Май че намерих кабел за това чудо. Искам едните 8 канала да ги направя по половин ват, вторите - по 5.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Някой има ли софтуер за Вертекс VХ-146?
Свий
X
-
До: Някой има ли софтуер за Вертекс VХ-146?
Това е положението... И със станциите е като с джипките... ако имаше една дето да е най-добрата всички щяхме нея да караме...И да те подсетя че това все пак е PMR обхват който е за типичните потребители... т.е. не се предполага никаква грамотност на ползващият... затова и станциите отговорят на съответственият "ползувател"... Като искаш станции дето са най-хипер, с много екран и много копчета.... (които предполагат и знание какво да правиш с тях) ще си вземеш на любителските обхвати... както знаеш изпитът ще е скоро и тогава ще ти покажа да видиш, какви станции пък за там има...
Ще ти харесат...
Коментар
-
Софтуера сигурно вече си намерил. Ако не си - ще ти го дам. Лесно се "хаква" че да те пусне в настройката за мощност.
Слагай я на 2W и забравяй. Лошото е обаче, предвид че антената не се маха, няма как да премериш мощността с простичук КСВ метър, ами ще трябва да се балтавиш по някакъв друг начин.
Ама то пук дали ще е 1.8, 2, или 2.5W, не е от особено значение.
Стандарта е такъв, и тия функции са силно орязани. Аз затова и не съм с такава.
Радиолюбителските пък, рядко имат 6.25 стъпка, която трябва за ПМР446. Е, има и изключения, но и цената им е "добра". Поне на марковите де.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Настройката по мощност се прави най-добре като се свърже през ампермер станцията и се гледа консумацията да е определено число... По-добре обаче Стефан да не пипа защото и без това станцията му е на 3 вата... най-много нещо да "разбъзика"... все пак там има и настройки за девиация и т.н. а много трябва да се внимава първо да се прочетат конкретните за станцията и чак после да се променят... Числата са в байтове и а всяка станция са различни... меродавен е единствено токът на консумация...
А въпросът на Стефан беше не да си вдигне мощността а да направи така че на едните канали тя да е по-голяма а на другите по-малка... което точно тази станция не може...
А и няма никакъв смисъл... и с максималната мощност станцията кара по три дни непрекъснато използване което е повече от достатъчно и сравнимо с която и да е друга станция от най-добрите... Да не говорим че така си губи възможността да има настроени и общо приетите канали и тези на МСС...
Коментар
-
Е, щом това е случая, вярно пипането е безсмислено.
Ампермера наистина е вариант, за който не се сетих. Просто не ми се е налагало.
А кога ще има изпит? Че няколко колеги се интересуваха?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
за изпити поглеждайте от време на време сайта на комисията за регулиране на съобщенията - като излезе дата, трябва да се публикува първо там (...по принцип ...)LR Disco II, Td5
Коментар
-
Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнениеза изпити поглеждайте от време на време сайта на комисията за регулиране на съобщенията - като излезе дата, трябва да се публикува първо там (...по принцип ...)Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
offtopic:
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение...А и няма никакъв смисъл... и с максималната мощност станцията кара по три дни непрекъснато използване което е повече от достатъчно...С новите батерии станцията кара точно толкова или маалко повече от със старите, т.е. почти 2 дена непрекъснато ползване. На последната разходка в Родопите аз бях с новите батерии, Мишо със старите и зареждахме напрактика едновременно - през ден.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеЩе трябва да я прегледаме Яро... що така... кара си три дни че и повече... проверено...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар