Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Crystal reports viewer activeX control

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Crystal reports viewer activeX control

Понеже съм стар, консервативен и законопослушен байчо, дълго, много дълго време си ползвах едни лицензирани "УйндоЛс ХР". По прочетена тука във ФорумЪт рецепта, ги направих "POS-ready" и тихо-честито си джитках с тях, докато ситуацията стана неудържима - подновени електронни подписи не искат да бачкат, разни адд-он-и и уеб-сървърни "апликациЙ" не искат да се инсталират, отвсякъде изскачащи съобщения ревяха, че операционната система била много стара. Почнаха един по един да се скапват компютрите на разни служители, преинсталираха им "СедмИци", някои от тях се самоъпгрейднаха до "Десетки", общо взето останах само аз с ХР-ица, но накрая и аз реших да се правя на модерен. Тук ударих на камък - оказа се, че в един сайт "на държавна администрация" не може да се генерират справки, защото: "Do you want to install and allow to run the following ActiveX control: Crystal reports viewer activeX control ?!! Are you sure ?!" - пита компютърът, аз му натискам / кликам "Yes, бре, Yes, мамка ти !!!", ноооо пущината не иска да се зарежда. Поразрових из "Гошо", оказа се, че това е бил някакъв масов проблем с "уЙн 7 и нагоре" и "Експлорър 11", общо взето решен с ръчно копиране на едни *.dll-файлове, предлагани за сваляне на 1001 места, престраших се, свалих ги от някакъв сайт на SAP, "регистрирах ги" с командата "regsvr32 н-ам-си-кво-си", излиза ми и на експлоръра и на "хрома", че въпросният add-on го има и т.н., но report-ите ми се визуализират като празен изскачащ прозорец, с разликата, че по-рано имаше и една иконка с червено кръстче, която сега я няма. И сега не ме пита ужасЕно дали искам да инсталирам въпросния контрол. Някой знае ли как да инсталирам въпросния add-on? Плащам / черпя и т.н. за помоЩа.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

От: Crystal reports viewer activeX control

И тоя един сайт "на държавна администрация" е ?

When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Сигурен ли си, че Експлорър-а ти прави мизерията? Да не мъчиш Едж-а - той си е бозав.

Иначе - след като ъпдейтнеш отвсякъде Жава-та (жава.ком) - влез през контрол панел-а в Жава настройките, секюрити - на хай (а не вери хай), после табче Секюрити и си добави в листа с изключенията домейна/ите на НАП, ТР и ако там друго. После пробвай пак - би следвало да стане. А да, зависи и отде ти е подписа - ако се не лъжа на единия доставчик подписа имаше драми с ТР, та подписването на документи беше с една идея по-връткаджийско.

Ако това не стане - кажи - та да видим другите мизериЙ дето могат да стават (филмите с подписи съм ги играл всякакви - та ще пробваме наред).
      Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
      Grand Cherokee 3.0

Коментар

Update на жава, мава, флаш и що друго има за ъпдейт, включително и браузъра.
        И пробвай с Firefox. Често Chrome не поддържа тия услуги, свързани с електронните подписи.
        П.п.
        В конкретния сайт трябва да има описание как да си настроиш браузъра.

Sent from my Lenovo Z90a40 using Tapatalk
        РенеГАД
        VW Golf V Variant 1.9 TDI
        Honda HR-V 1.6i 4WD
        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Подписите от всички поколения и от всички доставчици, с триста зора ги накарах да бачкат преди опитите да влезна в сайта на НоЙ, за него става въпрос. За него съм минал през някаква много тегава процедура - подаден на хартиен носител документ от интернет доставчика, че само от еди-кой си IP-адрес ще влизам, чакане около месец да ми "допуснат" IP-то до листата оправомощени да влизат и т.н. Сайтът ме пуска, влизам, генерирам справка, отваря ми се празен прозорец и ме таксуват 2 лв. от акаунта ми. Същото става и с "Хром" - предлага ми да избера ел. подпис, подписвам, влизам, пиша си парола и т.н., влизам, избирам справка и... два лева назад. Java-Мava и т.н., всичко е ъпдейтнато.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не ми се рови, но по спомени crystal reports си искат джава и с хром нямаш шансове.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            ... подаден на хартиен носител документ от интернет доставчика, че само от еди-кой си IP-адрес ще влизам, чакане около месец да ми "допуснат" IP-то до листата оправомощени да влизат и т.н.
            Тук светва една мигаща червена лампа, че си имаме работа с особено големи идиоти.
            Можеш ли да подписваш документи в НАП? Двата теста тук минаваш ли ги?
            Има ли шанс да питаш някой колега как си е решил проблематиката с тях?

Сайтът ме пуска, влизам, генерирам справка, отваря ми се празен прозорец и ме таксуват 2 лв. от акаунта ми. Същото става и с "Хром" - предлага ми да избера ел. подпис, подписвам, влизам, пиша си парола и т.н., влизам, избирам справка и... два лева назад. Java-Мava и т.н., всичко е ъпдейтнато.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
              Не ми се рови, но по спомени crystal reports си искат джава и с хром нямаш шансове.

Тук светва една мигаща червена лампа, че си имаме работа с особено големи идиоти.
              Можеш ли да подписваш документи в НАП? Двата теста тук минаваш ли ги?
              Има ли шанс да питаш някой колега как си е решил проблематиката с тях?
              Да, подписвам успешно всичко, като ползвам "Експлорър" предимно за такива цели. Просто пробвах и с "Хром". Проблемът не е в ел. подпис, иначе нямаше изобщо да ме пусне в страницата. Колегите ми не ги интересува, същата информация я дава НАП безплатно, но със запитване и чакане на отговор по и-мейл, понякога седмица-две. НоЙ просто препродават информацията на НАП, но пък генерират справка веднага. Т.е. не ми е някаква болка за умиране, но не обичам неща, които не работят

Коментар

Да, подписвам успешно всичко, като ползвам "Експлорър" предимно за такива цели. Просто пробвах и с "Хром". Проблемът не е в ел. подпис, иначе нямаше изобщо да ме пусне в страницата.
                Подписът наистина е под най-малко подозрение. Мен най-много ме притеснява защита по IP, защото от хора, които са още я използват през 2016 година може да се очаква всичко. Лошото е, че тестовете са таксуват и обичайният метод "проба-грешка" не е много подходящ. Аз бих опитал следните две неща. 32 битов windows, 32 битов explorer със свалени всичи секюритита на минимум, java-та със свалено секюрити на минимум и един опит през explorer и един опит през firefox, на който също му се сваля нивото на сигурност.

Другото най-вероятно решение е да се добави в конфигурацията на java изключение за техния аплет, но за това ще трябва съдействие от тяхна страна да кажат едно url за добавяне.

И последно - ако нещото, което не тръгва наистина е activex - лоша работа, защото тази технология е зарязана най-официално.

... но не обичам неща, които не работят
                Хаха.
                Последно редактирано от bokomo; 24-11-16, 10:27.

Коментар

Инсталирал ли си правилните сертификати(не само на ел.подписа, но и от/за сайта) и направил ли си security настройките както е писал колегата?
                  За Chrome ти казах в още първия ми пост, че не се поддържа. Сложи Firefox и пак пробвай.
                  П.п.
                  Тия от НОИ нямат ли нещо като customer support, на който да досаждаш?
                  Друг вариант е да се обадиш на пичовете с ел. подписите. Те би трябвало да знаят за какво става въпрос и да ти дадат адекватен отговор.

РенеГАД
                  VW Golf V Variant 1.9 TDI
                  Honda HR-V 1.6i 4WD
                  "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                    Инсталирал ли си правилните сертификати(не само на ел.подписа, но и от/за сайта) и направил ли си security настройките както е писал колегата?
                    За Chrome ти казах в още първия ми пост, че не се поддържа. Сложи Firefox и пак пробвай.
                    П.п.
                    Тия от НОИ нямат ли нещо като customer support, на който да досаждаш?
                    Друг вариант е да се обадиш на пичовете с ел. подписите. Те би трябвало да знаят за какво става въпрос и да ти дадат адекватен отговор.

Не е проблемът в електронните подписи - навсякъде, вкл. и в този сайт (на НоЙ) си влизам. Не иска да генерира справката. Първоначално търсеше въпросния add-on и го блокираше, после, след като четох в десетина форума за същия проблем (масово се жалват от него), регистрирах ръчно dll-файловете уж за да върви въпросния Crystal Reports Xviewer Control. Сега не пита, не търси, "Експлоръра" показва, че е инсталиран add-on-ът, но генерира празни изскачащи прозорци, вместо справки. "Хром" ползвам само за форумЪт и ел. поща, не за такива справки. Просто пробвах с него. Впрочем, ако не знаете, електронните подписи си работят и в "Хром", нищо, че всичките им доставчици тръбят, че трябва "Експлорър" или "Мозила" за целта. Пробвайте. Ама аз не ги ползвам изначално с "Хром", просто опитах и видях, че и там си работят.

Коментар

... Впрочем, ако не знаете, електронните подписи си работят и в "Хром", нищо, че всичките им доставчици тръбят, че трябва "Експлорър" или "Мозила" за целта. Пробвайте. Ама аз не ги ползвам изначално с "Хром", просто опитах и видях, че и там си работят.
                      Работят за влизане в сайт, в който се влиза с ел. подпис. Пробвай да подпишеш документ/платежно/каквото и да е с хром и ще видиш че не става. Няма да разказвам откъде знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Работят за влизане в сайт, в който се влиза с ел. подпис. Пробвай да подпишеш документ/платежно/каквото и да е с хром и ще видиш че не става. Няма да разказвам откъде знам.
                        Не ми се е налагало. Например Търговският регистър отваря и сваля "много тайните" документи с "Хром", за което по принцип се иска електронен подпис в другите браузъри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X