Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой има ехолот със страничен обзор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой има ехолот със страничен обзор?

Трябва да работи до 200 метра, да може да следи пасажи и отделни риби, да има режим на обзор с широк лъч, ако може и да картографира дъното. Потребен е временно, за нечовешки експерименти. По резултатите от експеримента ще се решава да се купува ли такова нещо.

До: Кой има ехолот със страничен обзор?

Предполагам фрегатата Дръзки
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

А подводниците имаха двудиапазонни чуруликащи. Ама трябва малък, да може да го носи надуваема лодка.
      Има такива въдичарски, скъпи. Колкото за проба - не си струва.

Коментар

200 метра?Няма ли да ти пречи инверсния слой?Но то в язовир едва ли го има
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Хабер си нямам какво може да има в язовир. Хидрологията и акустиката на безкрайно море и на малък сладък водоем са принципно различни. Каквото знам, е само за моретата. На плиткото без друго ще има реверберация, но пък въдичарските прибори явно я отчитат автоматично. Нататък не знам.

Коментар

Трябва ти триизмерен ехолот(3D). Не са много скъпи.
            Аз имам 2D. Ако искаш мога да го пратя да пробвате.
            Показва твърдостта на дъното и релефа на това над което преминава.
            Лъчът е 20 градуса.

Коментар

И аз имам някакъв Игъл ама какъв е.... По-добре пусни питане на BENZBOSS или NIKSD. Tе с лодки си вадят хляба.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

В момента има задържане на работата, заради проблеми с научната част на експеримента. Няма пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  В момента има задържане на работата, заради проблеми с научната част на експеримента. Няма пари.
                  Сподели!
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Ами, каквото и да е подводно, струва много пари. Пък то няма никакви. Нито даже да опитам да направя някаква телеметрия. Все едно дали акустична или светловод.
                    Най ме утрепва обаче, че каквото и да кажеш, всеки туря крак връз крак, казва "ах колко интересно", и сменя краката. Без да вади ръцете от джобовете.
                    А пари наготово и да имам, на такива хора няма да дам по принцип. Които хора пък са работливи и тичат, не са в занаята. Които уж могат нещо, изглежда са умрели напълно, и чакат наготово. Спряха да ме интересуват. Както и теориите им че няма смисъл, или че трябвало пари, или че такова правели американците, китайците или монголските степни зайци. Както и другите форми на духовна и физическа леност.

Коментар

Да не си решил да търсиш Неси?
                      Нещо, пак, били орязали бюджета на БАН, та хората се плачеха, че няма да има заплати, а ти...Такива сложни изследвания!
                      Познато семейство от Варна се занимаваше професионално с эхолоти, ама мъжът почина и не знам какво вършат сега. Ще питам.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Имам ей тоя:
                        Maximum Depth Up to 240ft
                        Maximum side range
                        Up to 120ft
                        Screen Size 3.3" x 2.4"
                        Pixel Count 8192
                        Material
                        ABS Plastic body
                        Digital Water Temp
                        Yes
                        Backlit Yes
                        Transducer cone angle
                        9 degrees
                        Power Source 3 C-cell batteries
                        Water Resistant
                        Yes
                        MSRP $169.00
                        , който работи с два лъча. хоризонтален и вертикален. Май е като този:
                        http://cgi.ebay.com/fishing-buddy-1200-bottomline-sidefinder-fish-finder_W0QQitemZ320375611926QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a97dfe216&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|2 40%3A1318|301%3A0|293%3A11|294%3A50 Обикновено го взимам с лодката и помагаше особено при пасажите със сафрид и миджид. При костура по язовирите също бая работа вършеше. Настройва се и за чувствителност -- може само големи риби да ти показва...
                        LZ1AIV

Коментар

Ние искаме с това да виждаме едно движещо се желязо, голямо колкото кучешка колибка.
                          Проблемите идват от това, че то не е подводница, не е и пълноценен робот. По същество е гмуркаща се видеокамера, направена за оглеждане от упор на подводната част на кораби, пирсове, сонди. Много големи, известни и неподвижни обекти. И толкова.
                          Сега. Понеже сме крайно алчни, за времето през което ще ни го дадат да го разгледаме, искаме да се научим да добиваме максимум информация. Която после и да може да се използва за нещо полезно. Заради това искаме да го виждаме на фона на дъното и да го привързваме топографски. Освен това много ни се иска да му закачим каква да е апаратура, с която да мерим някакви профили. Какви трябва е ясно, въпросът е да намерим поне нещо. Термометър, радиометър, магнитометър, пробозаборник, ... Каквото и да успеем, ще е нещо, от което да се започне. Обаче няма нищо. Освен "за кво ти е, бе", "бе кво ти пука", "колко даваш?".
                          Хубав свят си построихме.

Коментар

Едно от последните нововъведения в сонарите за любителски риболов е "side imaging". На практика представлява няколко интегрирани и синхронизирани сонди излъчващи и приемащи сигнали с различна честота:
                            http://www.humminbird.com/leading_in...e-imaging.aspx
                            Получения образ е подобен на снимка на дъното със сравнително висока разделителна способност. Хубава, но скъпа техника. С нарастването на дълбочината спада и подробността на картината. В режим на "side imaging" максималната дълбочина е около 50м (150 фута), при двулъчев режим е около 300м (1500 фута)
                            Не съм убеден, че ви трябва точно това. Обекта, който ще следите е с добра отразяваща способност и по-обикновен сонар с достатъчен обхват (дълбочина) и двулъчева сонда ще свърши работа. Може да се направи и базово картографиране на дъното ако е съчетан с ГПС. Подробното картографиране на дъното е друга бира- там приборите са или "с пагони" или струват грозни пари.
                            Един от членовете на форума ни има сонар със "side imaging". Човека влиза по-рядко, но му пратих ЛС и се надявам да види темата.
                            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                            No wahalla.

Коментар

Да, "страничен обзор" е нашият термин за това същото. Дълги години се чудих защо се казва така, после свикнах, и го приех като шаблонен термин.
                              Максимализмът ми идва от това, че работата е като за космоса - всичко струва на границите на възможното за обществото, което се занимава с проблема, няма време, няма втори опит. Или успяваш да запишеш данните, или губиш всичко. От всеки прибор трябва да се измъкне максимумът информация, тя никога не е кой знае колко, на пръв поглед е откъслечна и никаква. А цялостна красива картина на околността и събитията, може да се получи само за сметка на много обща теория и сложни начини за обработка на малкото информация. По такъв начин, за да разбереш какво става, е крайно важно да знаеш освен какво и кога, и къде се е случило. Изследването на четиримерен динамичен свят е трудоемко и скъпо развлечение
                              А защо е важно да знаеш какво става под тая черна вода, и що за свят е отдолу, е друг въпрос. Не се наемам да го разкажа на никой, който не е дете, и все още не знае отговора. По-добре да си стои в света на шопинга и мързела, ние ще се оправяне тука някак сами.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X