Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за счупен HDD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за счупен HDD

Здравейте, може да има вече такава тема, но понеже проблема ми е спешен не успях да прегледам всички теми в раздела. Само моля модераторите да ме уведомят ако я преместят или изтрият...
    Та проблема ми е следният, външният ми хард диск "малко" падна и сега компютърът ми не го засича. Дисковете вътре (или както тоно се качват) са абсолютно незасегнати на пръв поглд и май проблема е в четците - магнитчетата са се поразместили и май няма да ги бъде. Ако някой каже дали и къде евентуално мога да го оправя би било супер, но ще съм много доволен и ако някой помогне по някакъв начин да си източа имформацията поне .
    Благодаря предварително

До: Помощ за счупен HDD

Щом вече си го отворил, прогнозата не е добра.

Иначе, съвсем да не го вижда компютърът, значи е някаква глупост по интерфейса. Това на USB ли работи? Вероятно мога да помогна, ако си в София.

Иначе да, има такава тема тук, има и полезни данни в нея

Коментар

Добър сервиз за ремонт на дискове (и не само) е "Итема - В" - търси Величко Величков. Спасявали са много тежки ситуации...
      Намира се на Цариградско шосе 7-ми км, в ЦИИТ, 5-ти етаж, стая 501. Телефона мисля че е 971 8269.
      www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
      0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Щом вече си го отворил, прогнозата не е добра.
        То аз в прогнозата бях убеден от самото начало, затова си позволих аз да пбърникам и даже вече се убедих, че няма да оцелее...

Първоначално публикуван от Ясен
        Иначе, съвсем да не го вижда компютърът, значи е някаква глупост по интерфейса. Това на USB ли работи?
        Да на USB e и понеже е 3,5инча реших, че и аз мога да проверя дали не е от кутията, кабела и тнт. Сложих някакъв стар хард (20ГБ), който беше потънал в прах в гардероба и той тръгна без проблеми.
        Работата е ясна няма да го бъде ама ако инфото по някакъв начин може да се източи, чрез прехвърляне на "дисковете" в друго устройство...нямам идея дали може ама ...

Първоначално публикуван от Ясен
        Иначе да, има такава тема тук, има и полезни данни в нея
        Ще я потърся, благодаря!
        .....
        Първоначално публикуван от dijel Преглед на мнение
        Добър сервиз за ремонт на дискове (и не само) е "Итема - В" - търси Величко Величков. Спасявали са много тежки ситуации...
        Намира се на Цариградско шосе 7-ми км, в ЦИИТ, 5-ти етаж, стая 501. Телефона мисля че е 971 8269.
        И-и-и благодаря това още утре сутринта мога да го пробвам

Коментар

Интересно някой след като е отварял диск дали после изобщо го е подкарвал.
          Та в този ред на мисли, като има информация около ремонта на диска, да споделиш с нас непросветените :-)

Коментар

Дано отварянето с познавателна цел е било прекъснато по някаква причина;

дано е било в чисто, много чисто, идеално чисто, стерилно чисто място;

дано е било с подгодящите инструменти..;

дано с виждането на "магнитчетата" ( никога нямаше да се сетя за какво иде реч) се е ограничила интервенцията....

тогава, и при наличието на човек, дето знае какво прави, и при доста голяма доза късмет, има някаква надежда;

за цената не се пазарете - независимо каква е тя, е ниска...

успех!!

Коментар

Първоначално публикуван от bobyper Преглед на мнение
              :-)
              Аз, аз! Не мога да си представя, че ще имам гайда и няма да разбера какво свири в нея.
              Както казаха колегите, има шансове за този диск, стига в момента на удара главите да не са "изорали" FAT-a. Щом са се отчупили, ударът е бил сериозен...

Коментар

За стерилното естествено не е стерилно ...ама като нещо в него си дрънчеше... Колкото за "магнитчетата"... ми на такова ми приличат,миниатюрни пластинки с магнетотов цвят, признавам си не съм спец в тази област, иначе до сега (можеби на късмет)никогане са ми хартисвали части като разглобя нещо и даже понякога после работи, а разглабям всичко което ми попадне...
                Колкото до удъра, от 1.5m полет, без да успея да реагирам (и подобре, че сега и лаптоп можеше да нямам) с "меко" кацане...на плочките
                Благодаря на всички включили се да помогнат.

Коментар

Първоначално публикуван от bobyper Преглед на мнение
                  ... И аз. Имам предвид 3.5" и 2.5" диск, иначе старите 5" си ги отварях рутинно.

Коментар

Ако е отворен в нормална стая шансовете са много малки....чисти чисто колко да е чисто....въздух има, съответно прах. Все пак дори и 50 % от информацията да е увредена, има шанс за останалите 50.

Имай предвид, че възстановяването е нещо, което ще струва доста повече от колкото нов диск Така че прецени колко ти е важна информацията.

Според мен ако някой може да ти помогне това е сервиза в ЗИТ препоръчан по-горе. На мен лично няколко пъти ми е спасявал задника...

На всички, които имат важни данни на PCто бих препоръчал да ползват софтуер за защите "Continious Data Protection"

Днес попаднах на изследване на Гартнер, което твърдеше, че около 60% от важната информация в една компания, седи на Лаптопите на мениджърите... Те това е безумие
                    LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ... И аз. Имам предвид 3.5" и 2.5" диск, иначе старите 5" си ги отварях рутинно.
                      При старите на 5.25 инча имаха по 10 МБ на плоча
                      а сега при 2.5 инча събират 1200 пъти повече....т.е. една прашинка става 1200 пъти по-голяма
                      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от wickedsmile Преглед на мнение
                        При старите на 5.25 инча имаха по 10 МБ на плоча
                        а сега при 2.5 инча събират 1200 пъти повече....т.е. една прашинка става 1200 пъти по-голяма
                        Да, измервал съм прашинките по трудния начин. Все пак, съвременните дискове имат филтри, които решават точно този проблем, преди главите им да са приближили повърхността след развъртането.

---
                        Щом USB-интерфейсът работи, аз съм до голяма степен пас.
                        ---

Повтаряйте след мен : RAID!, UPS!, BACKUP!

Коментар

ако си го отворил в нормална стая-както казаха колегите-лошо.
                          аз съм пробвал нещо подбно исках харда да е с плецигласен прозрачен капак,вътре е ХЕРМЕТИЧЕН.Моя го отворих в банята като бях улял нявсякъде с вода,е стана,докато го пуснах,но след като се завъртя една проклета прашинка беше паднала иии...отиде на боклука....
                          та ако не е много важна информацията си купи нов,ремонта на стария ще ти излезе много повече от нов.

Коментар

........Повтаряйте след мен : RAID!, UPS!, BACKUP!
                            И не забравяйте напълно добрия, стар носител през вековете - хартията!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                              И не забравяйте напълно добрия, стар носител през вековете - хартията!
                              Колко пъти си пренасял домашната библиотека (~3000 единици, без каталог) в друг град?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X