Понеже съм стар, консервативен и законопослушен байчо, дълго, много дълго време си ползвах едни лицензирани "УйндоЛс ХР". По прочетена тука във ФорумЪт рецепта, ги направих "POS-ready" и тихо-честито си джитках с тях, докато ситуацията стана неудържима - подновени електронни подписи не искат да бачкат, разни адд-он-и и уеб-сървърни "апликациЙ" не искат да се инсталират, отвсякъде изскачащи съобщения ревяха, че операционната система била много стара. Почнаха един по един да се скапват компютрите на разни служители, преинсталираха им "СедмИци", някои от тях се самоъпгрейднаха до "Десетки", общо взето останах само аз с ХР-ица, но накрая и аз реших да се правя на модерен. Тук ударих на камък - оказа се, че в един сайт "на държавна администрация" не може да се генерират справки, защото: "Do you want to install and allow to run the following ActiveX control: Crystal reports viewer activeX control ?!! Are you sure ?!" 
- пита компютърът, аз му натискам / кликам "Yes, бре, Yes, мамка ти !!!", ноооо пущината не иска да се зарежда. Поразрових из "Гошо", оказа се, че това е бил някакъв масов проблем с "уЙн 7 и нагоре" и "Експлорър 11", общо взето решен с ръчно копиране на едни *.dll-файлове, предлагани за сваляне на 1001 места, престраших се, свалих ги от някакъв сайт на SAP, "регистрирах ги" с командата "regsvr32 н-ам-си-кво-си", излиза ми и на експлоръра и на "хрома", че въпросният add-on го има и т.н., но report-ите ми се визуализират като празен изскачащ прозорец, с разликата, че по-рано имаше и една иконка с червено кръстче, която сега я няма. И сега не ме пита ужасЕно дали искам да инсталирам въпросния контрол. Някой знае ли как да инсталирам въпросния add-on? Плащам / черпя и т.н. за помоЩа.

Коментар