Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за LCD телевизор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за LCD телевизор

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
    Добре де колега, защо просто не посъветваш човека /от тази марка - този модел става и т.н./, ако имаш опит и наблюдение, пък той ще си го потърси ако иска в EBAY, ако иска тук !?
    Koлега аз имам скромни впечатления от тази техника и те са много интересни. Тук въпросът не е до модел, а до късмет, поне в този ценови клас където стрелях Купих си чисто нов ТФТ ЛЦД Самсунг. Гледах го в магазина със софтуера за тестване всичко ок. За 8 часа работа след като се прибрах имаше вече 3 пиксела. Единствено ми провървя, че като отидох на другия ден ми го смениха веднага в магазина. Така че на колегат просто му е нужен Късмет при покупката.
    Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
      Добре де колега, защо просто не посъветваш човека /от тази марка - този модел става и т.н./, ако имаш опит и наблюдение, пък той ще си го потърси ако иска в EBAY, ако иска тук !?
      ОК - ето за какво идва реч - аз лично не бих си купувал техника, която е на повече от 30-35 минути път от мен ако е на цена повече от 500-600 лева - марката няма значение! Ако трябва да дам съвет - ако е за телевизор само Panasonic, ако е за монитор... Eizo (само високия клас, за съжеление повечето са с цената на автомобил!), ViewSonic, Sony (от среден и висок клас), HP (същото като Sony), Dell, CTX, Samsung, LG

Поместени са от най-добрия към най-евтиния. Лично аз не бих купил комбинирано устройство, освен ако не е абсолютно наложително!

Коментар

Самсунг предлага най-добро съотношение цена-качество. Даже турските " Beko" са безпроблемни.
        При изпробване в магазина се получава следната заблуда. Там ви демонстрерат качествен видеозапис, а вкъщи ще гледате това, което ви изпраща вашата кабеларка. Консултирах се в магазина за сателитнни антени-програми. Човекът ми призна, че няма да получа никакво съществено по-добро качество на картината. Купих "Грундиг" 32". 999.90 лв.Повече за носталгията ми към големия ролков магнетофон, който не можах да си позволя преди години...Трябва да чакаме HDD стандартите да навлязът.
        А пред "Сони" по пощата,че и без гаранция, че пари за колет - за предпочитане е кой да е китайски.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
          Самсунг предлага най-добро съотношение цена-качество. Даже турските " Beko" са безпроблемни.
          При изпробване в магазина се получава следната заблуда. Там ви демонстрерат качествен видеозапис, а вкъщи ще гледате това, което ви изпраща вашата кабеларка. Консултирах се в магазина за сателитнни антени-програми. Човекът ми призна, че няма да получа никакво съществено по-добро качество на картината. Купих "Грундиг" 32". 999.90 лв.Повече за носталгията ми към големия ролков магнетофон, който не можах да си позволя преди години...Трябва да чакаме HDD стандартите да навлязът.
          А пред "Сони" по пощата,че и без гаранция, че пари за колет - за предпочитане е кой да е китайски.
          Това се опитвах да кажа... Марките по-горе ги харесвам не за друго, а заради качествения съпорт, който имат. Само Eizo имат някаква съществена разлика и тя се усеща само ако входния сигнал е добър - което естествено няма да е така... но това е друга тема.

Коментар

Bojitch, LG M228WA не е точно телевизор а монитор с тв тунер, цената и в БГ е около 600 лв. Не е лош ама не е и кои знае какво, проста матрица която се използва за монитори а не за телевизори. Така наречената TN технология която няма голям ъгъл на виждане, т.е. не го ли гледаш фронтално работата е зле, а телевизора много пъти се гледа от различни ъгли. Като качество на изработка LG се представа доста по-добре от Самсунг, специално при мониторите.
            LG и Philips разработват матриците си заедно и не са Самсунг както казва господин никой, ако това изобщо има значение.
            Търси си телевизор който е с PVA или MVA матрица, т.е. има голям зрителен ъгъл, а и ако изгори някой пиксел остава тъмен а не както при TN да остава да свети.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Панасониците са с панели на SHARP или SAMSUNG. Поне моя модел, но и още няколко, които съм виждал. Не че са без кусури, но до момента проблеми не съм имал никакви. Така свикнах, че всеки телевизор с кинескоп ми се струва странен.

Но панела не е всичко. Много голямо значение има електрониката зад него. 2та модела на Panasonic, които гледах, външно и като възможности бяха кажи речи еднакви. Картината при висока резолюция на практика беше еднаква. Разликите дойдоха като се пусне на нормална телевизия, а те бяха ОГРОМНИ. По същество стария презредов телевизионен сигнал е труден за обработка, и е от съществено значение електрониката, която го обработва. Все едно разлика между слаб и силен компютър. Тук ниската цена се вижда, при това осезаемо. Особено при не дотам идеален сигнал.

Колегите са много прави. Телевизор се гледа като се купува. Както и музикална уредба се слуша. Но всичко това ПРЕДИ да се купи. Някакъв вариант е да се обиколи и разгледа по нашите магазини, а пък да се търси на по-ниска цена в чужбина, стига транспорта да е изгоден. Само по спецификации не бих купил нито едното, нито другото.

А за нивото на SAMSUNG и LG, както и всичко друго надолу, изобщо не искам да отварям приказка. Тия марки са ми тотално извън списъка, при това не само за телевизори.

Колегата по-горе не препоръчва SONY за телевизор. Мойто мнение е че имат доста читави модели. Вярно че бяха поизостанали преди време, но към момента поне мойто впечатление е че са понаваксали. Все пак ако се занимава със сервиз на такава техника, мога да приема че мнението му тежи повече от моето. Но поне външно, поне по мойте критерии, се справят добре.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нека не разводняваме повече темата!

До тук има само няколко смислени неща

1-во Поддръжката /гаранцията/ е важен елемент във всяка покупка и ВЛИЗА в цената!
                2-ро Добре е да имаш информация от първа ръка за модела.
                3-то Както отбеляза Краси по-горе едното е монитор със тунер и това обяснява някои разлики.

П.С. Краси си е прав, че LG и Philips са всъщност конкуренти на Samsung... вече взех да им губя края кой с кого работи - от толкова сливания и джойнт венчъри...

Ако трябва да обобщя - купи си продукт с поддръжка и гаранция, според мен добре е да е по-голям МОНИТОР + тунер (отделно от монитора), ако имаш компютър наблизо или просто добър телевизор - по-горе препоръчах Panasonic заради това, че имат отлична сервизна мрежа.

Лично аз НЕ бих препоръчал който и да е от показаните модели заради проблема с транспорта и липсата на гаранция. Евтиното излиза скъпо - особенно като трябва да платиш и транспорт + ремонт!
                Последно редактирано от господин никой; 15-07-08, 13:16. Причина: typo...

Коментар

Много се разшири въпроса, за което, разбира се, съм поласкан! Очертава се, отдавна известното не купувай евтини стоки. Да, но не е разумно да сложиш на вилата, сезонно използвана, скъпа вещ. Склонен съм да дам 500-600 лв, а добрите апарати са доста повече. Проблема остава...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X