Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имало едно време: сателитна телевизия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имало едно време: сателитна телевизия.

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Именно предвид зададените въпроси тези места не са много подходящи, щото emanuilis ще бъде бързо нахокан и наподиграван и ще му бъде обяснено колко е тъп.
    Както и в този форум се случва.

Никой мисля не е отменил четенето преди питането .

T
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
      Всичко си функционира. както от първия ден.
      "Астра" има стотици канали - основно немски. като двата пакета държавни ARD. ZDF са HD .
      BBC-News. Servus tv - full HD/последния е австрийски на Red Bull/.
      На английски и френски са само по няколко.
      Аз гледам с антена 2.4м.
      Долната граница на размера е около1.8м.
      Средна ръка приемник HD. без декодер е около 70 лв.
      Скромното изискване е ... владеене на чужди езици .
      Винаги има какво да се гледа. много и интересна документалистика. 8-9 новинарски канала. най-новите сериали/и най-тъпите и старите. като "Доктор Куин -лечителката"/. всичко.
      Нашите телевизии. могат да се гледат с терестриална антена свободно. ако човек е любител на турски и индийски сериали/при запек - "Малката булка" - прави чусеса!/.

Поздрави!

Апропо. има т.нар. "Twin" конвертори с два изхода. мисля има и с четири.
      Да, мисля че конвертори с четири изхода се монтират и от монополните доставчици.

Размерът на използваната от теб антена е доста голям. При мен на село духат мн. силни ветрове, понякога...

Кой сателит излъчва максимален брой западно-европейски и български програми

VH1 Classic има ли го, или евентуално негов аналог
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Кое е това село?

Коментар

Малко вехт опит:

Нито си първият, нито ще си последният, който се опитва да [подходяща поговорка по избор].

Малко теория: Вдигането на един сателит струва $300+ милиона и има живот ~15 години, като през това време наземните разходи за поддъръжка, излъчване и права си текат. Всичката тази сметка трудно ще се покрие излезе, ако нормален човек успее да се нагласи само с FTA (безплатни, некодирани) канали.

Отделно гадовете направиха транспондерите да излъчват в доста ограничен район, примерно ето ти класически пример:

http://sattvinfo.net/beam.php?b=astra28&lang=en

Това примерно, означава, че ако си харесаш нещо fta отAstra 2E Europe Ku-band beam ще трябва да се пробваш в западна България с нещо от 2 метра нагоре със съмнителен успех. За останалите биймове просто забрави.

Монтирането и подръжката големи антени е скъпо удоволствие за да приемаш fta канали. Бързо търсене показа, че една нова антена 1.5 метра струва над 500 лева без монтаж и без разни дреболии като конвертор и стойка.

Съвсем теоретично при операторите можеш да получиш услугата сат. телевизия на цени от 100 лв./година + първоначални 100-150.

Коментар

Съвсем теоретично при операторите ....... + първоначални 100-150.
            Напоследък не съм се интересувал, но преди време като работих с БСК нямаше и първоначални такси ( или поне бяха едноцифрени ).

Коментар

Монтирането и подръжката големи антени е скъпо удоволствие за да приемаш fta канали. Бързо търсене показа, че една нова антена 1.5 метра струва над 500 лева без монтаж и без разни дреболии като конвертор и стойка.
              Е, понамали малко. Намират се и за по 200лв. барабар с ДДС-тo.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                Напоследък не съм се интересувал, но преди време като работих с БСК нямаше и първоначални такси ( или поне бяха едноцифрени ).
                Едноцифрените начални такси си носят срочен договор, който на мен категорично не ми е изгоден.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Е, понамали малко. Намират се и за по 200лв. барабар с ДДС-тo.
                Наистина имало. Аз набързо намерих само 1 и на промоция за 522 лв. или нещо подобно. Сат. оборудване не съм пазарувал от 10-на години и съм позабравил играчите на пазара.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Кое е това село?
                  „СейнтМориц", в Юго-Източна България.
                  LZ1EMS

Коментар

Докторе, предполагам за курортния апартамент? Моя в северозападна България съм го оборудвал с Булсатком... Единствените, които предлагаха схема 'плащаш-получаваш, неплащаш - не получаваш'...
                    Т.е. платих предварително към 120-150лв, в което ми бе включена техниката и около 18 месеца таксите (имаше някаква промоция), след което плащам само когато съм там - активира се за около 2 часа след заплащането...
                    Антенката - мъничка. На тази схема работя вече около 10 години... Да, сега въведоха някаква такса 'включване' около 3лв ако не си плащал известен период, ама това са детайли/дреболии... Таксата е за месец...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      „СейнтМориц", в Юго-Източна България.
                      Докторе ти си бил до мен бре......Преди години се занимавах яко със сателитна телевизия , но вече позабравих някой неща относно на кой спътник какво дават. Мога да ти кажа , че аз ловях по цялата дъга и доях доста неща от всички спътници с чиния 1,30м. диаметър и с един конвертор. Тунера ми е Sky Star 2 и е предвиден за слот в компютър. С него съм разкодирал доста заключени канали , като за целта тогава се снабдявеах с доста кодове от разни места , който се поставят в папка в самата програма /видеоплейьр/. Ако искаш антената ми още стои и ми е излишна /тунера също/ , обади се да ти я дам. Тук за нашия край този диаметър ще ти е предостатъчен.
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Благодаря Има ли подходящ спътник в посока ЮгоИзток
                        LZ1EMS

Коментар

Чак за югоизток не знам , но между югоизток и юг е Helas sat 2 , където се излъчва и Булсатком. За другите трябва да разровя архивите ми.
                          Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

То скоро може да пуснат и новия спътник май на чист юг - не е добре да се бърза в момента
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                              Чак за югоизток не знам , но между югоизток и юг е Helas sat 2 , където се излъчва и Булсатком. За другите трябва да разровя архивите ми.
                              Тази посока се явява подветрена за мен, устройва ме
                              LZ1EMS

Коментар

Имаш ли интернет на мястото.?
                                088455338две
                                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                                Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на Вчера.

Зареждам...
                                X