Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Градове и села в България с безплатен-свободен WiFi
Свий
X
-
До: Градове и села в България с безплатен-свободен WiFi
Тъй тъй, само дето тоя списък е бая "надут", т.е. в доста от посочените села все още не са и чували за Интернет, камо ли пък безплатен безжичен
Например, проверих селото на приятелката ми, което е доста отдалечено от който и да е било по-голям град, и единствения вариант за безжичен Интернет е да си платиш на някой доставчик за безжично оборудване и после таксички туй-онуй
Така че тоя списък бих казал е доста неверенHristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
То и в София дори е трудно да се каже, че има. Примерно в парк Оборище има, но за другаде не се сещам. А за да е полезен там, трябва да си наоколо или поне да имаш причина да минаваш от там с лаптоп и да седнеш на пейчица да побраузваш...
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнениеВ с.Господиново WiFi няма. Това ми е селото и началото на април като ходин никъде не се хвана... ако пък някой пенсионер си е пуснал евала.
Коментар
-
Това ми прилича на списък на населените места в България въобще. Дори и ненаселени такива - например с. Чамла, няма ток и вода, напълно обезлюдено през 80те има WiFi!?
с. Проглед има WiFi - в единствения хотел там и го знам по-случайност, защото собственика ми е приятел.
Наскоро четох една любопитна статистика. Наистина настигаме скандинавците по интернет - България е на второ място в Европа, след Швеция по широколентов достъп. Благодарения на локалния феномен квартален LAN.По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...
Коментар
-
Привет,
незнам дали този списък е актуален, но има една друга мрежа която добива актуалност напоследък.
Става дума за FON : http://www.fon.com. Инат си и представител за България. ...............
Иначе пиша от собсвен опит, купих си такова устройсво понеже всеки път като си взема бежичен рутер, и на някого му притрябва и все не остава за у нас. Много е малко и компактно, а и явно има възможност да му се увеличи функционалността като се запази участието в тази обществена мрежа.
Идеята е че който има такова устройство или рутер с инталиран такъв фърмуер (може да се сложи FON фърмуер на различни рутери), си споделя личния нет на всички участници в тази мрежа. Съдейки по картата в гугъл мапс, вече в София има бая такива устройства. За сега не ми се е отдало да тествам някое от тях, защото не съм обкалял с лаптоп. Но навсякъде където вашия лаптоп засече не осигурена мрежа започваща с FON_ това е имено такъв рутер. Предполага се, че като се закъчиш и си напишеш и-мейла и паролата с който си се регистрирал при покупката на това устройство и ще можеш да ползваш нета безплатно.
На запад май и продават и временни акаунти, ама за България не съм чувал някой да си е купил(ама това май е за бизнесмени дето пътуват много и им си е досвидяло да си купят едно такова рутерче за въщи и да си шерват нета).
Съдейки по мойто устройство, и когато се вържа през него с и-мейла и паролата мога да ползвам нета, така че не виждам причина и другаде да не може.
В общи линии идеята ми допадна, пък и има възможност да ограничиш трафика който отдаваш ако не искаш да ти товарят връзката много. Така, че който мине покрай нас ще може да си ползва нет. А като обхват мога да кажа, че доста надалече хвърля. В къща съм, и съм правил тест, мята през две стени и чак от другата страна на улицата.
Надявам се инфото да е било полезно.
Последно редактирано от Pacific; 26-04-09, 19:00.LZ1VWW
Коментар
-
При обхвата на съвременните устройства (при мен едва покрива апартамента), наличието на един два евтини рутера в местният хотел или читалище (по-рядко
), не дава основание да се казва, че населеното място има Wi-Fi покритие.
В София със сигурност има повече домашни отворени мрежи (поради незнание) от Публични такива
Коментар
-
Така и не разбрах на кой оператор е този безплатен Wi-Fi ?
Само аз ли си плащам за нет?
п.п. В близост до офисите и магазините на операторите оставят по един модем за рекламна цел. В хотели, магазини и обществени сгради, а някои сигурно и от незнание.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Детелина 74 Преглед на мнениеТо и в нашето явно няма,тъй като с. Средище е на 2 км. от с. Господиново......... А и не съм сигурна,освен да се провери когато си ходиме
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар