Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГПС модули

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГПС модули

Не че ми идва на ума за какво може да се използват голите платки, ама ...

http://www.navigon.bg/index.php?&vmc...mart&Itemid=35

До: ГПС модули

Еми да си ги набуташ в твое изделие например. И дисплеи се продават всякакви. А всъщност е и от отдавна, и не само тук.

Примерно аларма, излъчваща координатите на колата.

И други такива.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стига бе)
      От две години ги гледам, и още не мога да измисля кво да го правя, ако го имам. Освен за свръхчасовник. Ама нямам разнесени експерименти зависещи от времето. Никаква практическа идея.
      Тва, кат те хване някоя глупост и не ти излиза от главата, си е еб ...(((

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Еми да си ги набуташ в твое изделие например. И дисплеи се продават всякакви. А всъщност е и от отдавна, и не само тук.

Примерно аларма, излъчваща координатите на колата.

И други такива.
        Това с правенето на алармата е безпроблемната част. Проблемната беше в обявите - срещу 250 лв. получаваш GSM/GPS заглушител, което леко обезсмисля проекта.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Това с правенето на алармата е безпроблемната част. Проблемната беше в обявите - срещу 250 лв. получаваш GSM/GPS заглушител, което леко обезсмисля проекта.
          Поне от кокошкарите да се опазиш. То е ясно че ако реши някой, дето знае какво прави, отърване трудно има.

Има и хора, все още крадящи Golf2 примерно.
          Но пък от друга страна не знам кой собственик на такова ще си сложи такава аларма.

Сещам се и за друго - да си следиш колите, ако си някаква фирма, използваща много коли/шофьори.

Абе с една приказка, да се правиш на големия брат.

Има си дистрибутори на произвеждащите ги. На някой му трябва, и си поръчва някакви бройки. А покрай него вносителя поръчва малко отгоре, и пльос в магазина, да пробва дали и на някой друг няма да му потрябват.

Няма лошо да ги има, а и като гледам че има и разнообразие от модели, явно има интерес.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тия GPS/GSM модулчета могат да се използват за пряко предаване на оффоуд състезания, стига по трасето да има покритие на GSM-ите.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Имам едно-две подобни. Моторола са. Изкарват данните на RS232.
              Преди 4-5 години закачих едното към компа. На сайта на Моторола си имаше софтуер за обработка на данните и визуализацията им на ПЦ-то. Системата работеше перфектно.
              Същите модули се използват в една много известна таксиметрова фирма. Посредством допълнителен DAC модем, предават координатите на колата до ЦДП-то през същата радиостанция, през която си говорят.

Коментар

Аха. Това в група. А само едно за какво може де става?

Коментар

Ми за същото - пак модем или най-лесно директна OOK (on-off keying) модулация на предавателче, приемник и пак в компа да гледаш координатите на нещо. Това е за тия старите. Новите може би имат повече интерфейси и си "говорят" по-лесно с други устройства.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Аха. Това в група. А само едно за какво може де става?
                    Абе трай си. Все някога някой ще се сети че при съмнение за нарушение ще е добре да се гледа записан трак. И ще вземат да ни задължат да си слагаме "черни кутии" по колите.

После ще обявяват конкурси кой да окраде парите, и кой да ги прави, и всичкия последвал цирк от това...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Не че ми идва на ума за какво може да се използват голите платки, ама ...

http://www.navigon.bg/index.php?&vmc...mart&Itemid=35
                      Стефане виж какво, системи дето пращат координатите през GSM, Инмарсат и прочие има достатъчно и със сигурност няма шанс да се направят хем по-добри хем по-евтини... Но пък според мен има една пазарна ниша която наистина е интересна и която много хора би заинтересувала... Пращането на GPS координати през гласовият канал на произволна радиостанция... т.е. дали ще е PMR446, CB или каквото и да е друго въпросът е да ползва канала и да праща координатите... това ако е малко и не пречи на основната функция на станцията е незаменимо при каквито и да са по-мащабни операции...
                      VPetrov.photography

Коментар

На Ладога черните кутии са задължителни. Няма никаква шанс да събереш съдии за точките и трасетата. Всички точки на състезанието са 1001.

Хм. Я пак. Какво си представяш, радиото да може автоматично да каже на другото радио къде е? Не знам дали е толкова лесно ...
                        Май че не разбрах. Някои от тия платки са дребни. Все за нещо трябва да стават. Мадамата в магазина свива рамене. Няма идея, па и толкоз ги купували.

Коментар

Представям си следното: универсален модул който работи през звуковият тракт на произволно радио и който може да излъчи координатите на съответното място... Логично трябва да има и обратният модул който от звуковият тракт да извади в цифров вид координатите през някакъв универсален интерфейс... да кажем USB или дори на едно екранче...
                          VPetrov.photography

Коментар

Има и станции с вграден модем. Мойта име нещо такова вътре, но в примитивен вариант. Но става и с външен. Има една система за идентификация, наречена MSK, което на практина е 1200bps модем, и като имаш повече станции, дето го поддържат, когато някой говори, на екранчето излиза кой е. Има го и същото на DTMF, но е по-ограничено, но по-устойчиво предполагам. Поддържа испращането на стринг с произволна дължина. Вътре можеш да кодираш каквото щеш.

Обаче дръпнатите не са се усетили да го извадят на букса, та да се ползва и за това.

В смисъл, не е чудо на техниката. Трябва някъде да има и станция, която да ги приема - същия модем. Другото е въпрос на софтуер.

Коментар

А, телеметрия със звуково кодиране? Или със синтезатор на глас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X