Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за CB станция!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за CB станция!

Здравейте имам сериозна дилема и се надявам да помогнете да я разреша!

Нека се извиня 1-во на радио любителите и нека по нататашните писания не предизвикат лоши чувства към мен.

Занимавам се с монтажни дейности на камери. С колегата полазваме до момента PMR станции но се оказва, че каналите са пренаситени. Постоянно пробиват бебефони, охранителни фирми и така на татъка. Знам, че закупуването на честота и станции на същата ще реши проблема но е твърде скъпо при положение, че ползваме станциите твърде малко. Спрял съм се на CB станция заради по голямата мощност с половин ват нищо не става. Загледах се в модела на ALAN "ALAN 42 MULTI" заради преходника който позволява да я ползвам и в автомобил с външна антена. Патувам често с приятели и искаме да поддържаме връзка на пътя и планината до колкото е възможно. Не съм решил да забогатява спестявайки пари от честота а просто да сачетая 2те деъносто като се има предвид, че толкова големи обекти на които се налага радио комуникация е много рядко за нас.

Основната ми молба е да дадете мнение по модела на който съм се спрял и мнение относно разтояния които мога да покрия с 2 или повече такива станции.
    И евентуално място от което да мога да ги закупя на цена под 200 лева в АЛАН ТЕЛЕКОМ ме застреляха с цена от 240лева.

Също ако е възможно при положение, че ми се присмеете за решението CB да дадете савет какъв PMR да взема като имам предвид модели които са тествани и не мизеръват като TOPCOM-ите които с удоволствие смятам да погреба в някой шкаф.

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!!

До: Съвет за CB станция!

CB-то едва ли ще е по-добро решение... всъщност съм сигурен че ще е много по-зле... Единственото правилно решение е PMR само че професионална станция която поддържа DCS... Тук има писано достатъчно по това която станция става...
    VPetrov.photography

Коментар

В случая проблемът ви не идва от недостатъчна мощност, а от пренаселеност на ефира в градовете. Колкото и мощни да са ви станциите, като има и други на вашата честота, пак ще ви пречат.
      Затова, както Венци вече е казал, едни добри PMR станции с възможности за използване на CTCSS и DCS кодове в много голяма степен ще ви решат проблема.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам няколко такива станции за стационарен монтаж в автомобила. Ако искаш мога да ти дам две за проба и ако ти вършат работа ще ти взема 30-50 лв. на бройка. Иначе са с 40 канала, 4 вата, АМ.

Коментар

Благодаря на всички Ви за отговорите и съветите.

disem Благодаря за предложението но съм посал за ALAN 42 MULTI заради адаптора за външна антена и захранване от автомобила. Идеята ми е да не взимам няколко станции за една и съща цел. Просто нося радиото в колата закачам преходника и готово. В планината без преходника а за вкъщи преходника се продава отделно та и там с голямата антена но станцията една и съща.

Видяло се е ще се минава пак на PMR. На някой от Вас да му се намира ценова листа на ALAN TELECOM?

Предварително благодаря. Ако на на давателя не му се иска да я излага публично нека прати на dimo долна x3m@abv.bg

Коментар

От марките бягайте надалеч от всичко което има в името си АЛАН...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              От марките бягайте надалеч от всичко което има в името си АЛАН...
              Колега, защо? Ползвам Алан и не съм имал проблеми. А са минали през кофти неща. При джибриесите нещата май са малко по-различни
              Става въпрос за този модел.
              Последно редактирано от Васко Иванов (VSK); 16-12-07, 10:20.
              Warp. Timewarp.
              Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
              LZ1VAS

Коментар

Едни от важните причини които обикновено определят изборът ми на станция са:

1. Доказал се производител и добри отзиви от потребители
                2. Доказал се вносител и перфектен сервиз
                3. Наличие на пълен набор от аксесоари и принадлежности...
                4. Ако станцията е еднаква с такива на много други хора е предимство...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                  Имам няколко такива станции за стационарен монтаж в автомобила. Ако искаш мога да ти дам две за проба и ако ти вършат работа ще ти взема 30-50 лв. на бройка. Иначе са с 40 канала, 4 вата, АМ.
                  Дай телефон или e-mail или напиши на andai976@abv.bg

Коментар

Кой продават СВ от 30-50 лв бройка дай телефон или напиши andai976@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X