Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за МР3 за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за МР3 за кола

Привет,
    искам да купя музика за колата и съм се спрял на следните няколко модела:

Kenwood KDC-W5641UY
    Pioneer DEH-P4000UB
    Clarion DXZ 389R-USB
    Alpine iDA-X300

Задължително е да има USB, да свири възможно най-добре за парите си и по възможност добър сервиз. За сега избора ми натежава към Клариона или Алпинчето (то няма CD). Знам, че за тези пари както и за малко повече не може да се вземе нещо сериозно, но и не са и най-евтините. Предполагам, че усилвателите отдавна са оеднаквени и не очаквам голяма разлика в звученето, но ако някой има реална информация за качествата на тези машнки, моля да я сподели.

Ще я слушам на 4 колони (за сега не мисля да слагам туба), не съм фен на класическата музика, вероятно ще просвирвам само нещо от USB-то. Карам повече извънградско и в купето е доста шумно заради багажника, та вероятно ще е усилено повечко.

Имате ли преки впечатления към тези марки?
    Приемам и други предложения като изключвам Sony, Panasonic, JVC, Neo, Elite...
    Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

До: Съвет за МР3 за кола

Първоначално публикуван от chipset Преглед на мнение
    Привет,
    искам да купя музика за колата и съм се спрял на следните няколко модела:

Kenwood KDC-W5641UY
    Pioneer DEH-P4000UB
    Clarion DXZ 389R-USB
    Alpine iDA-X300

Задължително е да има USB, да свири възможно най-добре за парите си и по възможност добър сервиз. За сега избора ми натежава към Клариона или Алпинчето (то няма CD). Знам, че за тези пари както и за малко повече не може да се вземе нещо сериозно, но и не са и най-евтините. Предполагам, че усилвателите отдавна са оеднаквени и не очаквам голяма разлика в звученето, но ако някой има реална информация за качествата на тези машнки, моля да я сподели.

Ще я слушам на 4 колони (за сега не мисля да слагам туба), не съм фен на класическата музика, вероятно ще просвирвам само нещо от USB-то. Карам повече извънградско и в купето е доста шумно заради багажника, та вероятно ще е усилено повечко.

Имате ли преки впечатления към тези марки?
    Приемам и други предложения като изключвам Sony, Panasonic, JVC, Neo, Elite...
    От както имам автомобил, винаги съм ползвал Pioneer и причината за смяна на марката не виждам. Clarion са по престижна марка, но за мен, необосновано по-скъпи. Кенууд и Алпин (да не забравяме и Сони)- са стари марки и се водят лидери на пазара за автоЗвук. При съвременното окрупняване на пазара и прозводства, не съм сигурен дали не излизат и от един завод. За това купувам иделната съотношение цена - качество, което за мен е Pioneer.
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

И четрите са доста качествени.А кто гледам цените си почти еднакви.Так че е въпрос на избор.
      Alpine са едни от първите, които смело премахнаха слота за CD в техните продукти, в резултат на което се появи IDA-X300.
      Мисля че още е рано да забравяме за CDтата,така че този модел може да го пропуснеш.
      За мен Clarion е правилният избор.
      Ето ти моко инфо за негоhttp://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=576Успех в избора.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Бях до Зора където има 2 от моделите които търся. Pioneer и Clarion и ги сравних "наживо".
        Малко се разочаровах от труднонатискащите се бутони на Клариона , имаше и други модели на които бутоните се натискаха добре, но точно на този...Склонен съм да вярвам, че може нещо бройката да е дефектна, но кой знае.
        Има съществена разлика в звученето на двата апарата. Клариона свири малко по-"сухо" ако мога така да се изразя, но определено едва ли е защото е по-некачествен . Звука му е малко по-чист, но пък басите (на които съм свикнал) не ми бяха достатъчни. На Пайнера не бях обърнал внимание, че точно този модел е с USB отзад.

Днес ще потърся къде мога "пипна" Алпин и Кенууд и пак ще пиша.

Коментар

Абе, грабвай PIONEER-а, и си свиркай. на трета кола имам такова, и досега никакви ядове.

Мързи ме да погледна конкретния модел, но ти препоръчвам да си вземеш нещо с SD слот, или поне USB вход. Дисковете малко по малко отшумяват. Пък и едно 8GB SD побира такова количество, че ще се омоташ какво да слушаш и как да го намериш.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бих ти препоръчал да видиш и това: http://get.bg/catalog/product_info.p...ducts_id=23005
            Аз го взех заради 3.5 мм AUX входа на предния панел (не че го ползвам ежедневно), който мисля е по-полезен, тъй като мога да закача всичко на него, а за разликата до предпочетения от теб бих взел накакъв MP3 плеър. Можеш да си слушаш качествена музика и директно от лаптопа с кабел.
            Смисъл има да вземаш 4000 има, ако разполагаш с ipod или планираш закупуването му. Иначе 3900 има по-добър еквалайзер.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
              Бих ти препоръчал да видиш и това: http://get.bg/catalog/product_info.p...ducts_id=23005
              Аз го взех заради 3.5 мм AUX входа на предния панел (не че го ползвам ежедневно), който мисля е по-полезен, тъй като мога да закача всичко на него, а за разликата до предпочетения от теб бих взел накакъв MP3 плеър. Можеш да си слушаш качествена музика и директно от лаптопа с кабел.
              Смисъл има да вземаш 4000 има, ако разполагаш с ipod или планираш закупуването му. Иначе 3900 има по-добър еквалайзер.
              Да но колегата иска да има USB,а този модел няма.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                Да но колегата иска да има USB,а този модел няма.
                Много правилно си забелязал, затова му препоръчвам да си вземе за разликата един MP3 плеър. Аз например от години ползвам един със сменяеми SD карти. Предимството му е, че като ми свърши картата във фотоапарата, вадя тази от плеъра (естествено музиката си я имам в къщи) форматирам я и имам още няколко гигабайта за фотоапарата.
                Е, това си е мое мнение...

Още нещо - предишната ми музика беше с вход за USB, но тъй, като флашката стърчеше - често се случваше да я закачам и смятам че не е много удобно.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Варианта с отделно МР3 го ползвам в момента, но качеството от некачествен плеър е под всякаква критика (дори и за мен ). Има огромна разлика дали го слушаш през слушалки или през усилвателя в колата.

Днес видях и останалите участници в състезанието. Отново проверих този Кларион, както и няколко други с този дизайн, но различни модели. Определено имат проблем с бутоните . На място ме убедиха, че Кенууд и Пайнер не са от класата на другите два. И така остана само Alpine, но за да не се чувствам опрян в стената загледах още един модел CDE-9880R който вече е със CD. Сега за себе си трябва да се убедя, че си заслужават 100-тината лева отгоре иначе като звукови характеристики и възможности са еднакви.
                  За който се интересува от гореспоменатите модели: ако плейват нещо през USB и при четирите марки им извадите панела, при поставянето помнят до къде сте стигнали.

Коментар

Добре изглежда,и характеристиките са му добри.А щом казваш че ти допада,значи това е твоя модел.Но,къде му е USBто на тая гад?
                    Под панела или някъде от зад?

Коментар

Не се предоверявай на консултантите в магазините. Доста често, това което ти препоръчват да си купиш, не е най-доброто като съотношение цена - качество съобразено с твоите изисквания, а е стоката за която магазинът получава най-голям процент или пък се пробват да разкарат залежала стока.
                      Едва ли ще има някаква разлика в звука на различните фирми, затова избери модел който ти е удобен като разположение на бутоните и менюта/функции. Може и да е без СиДи.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За мен фаворити са Алпина и Пайъниъра.

Коментар

Аз мисля колеги,че в света има само три марки КЛАРИОН,ГРУНДИК И БЕКЕР.

Коментар

Първоначално публикуван от gen4ev Преглед на мнение
                            Аз мисля колеги,че в света има само три марки КЛАРИОН,ГРУНДИК И БЕКЕР.
                            Като казваш Кларион, не знам как е с останалите модели на тази марка, но достъпа до настройката на звука беше през девет планини в десета. Не, че се прави доста често, но ако слушам радио и после ЦД и трябва да се ровя 2-3 минути докато постигна нужния резултат - рано или късно ще ми омръзне да го правя.

ittso, не се предоверявам, очаквам подобно поведение, но и без това тези двата бяха в края на таблицата и ми трябваше съвсем малко за да ги разжалвам. Най-ми допада дизайна на Alpine iDA-X300.

И на двата модела USB-то е отзад. В началото мислих, че това е минус, но като видях грозната букса при Пайнера и неудобното капаче при Клариона реших, че може и така. Продавачите изтъкват предното USB като силен недостатък, защото самата памет може да стърчи много и съответно да го изкъртиш случайно, но вече има толкова къси флашчета, че почти не излизат от буксата.

Коментар

Първоначално публикуван от chipset Преглед на мнение
                              Като казваш Кларион, не знам как е с останалите модели на тази марка, но достъпа до настройката на звука беше през девет планини в десета. Не, че се прави доста често, но ако слушам радио и после ЦД и трябва да се ровя 2-3 минути докато постигна нужния резултат - рано или късно ще ми омръзне да го правя.

ittso, не се предоверявам, очаквам подобно поведение, но и без това тези двата бяха в края на таблицата и ми трябваше съвсем малко за да ги разжалвам. Най-ми допада дизайна на Alpine iDA-X300.

И на двата модела USB-то е отзад. В началото мислих, че това е минус, но като видях грозната букса при Пайнера и неудобното капаче при Клариона реших, че може и така. Продавачите изтъкват предното USB като силен недостатък, защото самата памет може да стърчи много и съответно да го изкъртиш случайно, но вече има толкова къси флашчета, че почти не излизат от буксата.
                              Точно. Според мен именно задния USB вход е недостатък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X