Обява

Свий
Няма добавени обяви.

различни стандарти - моля за разяснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• различни стандарти - моля за разяснение

или за място, откъдето да прочета - гугъла нещо е доста лаконичен
    Впроса ми е
    какво представляват стандартите:

- ISM433 визирам станции Midland Alan 507 http://radiocommunication.raytex-bg....=2&g=1&pg=1001

- PMR466 станция Puxing P888 http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkw...romZR40QQ_mdoZ

- 7 GMRS/FRS, 7 FRS, 8 GMRS станции http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...Midland+LXT110

възможна ли е съвместимост между Midland Alan 507 и Puxing P888?

къде да прочета повече за това?

До: различни стандарти - моля за разяснение

Да ще се чуват двете станции ...... но 433 Мхц не са рзрешени в България ..
    Тоест ... това си е радиолюбителски обхват = лиценз!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

И да и не. Puxing-а работи между 400 и 470 MHz. Може да се настрои да се чува с почти всяка свободна честота, която се използва по света. Т.е. и с всяка от посочените. В частност без лиценз в ЕС e разрешен PRM466. Другите посочени не са. Докато си говориш с тях, няма да можеш да общуваш с другите, които са на легална честота. Съответно, ако си с другата станция, настроен на легалните канали Puxing, няма да може да си говори с теб.
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 02-11-08, 17:36.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

ISM433 са с мощност 10мВт( 0.01W ). Реално, предават на много малки разстояния. Да не говорим, че оня обхват е пълен с радиомодеми и ще се видиш в чудо.... Иначе казано - не ти трябва.
        Последно редактирано от Lazar; 02-11-08, 22:30. Причина: уточнение

Коментар

Ок - има някаква яснота вече..

или да прецизирам въпроса

с Puxing-a мога:

а - да говоря на 8-те канала от PMR466 с всички на разходките
          b - да говоря с трите ALAN 507, които са ми достъпни
          c - да говоря с двете Midland LXT 110, които са ми достъпни

и нито една комбинация от горните три - верно ли съм разбрал?

искам да прочета някъде нещо, за да не задавам тъпи за експертите въпроси

Благодаря за отговорите

Коментар

Да, можеш да говориш с всичко от изброените. Но не и едновременно, т.е. можеш да настроиш каналите и на трите стандарта, но в даден момент можеш да избереш само на един от тях.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Отлично, това потвърди всичките ми предположения, което ме задоволява напълно

Кога и къде да почерпя с удоволствие?

ама дайте и малко инфо да се култивирам някак си, да не седя и да пиша тъпи въпроси на тихи обороти

или поне да питам компетентно..

Тодоре, благодаря ти!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                ама дайте и малко инфо да се култивирам някак си, да не седя и да пиша тъпи въпроси на тихи обороти
                Тук вече не мога да помогна с много . Базова информация(колкото за обща култура) за всеки от стандартите, кодировките и т.н. може да получиш примерно от уикипедията.

За легалните в България има и залепени теми в този раздел. Както и още доста на по-задните страници.

Ето тук пък се бях опитал да подхвана една тема къде кои честоти са свободни за ползване без лиценз, но пропадна назад без никой друг да се включи, пък и аз не намерих друга леснодостъпна информация:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30115

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X