглед на мнение
                  Купих си цифров апарат Кодак. Захранва се от 2xАА батерии. Когато се опитвам да му поставя презареждащи се такива, правя около 20-тина снимки или 1-2 клипчета и ми светва индикатора за изхабена батерия. Мисля си, че може би причината е в батериите които все пак са с по- ниско напрежение (1.2В) наместо 1.5В за които е направено фотоапаратчето.
                  А може и самите елементи да са скапани, или зарядното да не е наред. Какво пише в инструкцията на апарата. Позволява ли захранване от акумулатори?

Коментар

Опс.
                    Я кажи каква марка и модел са твоите зареждаеми, да не си купуваме от тях. Ниското разрядно напрежение (около 1 волт) е характерен проблем даже за претенциозни NiMH. А ти си купи Eneloop или Imedion и не разсъждавай за напрежения.

На батерия 1.5 волта, по-голяма част от разрядната крива все едно е под 1.2 волта и устройствата, които очакват такава батерия са съобразени с това.

Милко Милков:
                    съществуват всякакви електрохимични системи със всякакви напрежения на 1 клетка. Първите медно-цинкови стълбове са били около 0.4 волта на клетка, нормална литиево-йонна батерия е около 4 волта, заредена (това пак е една клетка). На оловния акумулатор клетката е 2 волта, а броят им личи по броя на тапите на капака (6).

Коментар

Батериите които ползвам успешно в количките на сина ми са ENERGIZER 2500 ma/h.
                      Същите работят поставени в фотоапаратчето по описаният в предният ми пост начин.
                      Интересното е, че правят снимки, да кажем 20-тина бр. 12 МП-иксела. но когато превключа на режим видеокамера (апарата позволява HD формат) карат към 10-тина секунди и след това светва индикатора за слаба батерия.

Сега съм поръчал да ми донесат : 1800mAh CRV3 Li-Ion Digital Camera Replacement Battery. Презареждаема. Дано да се справи по-добре.

Коментар

Поразрови се в менюто. Има някои апарати, на които им се казва с какви батерии са - 1.2V NiMH или 1.5V.
                        Ako там е сбъркано се шашкат в изчисленията на оставащата енергия.

Коментар

Ако можеш да споделиш и мараката и модела на апарата, защото както е споменал Ясен ако проблема не е в батериите (които също могат да са кофти) то остава проблема да е в апарата. Пробвай да тестваш с наличните си батерии колко ще издържат само при снимане на снимки без видео. Може и самата функция на видео записа да гълта доста повече ток. По принцип всички съвременни апарати са оптимизирани за работа с презареждащи се батерии даже в повечето упътвания препоръчват да се работи именно с тях, пък и както е споменал Паджеров виж дали няма такава опция за настройка защото и тя може също да прави проблеми.

Коментар

Батериите които ползвам успешно в количките на сина ми са ENERGIZER 2500 ma/h.
                            Същите работят поставени в фотоапаратчето по описаният в предният ми пост начин.
                            Интересното е, че правят снимки, да кажем 20-тина бр. 12 МП-иксела. но когато превключа на режим видеокамера (апарата позволява HD формат) карат към 10-тина секунди и след това светва индикатора за слаба батерия.

Сега съм поръчал да ми донесат : 1800mAh CRV3 Li-Ion Digital Camera Replacement Battery. Презареждаема. Дано да се справи по-добре.
                            Мдаааа...
                            Има обаче една малка подробност. Повечето фотоапарати си имат някъде из менютата за настройка едно местенце където се указва типа на батерията която се ползва.
                            След батерията обикновенно има Step-Up DC/DC конвертор, който прави напреженията необходими за електрониката и CCD-то, което означава че батерията дали ще е 1.5v или 1.2v не е от голямо значение за работата на апарата. Но апарата трябва да знае какви са му батериите за да може да съобразява меренето и показването за слаба батерия...

Според мен или батериите са за боклука, или фотоапарата (което не го вярвам) да е направен да работи само с обикновенни R6...

Това ми напомня за случката с фотоапарата на жената - Канон. Работи си чудото, но зареждаш батериите слагаш и два дни по късно апарата няма палене ( като е стоял изключен през това време). Жената веднага му намери дефект, разреждал батериите докато стоят вътре. Разправям и аз, че батериите са за боклука, тя не фотоапарата дефектен. Та си направих труда да премеря тока който консумира и останах втрещен. При стартиране тока отива около 700-800ма. Вече стартирал в готовност за снимане около 580ма.
                            Изключвам му дисплея(режим само на визьор, който е оптичен) консумацията става 65ма.
                            Консумация при изключен фотоапарат около 1ua.
                            В крайна сметка изхвърлих старите батерии купих нови заредих ги и вече седмица и половина всеки ден жената го пробва дали ще запали, е пали си.
                            Друг е въпроса, че идиота който е проектирал TFT дисплей с диагонал 2см. и му е докарал консумация от половин ампер е по добре да си смени професията с някоя друга която по разбира...

Относно Li-Ion батериите, бъди много внимателен. При презареждане или даване на късо имат навика да се палят, и да горят с пламък...
                            Също така и на студ ги няма никакви.

Коментар

...

Сигурен ли си, че това ти трябва? Това не е зареждаемо, а няма и гаранции, че ще се напъха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X