Обява

Свий
Няма добавени обяви.

html проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: html проблем

така де
    брат ти е леко прав
    всъщност повече от леко

а той затва се прави динамичен - да можеш да си го променяш без да разбираш от хтмл и прочее

ако имаш нужда от помощ свиркай
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      ако имаш нужда от помощ свиркай
      Благодаря!

Коментар

Привет,

защо не ползваш някой софтуер за направа като macromedia dreamwever?

Там всичко е много по просто и ти генерира кода без проблеми.

Вярно че вътре в кода се изпълва с коментари кое какво е. Ама това може и сам да го изтриеш после с нотпада.

А за upload на файловете ползвай totalcomander от настройките на ftp то избираш автоматично качване на файловете и той сам си преценява кое как да качи (това има значение повече за снимките и бинарни файлове).

Вярно че повечето web дизаинери си пишат кодовете ръчно, ама според мен за лична страница си е само загуба на време и ядове .

Успех в направата .

п.п. По трудната част е да напълниш страницата със съдаржание . Аз моя сайт така и не го довърших, ама и това ще стане някое хилядолетие .
        LZ1VWW

Коментар

За елементарен сайт ми се видя по-лесно да науча няколко тага, отколкото един софтуер. И всяка следваща страница с копи - пейст от основната и корекции. Най-лесно е да дръпна някой безплатен темплейт, ама тогава къде отива заигравката.

BAlexandrov, всичко тръгна както го исках. Огромно благодаря!!!

Коментар

Браво!
            Аз лично подкрепям подхода ти. HTML затова е създаден - за да е прост и да може всеки да го ползва и дори и да не е съвсем коректно все пак да се показва нещо. Естествено че професионален дизайнер ще го направи по-добре, но в крайна сметка най-важното е съдържанието, предприемачеството, идеята...

Вземи само малко поизчисти нещата. Не е толкова важно точно техниката кое как би било по-добре, а това което си използвал да е коректно - махни второто body в края, имаш незатворени td тагове, font таговете също трябва да се затварят, а и може няколко атрибута да сложиш в един и същи таг с интервал, не е необходимо да са три font тага.
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

добър първи опит - поздравлвния - съветва ми е да прекараш страницата през HTML Validator - например ТУК - ще се изненадаш колко грешки ще ти хване

лек ден
              LR Disco II, Td5

Коментар

... а той затва се прави динамичен - да можеш да си го променяш без да разбираш от хтмл и прочее ...
                Поради което ще трябва да почнеш да разбираш от PHP и MySQL ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

абе не е нужно
                  има си хора за тая цел
                  колегата ще се изненада колко всъщност евтино може да му се направи хубав сайт
                  който съответно ще му донесе много повече приходи след време
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
                    добър първи опит - поздравлвния - съветва ми е да прекараш страницата през HTML Validator - например ТУК - ще се изненадаш колко грешки ще ти хване

лек ден
                    Страхотна работа ми свърши. Не се изненадах особено - около 40 грешки и няколко предупреждения, но докарах нещата до безгрешност и дебела зелена линия. Благодаря!

Коментар

един съвет от мен
                      текст по-широк от три пръста е нечетим
                      списанията и вестниците затова са на колонки

кавичките ти са различни, но никой варианат не е български
                      Последно редактирано от turtey; 21-01-09, 16:40.

Коментар

един съвет от мен
                        текст по-широк от три пръста е нечетим
                        списанията и вестниците затова са на колонки

кавичките ти са различни, но никой варианат не е български
                        Списания /като изключим NG/ и вестници не чета, поради изпразненото от смисъл съдържание. Колонките също помагат за илюзията че текстът е на цялата страница, а всъщност ако не е на колонки ще заема доста по-малко място, което си е живо ментосване на читателите, обаче - повече страници - повече реклами. От друга страна, книгите не са на колонки, а човечеството ги е чело доста по-дълго време и повече файда е имало. Разбира се, екранът е друга работа, но самоцелно да го деля на колони, в които да бъде същия текст не ми се ще.
                        Верните кавички не намерих, а и с две запетаи не става. Освен да търся нарочен символ...

Коментар

не ми се спори
                          просто ми повярвай за колоните
                          приеми го като безплатен професионален съвет

другият ти голям проблем е бели букви на черен фон
                          контрастът е хубаво нещо, но този е нечетим

за кавичките ти трябва правилния символ
                          две запетайки не са кавички - нищо че изглеждат

изобщо самото техническо написване на хтмл или каквото и да е там на един сайт е последният и най-малкият проблем

Коментар

не ми се спори
                            просто ми повярвай за колоните
                            приеми го като безплатен професионален съвет

другият ти голям проблем е бели букви на черен фон
                            контрастът е хубаво нещо, но този е нечетим
                            Така по-добре ли е?

Коментар

идеално е
                              малко съвети (приеми го като конструктивна критика)

сайт се прави, за да покажеш пред бъдещите ти клиенти, че има нещо по - различно при теб от конкуренцията и затова трябва да изберат теб.

лично аз никога няма да се доверя на фирма с такъв сайт, която се занимава по някакъв начин със създаване на "визия"
                              от него ще личи, че визията хич я няма като качество.

препоръчвам ти, да се замислиш дали черното да ти бекграунд - трудно се работи с тази схема

черното в Emblema.jpg е различно от черното на фона

от към html - справяш се отлично
                              примени h3 тага на h1, защото това ти е заглавието на страницата и това оказва влиание при индексиране. ще стане много голям - намали го
                              горещо ти препоръчвам да изпозлваш dreamweaver - забрави тая работа с html тагове да учиш - хората за това са ги измислили тези софтуери

пък ако почерпиш една бира, ще ти направя темплейт, който да използваш
                              EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Благодаря, но мисля, че като цяло първият ми пост не е съвсем ясен.
                                Правя си сайта, за да им е лесно на клиентите и да не си пречим с излишни телефонни разговори, защото често пъти не мога да говоря. Нямам клиенти под 30г. възраст, не съм сватбар и анимирано - захаросан сайт няма да си направя, чудо да стане. Захаросани и празноглави клиенти също не са ми нужни.

Не се занимавам с визия, а с драматургията на елементите в кадровото поле и разни други нещица покрай това. С визия има кой да се занимава и клиповете на българските изпълнители са нескончаемо сияещ пример.

Помолих за технически съвет и получих няколко изключително полезни. С удоволствие ще приема още технически съвети, защото съм убеден, че не се сещам доста въпроси, които трябва да задам.

За препоръки, свързани с естетиката на сайта не съм молил, няма и да помоля. Познавам достатъчно художници и хора, разбиращи от композиция, към които да се обърна за второ мнение.

Отново голямо благодаря на всички, които ми помогнаха!!! Спестихте ми доста нерви и безсъние.
                                Последно редактирано от velio; 24-01-09, 08:42.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X