Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой може да монтира сателитна чиния?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой може да монтира сателитна чиния?

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
    А какво е необходимо и колко пари е де,
    да се направи тип хотелска(кабелна) телевизия ?
    За кабелна телевизия е по-различно - там сигнала е на друга честота и ...качество.
    Виж, ако искаш да направиш един вход от блока на нещо като сателитна телевизия ФРИИ оф Чардж...има начин.

Прави се една " ЦЕНТРАЛА" от човек със най-голями познания и възможности да държи апаратурата постоянно включена!!!
    Там се монтира антена със 1.8метра диаметър, мотор, позиционер и ...се подсигурява ПРИЕМНИК който поддържа всички възможни Емулатори...по-възможност да може да се ъпгрейдва по интернет в реално време, чрез шеринг на кодировки..
    После е нужно да имате " сървърче" , което да ви служи като интернет кутията на стълба ..например... Там се правят съответно нужните Ви изходи...примерно за 9 човека...
    После се прави окабеляване...до всички 9 желаещи.Те трябва да си купят съответно приемници...ефтини и обикновени, които да бъдат свързани със този сървър и от него да приемат " свободен декодиран" сигнал... Тези приемници се свързват със ТВ и се използват по индивидуално желание...всеки си избира каналите сам!!!!
    ... но нали ви е ясно , че може да избирате канали от насоченият във момента спътник!!!Ако искате да гледате програми от различни спътници...., е нужно да се монтират още неща...които да правят възможно събирането на сигнали..и изпращането им до останалите пасивни потребители с обикновени приемници...

....даже за Булсат ком има модул, който лъже системата , че постянно си с платена карта....
    В този модул се монтира картата и от нея нататък всичките 9 потребителя гледат на аванта..
    Нещата стават , но са апокрифни и ги правят ...много малко хора в БГ..
    Пък и си трябва първоначално да се инвестира повечко..
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Прави сте.Ще шервате карти,ще обновявате през интернет,ама нали се сещате, че всичко това струва пари.И накрая като теглиш калема сметката въобще не излиза.Сателитна телевизия от този вид ,е за заможни хора, които могат и искат да имат едно скъпо хоби,или коити на ВСЯКА цена искат да гледат много спорт.Общо достъпните решения са ясни -DTH оператори и/или кабелен оператор.Просто няма нищо безплатно. Пепи -доколкото те познавам,не ти е проблем да плащаш две пълни такси и две половинки ,и повярвай ми ще избегнеш много приключения.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
        Пепи -доколкото те познавам,не ти е проблем да плащаш две пълни такси и две половинки ,и повярвай ми ще избегнеш много приключения.
        Като чета всичко по-горе написано, май така и ще направя, до днес изобщо не знаех за какво всъщност става въпрос. Понеже постоянно я премятам тая антена в гаража както и един кашон с приемници, ми хрумна, че могат да влязат в употреба, но уви!
        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
          Като чета всичко по-горе написано, май така и ще направя, до днес изобщо не знаех за какво всъщност става въпрос. Понеже постоянно я премятам тая антена в гаража както и един кашон с приемници, ми хрумна, че могат да влязат в употреба, но уви!
          Антената пак би могла да ти влезе в работа. Със сигурност е по-добра от булсаткомската, така че можеш да я използваш вместо нея и да имаш по-добро качество и сигнал и при по-яки бури.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хайде сега да не отварям нова тема да ви запитам.
            ITV partner ми предлагат промоция за втори телевизор, до тук добре, но преди около година ми дадоха едни приемници някакви май СТРОНГ бяха и докато сменят от един канал на друг свършваха рекламите по нова телевизия.
            Преди бяха с Филипс и беше добре, но тези Стронг за нищо не стават.
            Та на въпроса, сега ми предлагат ЕСПЕКТА...имате ли идея и дали някой ги е ползвал, тоест стават ли за нещо или са същият боклук като СТРОНГ...

П.П. Алтернативни компании и решения за сега не ме интересуват, въпросът е само за приемниците. БЛАГОДАРЯ

Коментар

peppy , ако няма да ги ползваш тия неща в гаража, тук при мен има един приятел който е много запален по такива глупости. Целия покрив на гаража му е с чинии. Та ако имаш оферта, пусни някакви данни и цени и ще му ги дам. Може да се заинтересува.
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Нищо не ползвам, но и не знам колко би могло да струва...... всъщност не съм мислил за продаване, но в интерес на истината по-добре поне да не пречат. Ще помисля, той ако има предложение, нека ми пише ЛС, да пита какво го интересува /или ти, ако той не е регистриран/
                LZ1PER

Коментар

Три седмици няма да е тук. Няма и регистрация във форума. Ще е добре да направиш някакъв списък с модели поне за да си ги търси в нета за параметри. Тъкмо може да го пуснеш и в темата. Някой от форума също може да прояви интерес. Чудаци има всякакви . Като си дойде ще ви свържа.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                    Хайде сега да не отварям нова тема да ви запитам.
                    ITV partner ми предлагат промоция за втори телевизор, до тук добре, но преди около година ми дадоха едни приемници някакви май СТРОНГ бяха и докато сменят от един канал на друг свършваха рекламите по нова телевизия.
                    Преди бяха с Филипс и беше добре, но тези Стронг за нищо не стават.
                    Та на въпроса, сега ми предлагат ЕСПЕКТА...имате ли идея и дали някой ги е ползвал, тоест стават ли за нещо или са същият боклук като СТРОНГ...

П.П. Алтернативни компании и решения за сега не ме интересуват, въпросът е само за приемниците. БЛАГОДАРЯ
                    Като си фен ITV,да ти пратя един Филипс с картата.Аз си купих цифров с емулатор и моторизирана антена.Има си гнездо за карта,но качеството при Булсатком по ме удовлетвори.Да не спамя повече-ЛС като ти харесва Филипс-а.

Коментар

Като бях на почивка тези дни в един хотел ми направи впечатление как работи там системата.
                      Плаща се една карта на Булсат,после декодирането се изпраща до всеки приемник чрез "сплитера" който се вижда на снимката(отзад)
                      комуникацията му е през RS-232, 9 пинов.
                      Предполагам се налага и усилвател на антенния сигнал.
                      Собственика ми каза,че е дал 900лв за цялата екстра,за около 5,6 телевизора.
                      Прикачени файлове

Коментар

От: Кой може да монтира сателитна чиния?

Колеги за да не отварям нова тема ще пиша в тази.Има ли някой който е съгласен да монтира една чиния на булсатком и да окабели до телевизора срещу заплащане естествено.Става въпрос за Пазарджик. Всичко е налично (чиния,стойка,конвертор и приемник). Ако някой е навит да ми драсне един ЛС !
                        YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Що не питаш самите тях ( Булсатком ) - последното което помня е че вземаха по 3 ( три ) лева за монтаж/преместване .

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                            Що не питаш самите тях ( Булсатком ) - последното което помня е че вземаха по 3 ( три ) лева за монтаж/преместване .
                            A, това трябва да е било миналия век когато 3лв са били 30лв примерно.
                            Шегувам се, не знам колко взимат но се съмнявам да са толкова евтини.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

3 лв. Ако е допълнителна антена 15лв
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                                ... допълнителна антена 15лв
                                И то е заради допълнителния Diseq ключ или каквото там слагат сега, че съм ги забравил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X