Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми трансформаторче...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ми трансформаторче...

Знаете ли къде бих могъл да намеря трансформаторче към 5.2v, 320ma ?

Мисля имаше по едно време конфигурируеми трансформаторчета, с възможност да се нагласят точно волтовете и амперите, с маса връзки за всякакви телефони и т.н.

Или евентуално трансформатор от 200 волта към 100 волта (EU <=> US стандарти) ?
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Трябва ми трансформаторче...

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение

Мисля имаше по едно време конфигурируеми трансформаторчета, с възможност да се нагласят точно волтовете и амперите, с маса връзки за всякакви телефони и т.н.

Ако си от София пробвай в радио-магазините на ул. Екзарх Йосиф (отсечката между минералната вода и ул. Раковска, има и един в отсечката между минералната вода и Женски пазар).
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

В най-обикновенните "Железарии" или за Електронни части.
      Има от 3 до 18V имаше преди и едни на 3-5-8V
      Имаше и Руски, които бяха от 220 на 127V

Коментар

Я кажи за какво ти е, да ти кажем по-умни начини

Коментар

Nintendo игричка Поръчах от щатите, с надеждата, за зареждачката ще е 100-220 волта, но уви не.

Според вас какви са допустимите девиации във волтаж и ампераж ? Примерно 5v кръгло може ли да замести 5.2v или би било проблем ? За ампеража предполагам дори да е малко под 320, примерно 280-300 ще е ок. Ако е повече също не би трябвало да е проблем..
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Nintendo игричка Поръчах от щатите, с надеждата, за зареждачката ще е 100-220 волта, но уви не.

Според вас какви са допустимите девиации във волтаж и ампераж ? Примерно 5v кръгло може ли да замести 5.2v или би било проблем ? За ампеража предполагам дори да е малко под 320, примерно 280-300 ще е ок. Ако е повече също не би трябвало да е проблем..

При покупка на захранващо устройство е важно да се има предвид следното:
            1. Тип на тока - променлив (АС) или постоянен (DC). Има си и съответни графични означения (за АС е ~, а за DC е нещо като =). Необходимо е новото захранващо да е от същия тип.
            2. Стойността на изходното напрежение - не по-високо от 10-тина % от посоченото.
            3. Изходният ток (амперажът) да е НЕ по-малък от необходимия (в случая равен или по-голям от 320 мА).
            4. Да има същите присъединителни елементи.

В Пловдив има няколко магазина, от където може да се закупи токова чудо . Ако е необходимо, мога да помагам .

Коментар

5.2 изглежда да иска да е стабилизиран. Самото число 5.2 някак предполага 5.15-5.25. Добре е да се види старото захранване, най-добре разглобено. Я сниимай надписите на захранването и ги дай тука?

Иначе, в САЩ вече всичко се продава само за 110 волта и това е нарочно. Ако искаш универсално, ти го носят от Европа. На друга цена.

Коментар

Първоначално публикуван от kksnick Преглед на мнение
                ...
                2. Стойността на изходното напрежение - не по-високо от 10-тина % от посоченото.
                3. Изходният ток (амперажът) да е НЕ по-малък от необходимия (в случая равен или по-голям от 320 мА).
                с 10% по-ниско напрежение някои устройства си отиват за около ден. Токът може да е нарочно ограничен (ако устройството има батерия, например)

Коментар

Проблемът е решен, благодаря на всички за помощта !

Отидох до Квазар на Е. Йосиф, до Раковски, но там нямаха точно такова. Предложиха ми адаптер към 4.5v, 300ма, казвайки, че това е приемлива разлика и няма да има проблем. Като гледам мненията ви си мисля, че това не е точно така..

Връщайки се към лозенец по Раковски се сетих, че малко след Славейков, където са всички компютърни магазини, има едно малко магазинче в бивше мазе, където продават електроники, а не типично компютърните неща.

Спрях там и запитах. Нямаше такъв, но за сметка на това имаше 220v към 100v точно за американски неща.

Тръгна си зареждачката и всичко е ток !

Мерси отново
                  VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    с 10% по-ниско напрежение някои устройства си отиват за около ден. Токът може да е нарочно ограничен (ако устройството има батерия, например)

По принцип е така. Даже има устройства, които налагат и още изисквания към захранването.
                    Това, което съм посочил са основни (базови) изисквания.

Проблемът е решен, благодаря на всички за помощта ! ...
                    Важното, че проблемът вече е решен!
                    Последно редактирано от kksnick; 12-05-08, 12:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X