Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка стационарна телефонна мрежа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Къде и как ще закараш аутгоинга на телефоните. Нали трябва някой оператор да ти обслужва номерата.
    И без това може. Бодваш съществуващите линии в нещо с FXS интерфейс и си ги оправящ нататък както искаш, но така първо почти отпада малината и второ губиш много приятната възможност като някой кретен скъса кабелите на бе-те-ка-то ти след 15 минути, а не след 6 дни да имаш телефони. Така че, да, оператор е силно препоръчителен.

Трябва ти и втора мрежа за телефоните.
    Физическа или логичска или заради PoE? IP телефонът си е едно обикновено крайно устройство в сегмента и нищо не го бърка, нито то пречи, стига да не е пълен олигофрен админа. Или пък сега аз пропускам нещо.

Малинката ще го кара. Има си аутомейтед бейкъп. Да може да се преинсталира и да се върне бейкъпа относително лесно.

Коментар

От: Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      ...стига да не е пълен олигофрен админа. Или пък сега аз пропускам нещо.
      Ей това подчертаното пропускаш.

Коментар

Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Няма значение. Има колкото искаш телефони без PoE. Все тая аз пиша как се прави за да работи както трябва а всеки може да си го направи както си иска. Ползват се 2 лан карти. На едната ти е трънка на другата сип. Компютъра не е нужно да е много мощен но е препоръчително да има 2 диска на мирор по възможност сърверни защото са с по голям живот.

Малината става има дистрибуция за нея. Автоматичен бейкъп може да се направи на някое фтп и да се върне относително лесно. Определено не бих се хванал да го правя за 5 телефона. Доколкото помня операторите изискваха нова мрежа за трънка. Поне до адреса на техния трънк няма връзка през интернет. Най ефтино лесно и безпроблемно е миницентрала. Освен ако нямаш много свободно време и мерак да се занимаваш. ЕФтин ип телефон ставащ за нещо е стотина лева.

Коментар

Лично при мен. Оптиката на оператора влиза на рутера от там на клъстер суича и машината е виртуалка на клъстера с 2 виртуални интерфейса. Телефоните са в цяла България и минават по вътрешната ни МАН мрежа. Проблеми 0 броя. С тази реализация отпаднаха 8 архаични огромни централи сименс заедно с 8 гсм гейта, които ми създаваха само ядове и за капак си плащахме за разговори между централите. На пбх а карам 300 вътрешни и около 500 външни линии.
          Последно редактирано от Daniel; 17-11-16, 22:58.

Коментар

От: Малка стационарна телефонна мрежа?

Всичко е чудесно и напълно ти вярвам, че работи безпроблемно, ама това нещо стои в силно специализиран шкаф, в силно специализирано помещение с 1.2+м кух под, издава 80+dB шум, захранва се с ток по две трасета, с интернет по повече, има пълноценен UPS + дизел генератор, влиза му се на гости с калцуни и има пожарогасене с инертен газ и още разни други неща и харчи нещо от рода на 40-100 лева само за ток. Цената са самото нещо също не е съвсем символична.

Работата стана, че човека пита за обувки за разходка, аз му предложих колело, ама ти направо отиде на влак.

Коментар

В никакъв случай не предлагам мойто. Просто на пс то на което е централката е хубаво да има втори диск на мирър дори и софтуерен райд. Или поне като си настрои телефоните един имидж който да може да разпъне за 10 минути. Да си призная аз бих си купил централка за 5 телефона.

Твойто предложение с малинката е добро, но пак си е занимавка.
              Последно редактирано от Daniel; 18-11-16, 00:13.

Коментар

Ако някой иска да се обзаведе със SIP апарат - сега е моментът.

Коментар

Или безжични примерно:
                  http://www.ebay.co.uk/itm/Lot-of-6-C...3D122240365831

Ама всъщност такива излизат често.

Коментар

Малката ми стационарна телефонна мрежа отдавна е създадена от колега от форумЪт, отзовал се на лични съобщения. С малко разочарование по-късно установихме, че телефоните нямат "CLIP", т.е. не показват номера на обаждащия се, но не е болка за умиране.
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X