Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка стационарна телефонна мрежа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малка стационарна телефонна мрежа?

Като на всяка манджа мерудия да питам дали не е най-подходящо да се бодне един грамотно настроен астериск и да се приключат мъките за години напред?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      Като на всяка манджа мерудия да питам дали не е най-подходящо да се бодне един грамотно настроен астериск и да се приключат мъките за години напред?
      Единият проблем е това подчертаното.

Другият проблем са крайните устройства.

Коментар

Подчертаното наистина е проблемЪТ, защото крайните устройства, ако не се държи на това да са нови са съвсем достъпни. В крайна сметка, наистина първоначалната инвестиция няма много общо с един аналогов панасоник 308, примерно, но възможностите са много по-сериозни.

Коментар

Подчертаното наистина е проблем, но крайните устройства, ако не се държи на това да са нови са съвсем достъпни.
          С това утрепваш рибата. А астериксът може да се вкара в едно по-мощно openwrt и ще заспи цялата работа.

Има ли безжични такива?

Коментар

Цисковци не съм виждал никога.

Коментар

Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

FreePbx на такова въртя 300 телефона и не е рестартирано откакто е пуснато почти 2 години. Но ти трябва оптика за сип от оператора и компютър поне с 2 диска на мирър. Не е лошо да са сърверни. С 2 думи няма да е баш без пари.

Коментар

От: Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                FreePbx на такова въртя 300 телефона и не е рестартирано откакто е пуснато почти 2 години. Но ти трябва оптика за сип от оператора и компютър поне с 2 диска на мирър. Не е лошо да са сърверни. С 2 думи няма да е баш без пари.
                Човекът иска да върти 3-4-5 линии в офис. Райдове, зиони и подобни шумотевици не му трябват. Оптиката не е лоша, но също не е задължителна.

Коментар

Е като е за толкова малко вътрешни постове защо все пак не се спреш на безжичните?
                  Вкъщи съм с Панасоник с 3 вътрешни поста (да, вече подарих два от тях) и си работеше безпроблемно, като ако не се лъжа поддържаше до 6 или 8 поста......
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ами възможностите на астериска са на друго ниво. IVR-и, записване на разговори, динамично пренасочване, оптимизиране на изходящите направления, може да си в произволна IP точка на света и пак да си "в офиса" и т.н.

Коментар

Re: От: Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Човекът иска да върти 3-4-5 линии в офис. Райдове, зиони и подобни шумотевици не му трябват. Оптиката не е лоша, но също не е задължителна.
                      В никакъв случай райд не му е нужен. Просто като гръмне диска и започва отначало. Мощно пс не му трябва. Софтуера е много лек. /това сериозно/. Но му трябва провайдер на услугата. Иначе няма как да стане. За 5 телефона не си заслужава. Сип а изисква отделна линия.

Коментар

Централата, която му предложих, е класика - 2/8.
                        Цената и е между една и две соди - в зависимост от това, колко съм жаден. Уискито към содата е препоръчително, но не задължително.

Явно Гагич е силно ангажиран да си отводнява аквариума, или се е загубил в гугъла.

И понеже не ми е отговорил, не съм се хванал да разтуря натуриите, за да я извадя и снимам.

Коментар

От: Re: От: Re: Малка стационарна телефонна мрежа?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                          В никакъв случай райд не му е нужен. Просто като гръмне диска и започва отначало. Мощно пс не му трябва. Софтуера е много лек. /това сериозно/. Но му трябва провайдер на услугата. Иначе няма как да стане. За 5 телефона не си заслужава. Сип а изисква отделна линия.
                          Честно, не ми се влиза в сериозна дискусия на тема надеждност на ИТ инфраструктура, но сигурно знаеш, че никакъв мирър не може да да спаси от вероятност да започнеш отначало.

Качва се на една малинка 3,14, която освен това ще може да носи една камара други сървиси срещу чутовните 2 лв. на месец за ток и първоначално нещо от рода на 70-80 лева. Грамотното момче, което настройва цялата тази галимация прави един ънатендет бекъп на системата и като гръмне сд-то на малината след 2-3-5 години - слага ново сд за 10 лева, връща бекъпа и цикъла се завърта.

Това за отделната линия за СИП-а не го разбирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Централата, която му предложих, е класика - 2/8.....
                            Да, старата техника си е дЖилязна... В офиса от около 20г въртим един хибриден Панасоник 3/8... Единствения му проблем му е, че редовно (на всяка половин година) забравям как му се сверяваше часовника
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Къде и как ще закараш аутгоинга на телефоните. Нали трябва някой оператор да ти обслужва номерата. Трябва ти и втора мрежа за телефоните. Или аз пропуснах нещо от темата.
                              Малинката ще го кара. Има си аутомейтед бейкъп. Да може да се преинсталира и да се върне бейкъпа относително лесно.

Коментар

Има си и дистрибуция за малина.
                                Прилагам ти схема че не ми се пише.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X