Здравейте ,от скоро имам камери и вчера реших да си настроя и отдалечения достъп през мобилно приложение ,kамерите и двр са hikvision ,а прилoжението е IVMS-4500.Интернета ми е на виваком mobix ,мобилен 4G със динамично ip и отказват да ми предоставят статично, като казват че услугата им не е подходяща за видеонаблюдение.Имам достъп до рутера ,пренасочих портовете ,зададох статично ip на двр и го докарах до там ,че във wi-fi мрежата на рутера влизам и през телефона и през лаптопа, но опитам ли през мобилния интернет с моментното ми ip не става.Има ли решение проблема, защото друг доставчик на интернет не ми е вариант.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение
Свий
X
-
От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение
По принцип моментното реално IP не е само ТВОЕ. В смисъл те ти дават едно ИП за което има един гейт за които има накачени няколко клиента с Вътрешни ИП-та от типа 10.0.76.234... Така, че реалното ип не е директно на твоето устройство.
Търси решението във Claud на HKvision. Общо взето облачна услуга дето може да те върже по device ID към устройството...
Коментар
-
VPN сървър със статичен IP адрес е вариант. Връзваш рутера който е зад интернета от Vivacom към VPN-а със статичният адрес, връзваш и клиента към него и така попадат в една обща мрежа.
Ползвам нещо подобно точно за Vivacom. На "село" камерите са вързани към рутер с мобилен интернет от Vivacom. От там се прави SSH тунел (някак си предпочетох този вариант пред VPN-а) към рутера у нас който е със стаичният IP адрес. И така през домашният рутер имам достъп до камерите. VPN-а е по-лесен за подкарване от SSH тунелите.
Коментар
-
При мен нямам my contact, а си имам паролата на рутера и от там си настройвам.За Claud на HKvision четох ,че е доста бавен и не е точно наблюдение в реално време.Насочвам се към no-ip ,защото ми се вижда най-лесно и има клипове как става ,че не съм много на ти с тия работи ,но за момента не ми дава да се регистрирам.Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.
Коментар
-
Полвай hik-connect на HKvision и не се занимавай с друго,работи нормално. С дднс или впн влизаш във зависимости.Use since:
OpenBSD 3.x
FreeBSD 4.x
Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.
Коментар
-
Благодаря за съветите, регистрирах се в hik-connect и всичко заработи нормално ,а наблюдението си е в реално време .Предполагам че при промяна на ip-то само ще си го актуализира и няма да имам проблеми.Кажете сега с какво да разклоня лан кабела ,че рутера е само с един изход ,а искам да свържа освен двр-а и настолния си компютър.Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.
Коментар
-
Как със какво,суич или хъб някакъв стар.На хъб едва ли ще попаднеш
15 лв.е един суич длинк
Ако си в час,лан от рутера в десктопа,в него две лан карти на бридж и си готов
Но пс-то трябва да работи непрекъснато.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Е това се казва решение. Вместо Суич за 15 лв, 2 лан карти за 30 + тока за още 20 лв на месецПървоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеКак със какво,суич или хъб някакъв стар.На хъб едва ли ще попаднеш
15 лв.е един суич длинк
Ако си в час,лан от рутера в десктопа,в него две лан карти на бридж и си готов
Но пс-то трябва да работи непрекъснато.
Коментар
-
Claud или hik-connect не е прокси за да ти забавя връзката с камерата. Това което прави е да са свързва устройство и потребител...Първоначално публикуван от dizela_88 Преглед на мнениеПри мен нямам my contact, а си имам паролата на рутера и от там си настройвам.За Claud на HKvision четох ,че е доста бавен и не е точно наблюдение в реално време.Насочвам се към no-ip ,защото ми се вижда най-лесно и има клипове как става ,че не съм много на ти с тия работи ,но за момента не ми дава да се регистрирам.
Коментар
-
Срещал съм и по безумни решенияПървоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеЕ това се казва решение. Вместо Суич за 15 лв, 2 лан карти за 30 + тока за още 20 лв на месец
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Кажи по добре моделаПървоначално публикуван от gibi13 Преглед на мнениеЗдравейте. Може ли да ми кажете нещо подобно решение за DVR Dahua. БлагодаряGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
мда, G5 за подобно решение ;-)Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеСрещал съм и по безумни решения;-)
Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
нула 999 нула 3 нула 9 нула 3
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар